Vastattu

Miten korjata Windows update ja Outlook kaapelimodeemin asennuksen jälkeen?

  • 3 helmikuu 2019
  • 3 kommenttia
  • 439 katselukerrat

Vaihdoin - itse asiassa jo jokin aika sitten - ADSL-liittymän kaapelimodeemiin. ADSL-liittymässä oli tarjolla sekä IPv4 että IPv6 protokollat. Elisa ei näemmä tue IPv6 protokollaa kaapeliliittymissä (modeemina Arris TG2492s). Ongelmana on että Window update ei hae päivityksiä eikä Outlook/ Windowsin sähköpostisovellus hae sähköposteja sen jälkeen kun siirryin kaapelimodeemiin. Muut sovellukset toimivat kauniisti, mutta Windows väittää että "Yhteyttä ei muodostettu - yhteyksiä ei ole käytettävissä". Onko vinkkejä miten tuon saa korjattua? Mikään Windowsin verkon vianmääritys ei auta, koska "yhteyksiä ei ole käytettävissä". Tähän mennessä olen disabloinut verkkosovittimesta IPv6 tuen, Services-kohdasta tuen IPv6 verkoille ja IPv6 verkon avustajan, resetoinut verkkologit ja winsockin luettelon, asentanut sovittimen uudelleen ja käynnistellyt koneen muutaman kerran uudelleen eikä mikään auta. Ilmeisesti Windowsissa vielä jokin jossain odottaa IPv6 verkkoa tai jotain muuta mikä vaihtui radikaalisti kaapelimodeemissa. Mielenkiintoista sinänsä, ongelma koskee vain yhtä Windows10 konetta. Muut koneet selvisivät yhteyden vaihdosta ongelmitta. Onko vinkkejä mitä muuta voisi kokeilla?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 4 helmikuu 2019, 08:04

Kannattaapa testata oheisia Microsoftin omia ohjeita:
https://support.microsoft.com/fi-fi/help/10164/fix-windows-update-errors

Auttaako?
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kannattaapa testata oheisia Microsoftin omia ohjeita:
https://support.microsoft.com/fi-fi/help/10164/fix-windows-update-errors

Auttaako?
Harmillisesti ei auttanut. Diagnostiikka tuli ajettua läpi. Diagonistiikka huomautti että "verkkoyhteydessä saattaa olla ongelma". Lopputuloksena on että Windows Update/Office Update/Outlook eivät edelleenkään toimi, koska "Päivitysten saatavuutta ei voitu tarkistaa, koska Internet-yhteyttä ei ole. Muodosta matkapuhelinverkkoyhteys tai WLAN-yhteys ja yritä uudelleen." Eli edelleen puuttuu se Windowsin tunnistama verkkoyhteys. Oletusverkkoasetusten palauttaminen tuolla wizardilla ei auta. Mitähän muuta voisi kokeilla?
Ajoin tuon wizardin vielä uudelleenkäynnistyksen jälkeen uudelleen. Näyttää myös siltä että koneen päivityshistoria on nyt sen verran jäljessä että tuo wizard jumahtaa Windows updaten päivityksen käsin lataamiseen ja asentamiseen. Se vaatisi enemmän päivityshistoriaa alleen - ja tuota ei saa kun puuttuu se Windowsin tunnistama verkkoyhteys.

Osallistu keskusteluun