Vastattu

Modeemi ja PC ovat allergisia toisilleen

 • 30 tammikuu 2019
 • 2 kommenttia
 • 381 katselukerrat

Noniin, Win7, PC kadottaa yhteyden sillontällön, sanotaanko vaikka parin tunnin välein, joskus useammin. Verkko näkyy, mutta "no internet access". Ongelma alkoi kun vaihdoin ADSL:stä Elisa viihteeseen ja sen ARRIS tg2492-kaapelimodeemiin. Kokeilin myös laittaa vanhan modeemin tähän koneen ja Elisan väliin, joskos kone olisi vaan niin rakastunut vanhaan että haluaa nähdä vain sen, mutta sekään ei auttanut. Elisa vaihtoi jo palikan kerran uuteen mutta tilanne on uudellakin täysin sama, eli jokin modeemityypin ja koneeni välillä on pahasti allergisia toisilleen.

Muut koneet samassa verkossa pelittää ihan normaalisti, se on vain tämä pöytäkoneyksilö. Ongelma korjaantuu samantien kun nappaa piuhan irti ja tökkää takaisin. Kokeilin myös USB-Wifi -adapterilla, jolla yllätyksekseni tuli täysin sama lopputulos. Nappaa irti ja laita takaisin, ja taas pelaa. Jotenkin tästä tuntuisi että ongelma voisi olla korjattavissa ohjelmaosastolla kun yhteys katoaa tulipa se RJ45:n tai Usbin kautta? Onko kellään sattunut samantapaista? Eniten houkuttava vaihtoehto on kyllä polkaista kone suohon ja ostaa uusi, alkaisi senkin aika olla muutenkin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi tuokki 30 tammikuu 2019, 17:59

Windows 7 alkaa myös olla sen verran vanha tuen ja ajurien päivitysten / toimivuuden kannalta, että suosittelisin Windows 10 päivitystä (jos ei ole halua laitaa Linuxia Windowsin tilalle). Päivityksen saattaa pystyä vielä tekemään ilmaiseksi, jos koneessa on Windows 7:n rekisteröintinumero.Onnistuuko vielä ilmainen Windows 7 > 10 päivitys ?T: Tuokki
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tervetuloa OmaYhteisöön @Äcme!

Jotta vian todellinen aiheuttaja saataisiin esiin, pitäisi tehdä pientä vianrajausta:
 • Toimiiko muut koneet kyseisellä verkkokaapelilla?
 • Toimiiko nikotteleva kone modeemin toisessa LAN -portissa?
 • Toimiiko muut koneet normaalisti tässä ongelmakoneen LAN -portissa?
 • Onko modeemi resetoitu?
 • Oletko päivittänyt tai asentanut uudelleen koneen verkkokortin ajurit?
 • Onko BIOS ajantasalla?
 • Mitä käyttöjärjestelmän vianmääritys kertoo kun yhteys katkeaa?
 • Jos teet puhelimesta hotspotin (eli jaat netin puhelimella) ja yhdistät koneen tähän puhelimen luomaan langattomaan verkkoon, jatkuuko sama oireilu?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Windows 7 alkaa myös olla sen verran vanha tuen ja ajurien päivitysten / toimivuuden kannalta, että suosittelisin Windows 10 päivitystä (jos ei ole halua laitaa Linuxia Windowsin tilalle). Päivityksen saattaa pystyä vielä tekemään ilmaiseksi, jos koneessa on Windows 7:n rekisteröintinumero.

Onnistuuko vielä ilmainen Windows 7 > 10 päivitys ?

T: Tuokki

Osallistu keskusteluun