Vastattu

Mikä on paras kotiboksi?

  • 26 lokakuu 2012
  • 25 kommenttia
  • 2831 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Moikka!

Ensimmäinen kiinteä laajakaistani on nyt postitettavana ja tulee toivottavasti ma-ti-päivinä noudettavaksi.

Minulla olisi kuitenkin kysymys niille, jotka tietää Kotibokseista enemmän. Minulle tulee musta Cisco-kaapelimodeemi.

Mutta ennen jaettiin ainakin valkoista kotiboksia.

Tietääkö kukaan, onko tuo musta kotiboksi parempi kuin ennen jaettu valkoinen?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 31 lokakuu 2012, 10:54

Kiitokset Elisa, nyt on korjattu.

Ping 15 ms, lataus 9.44M ja lähetys 1.88M.

Nyt meni 9.88M/2.0M. Käyn hakemassa vahvistavan antennin tuohon mun tietokonewlaniin, koska nyt se ei oo riittävän tehokas. Kännykkä tosiaan jo kättelee tuota nopeampaa, koska siinä on Motorola-tehokas wlan. :)

Soitan siis ja perun vikailmoituksen. En tiedä kuka korjasi, mutta kiitos valtavasti!

hyvää palvelua kyllä Elisalla, joutui kuuntelemaan musiikkia vain 30 sekuntia ja sitten pääsi juttusille. Nyt on vikailmoitus peruttu. Teen vielä muutamia siirtoa tässä eli siirrän koneen keittiöön makuhuoneesta niin pääsee oma WLAN-purkki toimimaan tehokkaammin. Tosiaan kännykässä tehokkaampi wlan, niin näyttää täydet, eilen näytti sekin vain 5M eli aika nopeasti korjasivat linjan.
Katso alkuperäinen viesti

25 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Sain tuon ilmeisesti saman Cisco epc 3825:n ? Soneralta taloyhtiön ottaessa laajakaistan sieltä. Toimii muuten ok, mutta wlanin toiminta ei ole samaa luokkaa kuin entisessä Elisan ADSL Bewan iboxissa tai esim. TP-linkin modeemeissa. Eli sivujen avaus ajoittain jumittaa, vaikka yhteys on kunnossa. Alussa oli ongelmia vielä enemmän, mutta tuonkin ohjeen 

http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/615.2/cisco-epc3825-kaapelimodeemi/10604/ip-flood-detection-asetuksen-poisto-mikali-yhteys-hidastelee-tai-patkii/ mukainen asetus ja firmwaren päivitys auttoi hieman. En ostaisi kaupasta omilla rahoilla vaan koittaisin jotain muuta modeemia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei visisin kukaan tiedä...

Itse surffailen vieläkin mobiililla, paketin hain kyllä ja kaapelimodeemi hakee nyt asetuksia - siellä ne valot vilkkuilee. Odotukset luonnollisesti alhaisessa vasteajassa ja riittävässä nopeudessa, täyttä en odota eli 10/2 on myyjän nopeus, mutta totuudessa voi se olla vaikka 9.70/1.99 tai vaikka jotain sellaista. Katsellaan tilannetta.

Boksista sen verran jo nyt, että asennus oli helppoa, mutta epäilin aluksi laitteen käyvän kuumana. Se ei käy vaan on viilennysaukkoja tarpeeksi. Liitäntöjäkin kohtuullisesti mukaan lukien WPS-painike. Kyllähän tämä todennäköisesti mokkulan päihittää ainkin nopeudessa ja sivujen avaamisessa.

Voisin kuitenkin odottaa, että ruuhka-aikaan iltaisin nopeus voi olla alhaisempi kuin yleensä, mutta se nyt tuskin niin haittaisi jos ruuhka-aikaankin Spotify ja Netflix toimisi hyvin. Muulloin odotan 10/2 nopeutta vähintään tai hieman alle sen.

Katsellaan ja arvostelu kuvineen tulossa, kunhan kokemuksia kertyy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nyt on käytössä, klo 22 tuli netti kokonaan päälle ja tämähän toimii paremmin kuin mikään muu.

Sivut latautuvat HETI eikä minuutin päästä. Nopeus on HUIKEA. Funetista latautuu gigatavun paketti 500 kilotavua sekunnissa, YouTube lataa videota Full HD 1080p -tilassa pätkimättä ja samalla sujuu nettisurffailu uutissivustolla ja Palstalla. Ja kaikki tämä samaan aikaan ja nopeasti.

Mobiililla sama onnistuisi, mutta joutaisi odottamaan bufferointia ja sivun latausta sekuntitolkulla eli kiinteä vie ja mobiililaajakaista mini täydentäköön tätä ihanaa kaapelimodeemia matkaillessa kodin ulkopuolella.

Jo ensikokemuksista voin sanoa, että Kaapelimodeemi on hyvä ja luotettava! Pari gigatavua jo siirretty tunnin aikana eikä ole pätkäissyt kertaakaan vielä.

Kiitos Saunalahti kaapelimodeemista 10M/2M, lataa tällä hetkellä 8M/1M-nopeudella. Myöhempi arvostelu tulossa omana aiheena. Tässä vain alkukokemukset.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Jos käytät wlania osta suosiolla parempi purkki (esim.ASUS RT-N56U) ciscon perään! Modeemista firewall pois käytöstä, wlanin salaukseksi wpa2 aes, wps pois käytöstä, 40mhz tila päälle. Ciscon wlani "kuolee" tavallisessa nettisurffailussakin silloin tällöin myös ilman kuormaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos kommentista!

Hyvin tuntuu toimivan purkki, en sitten tiedä onko minulla "tiistaikappale" vai pelkkää onnea mukana. Ei ole WLAN jökitellyt. Kunhan tosiaan varmistaa, että laite ei ole semikaukana Ciscosta.

Latausnopeus Full HD Netflixiä katsoessa noin 8 Mbit Windowsin mukaan, Upload on noin 1 Mbit. Eli ihan hyvinhän tuo toimii. 10 Mbit / 2 Mbit on siis tuo myyjän nopeus, mutta se nyt ei usein täyty.

Speedtest näyttää 5-7M latausnopeudelle ja 0.7-1M upille. Kyllähän tuo hyvä on, sivut latautuu ainakin heti eikä vuosien päästä, mokkulalla odotin ja odotin latausta, tämä lataa heti vaikka nopeus mobiiliverkossa onkin Nopsalla yli 10M, niin vasteajat on niin suuret, ettei moisesta nopeudesta ole mitään hyötyä. Nimittäin vasteaika kun on yli 100 ms usein, niin kestää tovin nettiselailussa kun sivujen välillä siirtyy. Kaapelimodeemin vasteaika on noin 10-20 ms.

Jos jotain saisin toivoa, niin saisi toimia kyllä 10/2 :)Speedtest, voisi ajatella 5M/1M-nopeutena eli karkeasti ainakin tuon mukaan puolet täyttyy luvatusta ja se nyt oli palvelukuvauksessakin, että nopeus ei ole välttämättä täysi eli lupaus oli 10/2-yhteydelle varsin selkeät. Ja tuo täyttää lupaukset. Windows tosin näyttää paikoin 8 Mbit -nopeudeksi, kun katson esim. Full HD -videoita. Mokkulayhteyden tuo voittaa joka tapauksessa vasteajassa ja nopeudessa. Siis nopeudessa ladata sivut pienen vasteajan takia, kaikki latautuu salamannopeasti vaikka nopeutta ei olekaan mobiiliverkon 14,4 Mbit, joita täällä ruuhkaton mobiiliverkko puskee. Ja mikä parasta ei katkeile kuin mobiiliverkko ja nopeus on aina tasainen, mobiiliverkossa lataus oli tällaista 1 Mt sekunnissa minuutin, 15 sekuntia 0 kt sekunnissa, kaksi minuuttia 600 kilotavua sekunnissa, taas nollille jne. Tuo lataa tasaisesti 600 kilotavua sekunnissa ilman että nopeus mene nollille. Jopa tuon takia kaapelimodeemi kannattaa vaikka nopeus ei olekaan se hieno 10/2, mutta on ainakin tasainen ja sivut aukeaa miettimättä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tekisin itse vikailmoituksen, jos 10 M:n liittymän nopeus on vain puolet luvatusta ihan vaan varmistaakseni, ettei nopeutta ole rajoitettu turhan pieneksi. Soneran vastaava 10/2 kaapeliliittymä on meillä tasaisesti n. 9,7/1,7.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä, sen aion tehdä tässä.

Nyt mobiiliverkon vikailmoitus vihdoin käsittelyssä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tein vikailmoituksen Elisalle kaapelideemin nopeudesta ja DNS-virheistä.

Nytkin piti mobiiliverkon kautta tänne tulla, koska muuten puskee tuota:

"Palvelinta osoitteessa https:/// ei löydy, koska DNS-haku epäonnistui. DNS on verkkopalvelu, joka kääntää sivuston nimen verkko-osoitteeksi. Virheen aiheuttaa yleensä internetyhteyden puuttuminen tai väärin määritetty verkko. Syynä voi olla myös DNS-palvelin, joka ei vastaa, tai palomuuri, joka estää tuotetta Google Chrome käyttämästä verkkoa."

 

Testerin mukaan netti toimii normaalisti. Mikään buutti ei auta tai vastaava eli DNS-virhe on ja pysyy myös SL-avustajan mukaan. Tosin netti näkyy olevan toiminnassa silti eli ei ole keltaista huutomerkkiä netin kohdalla.

Mitäköhän lie.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nyt siirsin tuon Ciscon keittiön toisesta antennirasiasta toiseen josta suorempi näkyvyys makuhuoneeseen ja nostin Ciscon pystyasentoon:Ei tosiaan 10/2 vieläkään, mutta parempi kuin tuo 5M.

Katsotaan mitä vikailmoitukseen vastaavat.

Uppi tuntuu antavan testin alussa jopa 1.80M, mutta sitten hidastuu ja lopuksi siitä tulee n. 0.7M.

Välillä myös download näyttää 8M, mutta muut hidastavat lopuksi nopeusjutun 5-7M. Eli eiköhän tuo vaikuta joltain verkkovialta koska ei ongelma ole ainakaan täällä, samat sävelmät antaa älypuhelin wlaniin yhdistettynä. Kantavuus muuten aika hyvä, vaikka kaksi ovea kiinni, niin suihkussa silti on lähes 2/3 palkkia wlania ja nopeuskin 5M.

Muokkaus: Laitoin tsykkelin wlan pci sovittimen antennin kunnolla esille eli suoraan seinää kohti ja nyt nopeus on jopa 7M ja täydet palkit tietokoneessa (signaalin vahvuus erinomainen). Kokeilen vielä nopeustestiä Spotify pois päältä. Uppi silti yskii.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ensimmäistä kertaa peräti yli 8MTunnustaako joku Elisalainen korjanneensa?Juuri kun olin vikailmoituksen soittamassa. Jos tuo tällaisena pysyy jatkossa niin olisi mahtavaa, nyt vielä Upload siihen kahteen megaan. :)

Muokkaus: Ei pysynyt kauan, taas mennään viidessä megabitissä. :(

Kertokaa nyt joku miten nuo kaapelimodeemit toimii. Nyt tuntuu taas antavan 8M, mutta miksi uppi on niin surkea?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Täytyy vissiin soittaa kuitenkin vikailmoitus.

Nyt ei pyöri YouTube Full HD, nopeus jatkuvasti alle 5M, Mokkulallakin tulee nopeammin. Miten kaapelimodeemi voi toimia niin surkeasti. Jos verkko on ruuhkainen, niin miten yhteyksiä voi myydä vain lisää. Kyselen vikapalvelusta mikä tässä mättää. Joskus nousee 10M, mutta eihän 4M:llä tee mitään. YouTubekin pätkii FHD-tilassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Soitin Elisan numeroon (ilmainen puhelu) oman verkon puheluna, kiltisti mies otti vikailmoituksen vastaan. Tulee asentaja katsomaan hänen mukaansa kun asia tarkentuu.

Kyseli vähän ongelmasta että onko telkkaria liitetty, no minulla ei ole sitä. Sitten käski kokeilemaan että jos sen jakajan ottaa pois ja liittäisi suoraan kaapeliverkkoon ilman jakajaa. No kerroin, ettei ole mahdollista, sillä antennikaapeli on Ciscossa erilainen eikä voi liittää. Tai käyttöohjeessa ainakin neuvottiin tekemään t-haaroittimella.

Sitten kyseli että onko nopeus aina 5M, kerroin joo ja että joskus toimii nopeammin hetkellisesti ja että videot pätkii. Tuumasi siinä, että jos vika rajoittuu laitteisiini, saatan joutua maksamaan asentajakäynnin. Mutta kun ei ole eli paketista otettu kaapelimodeemi ja nopeus alle 500 kt sekunnissa lähes aina, niin ei hyvältä näyttä. Testattu myös langallisesti ja kone lähempänä reititintä. Kännykkä myöskin toimii siinä wifissä hitaasti. Sanoin, että nopeus on 10/2 ja että mobiilikin toimi paremmin, josta kiinteään vaihdoin paremman ja vakaamman nopeuden takia, mutta petyin jo alussa alhaiseen nopeuteen.

No siinä käski lataamaan Funetista tiedoston 1GB-koossa ja varmisteli ettei ole mitään torrentteja tms. päällä, no ei ollut ja silti 500 kt sekunnissa vauhti eli joku vika tuossa on. Joko ruuhkaisuus tai muu. Kellonajasta riippumatta tosiaan samaa n. 500 kt sekunnissa tulee.

Puhelu kesti kahdeksan minuuttia ja vastasivat näin kello 23.30 jälkeen heti. Häiriöilmoitus vastaanotettu, tuli viesti.

Mitä muut tuumaa, mitä tässä käy? Kyllä se vikapalvelun mieskin sanoi, että oudolta näyttää kun ei yli 5M mene. Mutta kun ei vika voi olla boksissakaan kun se on paketista otettu tuoreeltaan. Ja asennettu käyttöoppaan mukaan. Reititin on lisäksi oletusasetuksilla mitään en ole muuttanut ja oletusasetuksilla luulisi yhteyden pelaavan.

Ja minun PCI WLAN on 64 Mbit, joten siinä ei pullonkaula ole, eli pitäisi riittää 10M/2M-yhteydelle. Outona pidän myös sitä, että Upload ei nouse ikinä yli 0.7M. Langaton signaali on Windowsin mukaan erinomainen ja 4/5 palkkia ja 36 Mbps on PCI WLANin nopeus tuolla matkalla reitittimestä (noin nelisen metriä), ei esteitä välissä.

Se puhui muuten jostain vaihteluväleistä, mutta kyllä minulle joku Murossa kertoi, että tulee ihan 10M/2M Saunalahden kaapelilla joka nopeustestissä. Tässä samassa testissä vain 4-6M. Tuossa muuten tein kans modeemin resetoinnin ja koitin myös toisessa antenniliitännässä, no eihän noista apua ole ollut. Ja kaapeli on niin erikoinen, että se EI OLE NORMAALI TV-kaapeli eli sitä ei voi liittää sellaisenaan ilman tuota T-haaroitinta sinne. Ja jos nopeus vaikka johtuisikin tuosta T-haaroittimesta, niin mitä Saunalahti tarjoaa tuollaisia eikä normaaleja kaapelimodeemeja tavallisella antennikaapelilla... Eli eivät tule rahastamaan minua asentajakäynnillä.

Toivon mukaan ongelma ratkeaa, hieman harmittaa kyllä kun ekana käyttöönottopäivänä jo joutuu tekemään vikailmoituksen. Tosiaan eilen illalla avautui yhteys ja jo vikailmoituksen tein... Kaikkeni kokeillut nopeuden nostamiseksi, ei muuta vaihtoehtoa kuin että vika Elisan verkossa...

Toimiiko jollakin muulla Pirkkalassa kaapelimodeemi näin heikosti? Ymmärtäisin, jos minulla olisi 100M-liittymä, sitä olisi vaikeampi täyttää ja siinä varmaan voisi hyväksyä sen, että nopeus olisi vaikka 60M/3M, mutta tuossa on 10M/2M ja nopeus 5M/1M karkeasti joka on vain puolet eikä anna vastinetta kunnolliseen nettiviihteeseen esim. Full HD.

Olisikohan tuolla vaihteluvälillä tarkoittanut tätä Palvelukuvauksen nopeustietoa, johon edellä olet viitannutkin:

Asiakkaan liittymä avataan Saunalahden tietoverkkoon tilausvahvistuksessa mainitulla nopeudella. 29.9.2010 lähtien
myytyjen liittymien keskimääräinen nopeus kuuden (6) tunnin mittausjakson aikana:
Nopeus Lataus (Mbit/s) Lähetys (Mbit/s)
..
10/2M           5?10                1?2

Uploadin osalta mittaustietosi ovat tuon vaihteluvälin alapuolella, mutta downloadin osalta saattaa mahtua rajoihin.:(
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Oletko koittanut johdolla ilman wlania ? Se wlan ei tosiaan ole tuon Ciscon parhaita puolia, kuten aiemmin tuli mainittua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Olen kokeillut johdolla. Nopeus on sama.Ilmeisesti vikailmoitukseni jäålkeen upload nousi ainakin. Nyt jos vielä saisi downloadin lähelle kymppiä.

Nyt speedtest näyttää tuollaista:Tosin Funetista tulee silti tavaraa enintään 600 kt sekunnissa.

Eniten tuossa ihmetyttää, että nopeustestissä nopeus on aina joku 4-6M ja YouTube Full HD ei toimi pätkimättä ja se on suurin käyttötarkoitus heti Spotifyn jälkeen - katson sieltä musiikkivideoita.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitokset Elisa, nyt on korjattu.

Ping 15 ms, lataus 9.44M ja lähetys 1.88M.

Nyt meni 9.88M/2.0M. Käyn hakemassa vahvistavan antennin tuohon mun tietokonewlaniin, koska nyt se ei oo riittävän tehokas. Kännykkä tosiaan jo kättelee tuota nopeampaa, koska siinä on Motorola-tehokas wlan. :)

Soitan siis ja perun vikailmoituksen. En tiedä kuka korjasi, mutta kiitos valtavasti!

hyvää palvelua kyllä Elisalla, joutui kuuntelemaan musiikkia vain 30 sekuntia ja sitten pääsi juttusille. Nyt on vikailmoitus peruttu. Teen vielä muutamia siirtoa tässä eli siirrän koneen keittiöön makuhuoneesta niin pääsee oma WLAN-purkki toimimaan tehokkaammin. Tosiaan kännykässä tehokkaampi wlan, niin näyttää täydet, eilen näytti sekin vain 5M eli aika nopeasti korjasivat linjan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tämä on juuri sitä mistä olen aina unelmoinut. Kiitos Elisa kertaalleen viankorjauksesta. :)))

Alussa petyin, kun tuli vaan 5 Megaa, mutta nyt enemmän kuin onnellisempi saamaani asiakaspalveluun ja ripeyteen korjata ongelma. Eli siis hyvä fiilis ja ilo surffata tästä eteenpäin.

 

Tällä toimii niin Full HD kuin minun Spottailutkin ja samalla nettisurffaus. Mahtavaa!!! Paras netti koskaan.

Eli laittakaa aina vikailmoitus, jos yhteys toimii edes vähänkin huonosti, koska yleensä sillä ongelma ratkeaa! Ei kannata hyväksyä käyttämään 5M-nettiä kun maksaa 10M:stä eli sama mokkulassakin, ei kannata haukkua heti lyttyyn jos ei tee ensin vikailmoitusta, asia voi korjautua alle päivässä.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Pahoittelut etten jaksa kirjoittaa pidempää kertomusta siitä, kuinka huono toi ciscon wlani on. Esimerkiksi 40mhz tila saattaa pudota pelistä pois, vaikka ei olisi *mitään* muita tukiasemia näkyvillä (inssider:illä varmistettu) ja kuten aiemmin sanottu se lopettaa toimintansa silloin tällöin joksikin aikaa, mitä toimiva laite EI saa tehdä. Niin ja ne sinun dns virheet tulee useimmiten siitä kun on ciscon firewall päällä, olisiko flooding protection tjms, disabloi koko firewalli.

Sonera ainakin pihtaa uusimpia firmiksiä, joten mulla on tällä hetkellä 2011 august versio, tuostakin piti soittaa vikapalveluun, että laittavat.

Nopeuksista sen verran, että Cisolla pääsee 2,4ghz taajuudella nopeuteen(todelliseen) 40-70Mbps riippuen siitä miten se sattuu toimimaan vai toimiiko ollenkaan..

Asuksella 5ghz taajuudella toimii netti täysiä 100/5, 2,4ghz aluetta en ole testannut tietokoneella. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tänään tuli vastaus vikailmoitukseen:

Hei,

Liittymältäsi oli vahingossa jäänyt wideband ominaisuus aktivoimatta, tämä huomattiin ja lisättiin vähän myöhemmin, mutta olit jo ehtinyt kytkeä modeemin linjalle jolloin laite haki "väärät" tiedot verkosta.
Sinun tarvitsisi käynnistää modeemisi uudestaan jotta laite ottaa ominaisuuden käyttöön. Kannattaa pitää modeemia virrattomana noin minuutin ajan jotta tämä onnistuu varmasti.

Pahoittelut virheestämme.

Ystävällisin terveisin

XXX XXX
Saunalahden asiakaspalvelu

 

Eli tosiaan virhe oli näköjään jo tiedossa, olin vaan nopea aktivoimaan tuon, mutta tosiaan eilisestä asti toiminut luvatusti. 🙂
Käyttäjätaso 2
Luin viestiketjun vain silmäillen, mutta siitä huomasi heti, kuinka samanlaista minulla on ollut tämän Saunalahden ADSL:n kanssa.

Liittymä oli aiemmin 1-megainen, välillä puolisen vuotta joku 10-megainen tai rajoittamaton (en nyt muista katsomatta), ja nyt se ollut Tuplalaajakaistan tarjoama 10-megainen jo jonkun aikaa. Tasaisin väliajoin joudun ottamaan asiakaspalveluun yhteyttä, koska nopeus hidastuu yht'äkkiä, eikä enää nopeudu takaisin.

Hyvinä aikoina nopeus on siis 8,5 - 10 Mbit/s luokkaa. Mutta esim. nyt olen kohta kuukauden taistellut hidastelun kanssa (vikailmoitukset tehty toki): nopeus on usein 5 - 7 Mbis/s, välillä laskee megaan, jopa muutamaan sataan kilotavuun! Asiakaspalvelun vastaus oli suunnilleen "Olen mitannut yhteyden ja se toimii nyt 10 Mbit/s nopeudella." Niinpä niin, toimii "nyt", en tiedä oliko siellä jotain virhettä aiemmin, mutta eipä tuo 10 Mbit/s pitkään pysynyt. Seuraavana päivänä oltiin taas 5 - 7 Mbit/s luokassa vaikka kuinka usein testaisi ja pahinta on, että yhteys katkeaa kokonaan monta kertaa muutaman tunnin surffailun aikana. Joka päivä. Aiemmin ei tällaista esiintynyt.

Olen kokeillut yhteyttä kahdella eri koneella ja kahdella eri modeemilla, tarvittaessa kolmellakin. Mitään eroa ei ole, joten tämän pään laitteistosta ei syy löytyne. Kyseessä on omakotitalo ja mitään muutoksia emme ole tehneet.

Olen siis useitakin kertoja joutunut häiriöilmoituksen tekemään, ja viimeistä edellisen kerrankin vastaus oli "kyllä meillä täällä mittausten mukaan on täysi nopeus". Kuinka ollakaan, samasta päivästä eteenpäin se minullakin oli taas n. 9 megan luokkaa... Vaikka virhettä ei muka löytynyt. Yhden ainoan kerran on myönnetty, että vahingossa oli joku ruksi väärässä paikassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moi,

Tuo on aika jännää että nopeus on "heidän" mittaushetkellä kuten pitää. Oletko muuten huomannut onko vika johonkin tiettyyn aikaan vai aina ja ikuisesti, kunnes vikapalvelu tekee taas jotain.

Tuolla lienee sielläkin jotain vaihteluvälejä joihin operaattori nojautuu, vaikka kiinteän uskoisi toimivan kunnolla. Minulla onneksi korjauksen jälkeen korjaus on myös pysynyt.

Periaatteessa itse kysyisin ainakin miten pitkä matka sinulla on ADSL-keskukseen. Se voi vaikuttaa paljonkin nopeuteen.
Käyttäjätaso 2
On se matkakin aikoinaan kysytty, eikä siitä ole Saunalahdenkaan mukaan ongelmaa, se on alle 400 m. Tämähän ei varmaankaan ole myöskään sittemmin muuttunut, joten se ei selitä yht'äkkiä palaavia ongelmia. Välillä kun on menty kuukausiakin ihan kivasti, normaaliksi vaihteluksi olen katsonut sen, että nopeus pyörii siellä 8 - 10 megan luokassa (tässäkin on prosentuaalisesti ihan kohtalaisen paljon vaihteluväliä).

Puhelinkaapeli on lyhyt (kuten ennenkin), kahdella eri modeemilla olen viime viikollakin testannut ja olen myös resetoinut modeemin kokonaan ja laittanut Saunalahden ohjeiden mukaan kaikki asetukset uudestaan. Näilläkään ei ollut mitään vaikutusta asiaan.

Offtopic:ia vertailun vuoksi:

Itsellä oli aiemmin Elisan kaapelimodeemi, alussa puolimegainen ja suurimman osan ajasta megainen. Minulla oli se n. 7 vuotta ja tänä aikana ei ollut kuin muutama pidempi (tunneista vuorokauteen) katkos ja näihinkin löytyi muistaakseni aina oikeutettu syy (joka ilmoitettiin paikallis-tv:n teksti-tv:ssä), esim. "kaivinkone on katkaissut valokaapelin Tampereella" 🙂 Lyhyempiä katkeiluja ei muistaakseni juuri ikinä ollut, eikä nopeusongelmia. Se oli todella hyvä yhteys, alussa tietysti maksoi 40 € / kk kuten tuolloin muutkin megaiset, mutta myöhemmin hintakin puolittui. Sittemmin muutin pois kaapeli-tv -alueelta, joten tuo yhteys ei enää ole mahdollinen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä. Vaikuttaa ihan menevältä matkalta, että siitä tuskin on. Myöskin se, että laitteet samat ollut käytössä vaikuttaa enemmänkin vialta Saunalahden omissa verkoissa. Kyllähän omakin yhteys välillä lataa nihkeästi, mutta se on jo ihan palvelinongelma sivuilla. Esimerkiksi monet tiedostonjakopalvelimet eivät anna kuin 200 kilotavua sekunnissa ja tähän ei oikein operaattori voi vaikuttaa. Mutta siellä missä kaistaa on ollut, esim. suuret ohjelmien jaon välityspalvelimet, kaista on kyllä ollut luvattu n. 9.9M alaspäin ja sitten 1.9M ylöspäin.

Tuo on muuten hyvä muistaa, sillä vaikka operaattorin kaapeleissa olisikin tilaa, voi palvelimella, johon olet yhteydessä olla ruuhkaa ja se taas ei noin yleensä ole Elisan korjattavissa. Mutta jos nopeustestisivu, esim. speedtest, näyttää joskus alhaista nopeutta ei tuokaan selitys oikein käy. Koska niissä palvelimissa paljon kapasiteettia, koska samaan aikaan voi olla tuhansia ja taas tuhansia yhteydenottoja yhdelle serverille.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Jos matka tosiaan on noin lyhyt, varmasti on vikaa jossain liitännössä/kaapeleissa. Itse asuin noin 800metrin päässä keskuksesta (70luvun kerrostalo) ja adsl kättelynopeus oli parhaimmillaan 22,5/2,6. Jos vaimennukset kasvaa liikaa, virheitä tulee paljon kun data liikkuu, dslami/modeemi pudottaa nopeutta alaspäin.
Käyttäjätaso 2
En tiedä, missä kaapeleista tai ruksista siellä operaattorin hallintaohjelmassa oli tällä kertaa kyse, mutta nyt on taas nopeus pyörinyt siellä ehkä keskiarvoisesti 8 - 9 Mb/s luokassa, välillä heitelleen useammalla megalla puoleen tai toiseen. Vikailmoitukseen tuli vain vastaus, että "nopeus on nyt 10 Mb/s", tämän jälkeen ongelmat jatkuivat vielä pari viikkoa enkä saanut vastausta lähettämääni viestiin.

Osallistu keskusteluun