MESH käyttöönotto vanhalla modeemi-wlan-laitteella?

  • 2 tammikuu 2021
  • 2 kommenttia
  • 321 katselukerrat

TP-Link TD-W9970 toimii nyt koko talon ainoana laitteena ja wlanin toimintaa voisi koettaa parantaa mesh:llä. Mitä kaikkea pitää muuttaa, että systeemi peittäisi? Ymmärtääkseni ainakin wlan pitää kytkeä nykyisestä laitteesta pois päältä, ettei tule useita wlan-verkkoja. Mitähän muuta? 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 2

Minusta hyvä idea hankkia erillinen wifi-purkki ja sammuttaa modeemista wifi kokonaan. Jos Mesh-purkissa on NAT-palomuuri, niin kannattaa katsoa ettei tule turhaan kahta NAT:tia peräkkäin. Eli modemin palomuuri + meshin palomuuri,Toimii kyllä yleensä vaikka olisi kaksikin nattia, mutta voi tulla vähän hitaammat pingit.
Sitten vain hankit riittävän pitkä cat kaapelin niin saat Meshin optimaaliseen paikkaan. Kännykkään/tablettiin voi vielä ladata wifi analyzer softan, millä näet sitten wifin voimakkuuden eri puolella huoneistoa.

Itse tein saman homman Elisalta saadulta Zyxelille 3-4 vuotta sitten, modeemia ei ole tarvinnut buutata kertakaan. Wifi purkki sitä vastoin kaipaa buuttia silloin tällöin,mutta eipä mene kuin se sitten hetkeksi pimeäksi.

Käyttäjätaso 5

Elisaltakin löytyy tuohon mesh-verkon ratkaisuksi TP-Linkin M4 ja M5  -mesh laitteita. Niiden käyttöönotto ja hallinnointi onnistuu TP-Linkin mobiilisovelluksen kautta. 💡

Osallistu keskusteluun