Kysymys

Mikä ihme tuhoaa ADSL-modeemit liittymässäni

  • 13 toukokuu 2012
  • 3 kommenttia
  • 2017 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Edellisen kerran liittymä alkoi tahmaamaan maaliskuussa tänä vuonna ja silloin vikapalvelu totesi, että modeemi vaihtoon. Silloinen oli joku A-Linkin malli. Tilalle tuli Zyxel.

Eilen tämä Zyxel- modeemi sitten alkoi tahmaamaan ja vikapalvelun diagnoosi oli, että modeemi ei vastaa.

Epäilivät laite vikaa tai sitten linja vikaa. Pitää käydä liikkeessä testauttamassa modeemi.

Löysin sitten aarteiden joukosta iankaikkisen vanhan Ericssonin modeemin ja sain sen jopa pelaamaan. Tätäkin viestiä kirjoitellaan vanhalla erkillä. JA ei ole pitkään aikaan muuten liittymä toiminut näin hyvin. Nopeus on ihan sama kuin aiemmin Speedtestin mukaan, mutta surffaus sujuu kuitenkin sutjakkaammin. Eli linjavika on kokolailla poissuljettu vaihtoehto.

Onko noiden purkkien laatu tullut alaspäin vai hajoaako tämä vanhuskin pian ?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Zyxelillä ainakin laatu on laskenut kuin lehmän häntä. Prestige 650-sarjalaiset toimivat melko pomminvarmasti ellei ukkonen käy modeemia käräyttämässä. Prestige 660-sarjan vehkeistä hajoaa usein Ethernet-liitäntäpiiri, jonka havaitsee siitä että pingaamalla purkkia (192.168.1.1) alkaa tulla jonkin verran pakettihukkaa.

SMC BRA7204:ssä on korkealaatuinen Globespan Viratan piirisarja, mutta SMC on laittanut modeemiin huonolaatuiset elektrolyyttikondensaattorit. Jos elkot jaksaa vaihtaa, linjanopeus yleensä nousee.

Vielä kahden modeemin perusteella on hieman vaikea sanoa, onko sinulla vain käynyt huono tuuri vai onko linjasi ukkosherkkä - etenkään jos et ole havainnut korrelaatiota ukonilmojen ja modeemin hajoamisen kanssa. Huomaa, että modeemi ei välttämättä hajoa heti iskun jälkeen, vaan voi yrittää nilkuttaa puolikuntoisena jonkin aikaa tällin jälkeen.

Kulkeeko teillä puhelinkaapelit tolpassa vai maan alla? Jos alue on ilmakaapeloitu, kannattaa hankkia puhelinlinjalle ylijännitesuoja, joka kytketään maadoitukseen. Kannattaa myös katsella hieman naapurikortteliinkin. Kun ukkonen iskee naapurin ilmajohtoon, virtapiikki indusoituu kaapelinipussa muihinkin pareihin ja kutittelee siten muidenkin talojen modeemeja, vaikka oma johto olisikin maakaapeli.
Käyttäjätaso 5
Ukkosherkyyttä ei ihan heti voi syyttää, kun eka modeemi hajos helmikuussa ja toinen nyt. Ainakaan tämä toinen modeemi ei ole ukkosta vielä nähnyt. Asun ihan kaupunki alueella ja täällä kaapelit kulkevat maan alla varmaankin keskukselta asti.
Käyttäjätaso 2
Mitenkä on asunnon sähköverkon toiminnan laita? Itsellä hajosi edellisessä asunnossa parikin tölkkiä huonon sähköverkon takia. (Sähkö)sisäverkossa esiintyi ajoittain jännitepiikkejä, jotka hajotti pari uudenkarheaa modeemia. Varsinkin nämä uudemmat modeemit ovat huomattavasti herkempiä pienillekin räpsyille, joten mahdollinen ylijännitesuoja voisi myös ratkaista ongelman.

Itse hankin jonkin Belkinin karvalakkimallin, johon oli mahdollista kytkeä 10 laitetta sekä RJ-11 ja RJ-45. Käytin saman ylijännitesuojan läpi myös tuon puhelinlinjan, niin tällöin mahdolliset puhelinlinjaa pitkin tulevat jännitepiikit saatiin eliminoitua.

Osallistu keskusteluun