Kysymys

Mobiililaajakaistasta TuplaLaajakaistaan?

  • 29 joulukuu 2012
  • 6 kommenttia
  • 1885 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Hei. Tilanne on tämä:

Veljeni muutti luokseni asumaan muutamaksi kuukaudeksi ja tarvitsee omaan kannettavaansa nettiyhteyden. Itselläni on käytössä Saunalahden Mobiililaajakaista Plus Nopsa (0,4 - 10 Mbit/s) MultiSIM-ominaisuudella ja aluksi annoinkin hänelle käyttöön hänen viimeksi käyttämänsä mokkulan ja siihen sisältyvän SIMin. Kumma kyllä, veljeni läppäri ei enää kyseistä mokkulaa huolinut. Vaihdettuamme SIMejä ja mokkuloita päikseen, vaikuttaa siltä että kakkosmokkula oli mystisesti hajonnut.

Aloimme miettimään vaihtoehtoja ja lopulta päädyin siihen, että paras ratkaisu ongelmaan olisi hankkia kiinteä laajakaista, jossa olisi myös port forwarding-ominaisuudet. Elisan kaapelimodeemin ja sen tragikoomisen firmiksen kokeneena haluan olla erityisen varovainen tulevan boksin hankinnasta.

Silmiini osui Saunalahden TuplaLaajakaista ja huvikseni kokeilin sopisiko moinen omaan asuntooni. Sopihan se.

Kysymykset:

Hetken mietittyäni päädyin seuraavaan potentiaaliseen vaihtoehtoon:

* Laajakaista: Saunalahti Huoneistokaista ETH 50M (50 / 10 Mbit/s)

* Mobiililaajakaista: MobiililaajakaistaPaketti Nopsa (Ymmärtääkseni 0,4-10 Mbit/s - Pitääkö paikkansa?)
- Päätelaitteeksi Nettitikku E353 3G

Ymmärtääkseni tämän kokoonpanon hinta on alejen jälkeen vajaa 40€/kk, mikä on mukiinmenevä summa. Olenko laskenut oikein? Kuitenkin veljeni tulee asumaan luonani vain tilapäisesti, joten hänen lähdettyään laajakaistan vaihdosta pitää jäädä käteen ainakin port forwarding. Onko port forwarding mahdollista Huoneistokaistassa ilman vippaskonsteja? Nykyisen tikun nopeus on ollut omaan käyttööni riittävä - siksi tämä on tärkeä tiebreaker uuden laajakaistan tai uuden nettitikun hankinnan välillä.

Tl;dr: Kannattaako hankkia TuplaLaajakaista vai pelkästään uusi nettitikku hajonneen tilalle ja kärvistellä edelleen ilman port forwardingia?

Kiitoksia etukäteen.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuplalaajakaista on yksi tuote, jonka pakettikuukausihinta on alkaen 29,90 e. Tuotetta ei kuitenkaan voi enää purkaa siten, että irtisanoo vain toisen eli Mobiililaajakaistan tai kiinteän yhteyden.

TuplaLaajakaistaan on tuotekuvauksen mukaan Mobiililaajakaista 3G/4G:n lisäksi saatavilla joko Saunalahti ADSL tai Kaapelimodeemi. Huoneistokaista ei siis ole mahdollinen tässä kokonaisuudessa.

Jos nykyinen tuote on muuten sopiva, mutta tikku ei toimi, kannattaa minun mielestäni uusia pelkka tikku. Uusi E353 maksaa Elisa Shopitissa 36 e. Onko muuten tikussa vielä takuuta jäljellä? Takuuhan on tuolla laitteella 24 kuukautta. Jos mahdollista, kannattaa viedä se tikku Elisa Shopitiin testattavaksi. Jos siinä laitteessa ei ole mitään ulkoa päin aiheutettua vikaa, sinun pitäisi saada mukaasi toimiva yksilö.

Port forwarding -asiasta en sen sijaan osaa sanoa yhtään mitään.
TuplaLaajakaistaan on tuotekuvauksen mukaan Mobiililaajakaista 3G/4G:n lisäksi saatavilla joko Saunalahti ADSL tai Kaapelimodeemi. Huoneistokaista ei siis ole mahdollinen tässä kokonaisuudessa.


Kiitos vastauksesta. Aika jännä, että suorinta tietä (Saunalahden etusivu Laajakaista > Saunalahti TuplaLaajakaista > Katso osoittteeseesi saatavilla olevat liittymät ja nopeudet! ALOITA TÄSTÄ!) käyttämällä minulle lyödään vaihtoehdoksi vain ja ainostaan nuo kolme huoneistokaistan versiota.

Takuusta en tiedä, mutta ei tuo kolmekymppiä niin paljon rahaa ole. Katsotaan jos vielä tulisi muutama vastaus, ennen kuin teen päätökseni.
Testasinpa minäkin tiettyyn osoitteeseen (ei omaani), jossa on tarjolla tuplalaajakaistaan vain Huoneistokaistat. :)

"

Keskittämällä hurja etu Saunalahdelta! Kiinteän laajakaistan tilauksen yhteydessä tarjoamme lisätarjouksena MobiililaajakaistaPaketti Nopsan puoleen hintaan (norm. 13,90 eur/kk) ja nettitikun kaupan päälle (arvo 36 eur). Tarjoushinta on voimassa niin kauan kuin kiinteän laajakaistan sopimus on voimassa. 24kk sopimus.

"

Kyllä siihen voi luottaa, jos pääset tekemään tilauksen loppuun. Kannattaa ottaa kuvakaappaus tai printti siitä sivusta, jossa näkyy oman tilauksen hinta- yms. tiedot.

Taitaa vain olla jäänyt tämä vaihtoehto päivittämättä Tuplalaajakaistan sivulle.

Hinta tosin taitaa nousta alv:n korotuksen johdosta n. 0,8 %.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Iban kirjoitti:
Takuusta en tiedä, mutta ei tuo kolmekymppiä niin paljon rahaa ole. Katsotaan jos vielä tulisi muutama vastaus, ennen kuin teen päätökseni.

Jotenkin muistelen, että tuo E353 ei ole ollut ainakaan Saunalahdella yli vuotta myynnissä. Ostoajankohdan näet takuutodistuksesta.  Jos laite on tullut Saunalahdelta liittymän mukana eli kytkyllä, takuutodistus on saatavilla seuraavasti:

1. Kirjaudu OmaSaunalahteen

2. OmaSaunalahden etusivulta klikkaa kyseisen liittymän puhelinnumeroa

3. Avautuu sivu, jonka otsikko on Liittymän tiedot

4. Alaotsikko Perustiedot ja sen alla oikealla:

- Liittymätyyppi

- Laitteen nimi

- Määräaikaisuuden päättymisajankohta

- Palvelupaketin takuutodistus (avautuu omaan ikkunaan)


 

Klikkaamalla yllä olevaa saat näkyville takuutodistuksen, josta näet ostopäivän.

 

Periaatteessa sinun ei tarvitse tulostaa takuutodistusta, koska se voidaan tulostaa myös Elisa Shopitissa laitteen IMEI-koodin perusteella. Valmiiksi tulostettuna se tietysti nopeuttaa asiointia. Esimerkiksi huoltoon lähetettäessä laitteen mukaan tulostetaan tuo takuutodistus.
No niin, kiitos tästä.

Nyt ainoa kysymys onkin, kuinka hyvin port forwarding sujuu huoneistokaistalla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
E353-nettitikussa on muuten kahden vuoden takuu eli saat sen takuuseen kyllä. Et tarvitse edes kuittia, koska Shopitista löytävät kuitin asiakkuutesi ja IMEI:n perusteella.

Osallistu keskusteluun