Vastattu

Mitä eroa on 2.4GHz ja 5GHz WLAN-verkoilla?

  • 6 June 2016
  • 3 kommenttia
  • 69400 katselukerrat

Moi,
Mulla näkyy kaksi eri Wlan- vaihtoehtoa valikossa ja toisessa on perässä tuo _5GHz. Mitä eroa noilla kahdella on? Kumpaa niistä kannattaa käyttää vai onko mitään merkitystä?
Kiitos jo valmiiksi! 🙂
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Sokrates 6 June 2016, 13:51

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Moi,
Mulla näkyy kaksi eri Wlan- vaihtoehtoa valikossa ja toisessa on perässä tuo _5GHz. Mitä eroa noilla kahdella on? Kumpaa niistä kannattaa käyttää vai onko mitään merkitystä?
Kiitos jo valmiiksi! :)


Vanhempi 2,4 GHz Wlan ei tue uutta AC-standardia , 5 GHz tukee. Jos sekä tukiasema (WLAN-reititin) ja päätelaite tukee 5 GHz taajuutta , niin sitä kannattaa käyttää. Useat tukiasemat ja päätelaitteet voivat jopa toimia molemmilla taajuuskaistoilla samanaikaisesti , jolloin nopeudet nousevat vielä enemmän kuin pelkän 5 GHz ollessa yksin käytössä.

https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ac
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
5 GHz on yleensä tarkoitettu uudemmille laitteille, koska vanhat eivät tuota verkkoa edes löydä. Sen nopeus voi olla hiukan parempi kuin 2.4 Ghz (riippuen laitteista), mutta kantavuus ei monesti ole aivan niin pitkä kuin 2.4 GHz. Ei mitään ihmeellistä eroa näissä kuitenkaan 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Sen verran voi lisätä, että koska halvemmat Wlan- laitteet käyttävät vain 2,4 Ghz- taajuutta niin 2,4 taajuus on ruuhkaisempi. Siksi kannattaa käyttää 5 GHz- taajuutta jos mahdollista.

Myös jos asuu kerrostalossa, niin kannattaa käyttää jotain appsia, jolla voi katsao mitkä taajuudet ovat vapaita (tia vähiten naapurien laitteiden kansoittamia). Ruuhkattoman kohdan (taajuuden) käyttäminen lisää wlan- nopeutta ja vähentää katkoksia / häiriiötä wlan- yhteydessä.

Tallaisia ohjelmia löytyy pilvin pimein sekä Anroid, että Applen laitteille kyseisetn laitteiden sovelluskaupasta. Esimerkiksi Wifi Anllyzer

T: Tuokki