Vastattu

Modeemi käynnistyy uudelleen [Suurissa nopeuksissa]

  • 6 heinäkuu 2018
  • 6 kommenttia
  • 440 katselukerrat

Tervehdys Palstalaisille!

Modeemini valitettavasti käynnistyy uudelleen - mikäli nopeudet ovat jatkuvasti korkealla.. näin voi käydä jopa kerran tai kaksi päivässä pahimmassa tapauksessa.

Modeemi: TeleWell TW-EAV510 v2
Ohjelmistoversio: 6.04-23 (Päivitetty 2017 kesällä)
Yhteys: VDSL2 50M / 10M

Onko purkissa liian vähän tehoa käsittelemään nopeita yhteyksiä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 6 heinäkuu 2018, 18:45

Tuohan on jo hiukan iäkkäämpi malli. Helpoin ja paras ratkaisu lienee modeemin vaihto tuoreempaan ja samalla myös tehokkaampaan malliin. Sikäli mikäli resetointi ei tuo toivottua tulosta ongelmaan.Jos Telewellin laitteita miettii, tuo uusi TW-EAV510AC voisi olla yksi vaihtoehto. Etuna nykyiseen malliin: 5GHz taajuus WLANissa ja gigabitin portit langalliseen verkkoon.Toki myös muilta valmistajilta löytyy hyviä laitteita.Ps. Itse olen pitänyt aina pelikonsolin langallisessa verkossa viiveiden minimoimiseksi.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mulla taisi olla tuo sama laite, sekä vdsl 50M. Yhteys pätki (ainakin langattomasti) ihan valtavasti, mutta ei se kyllä noin tehnyt. Ootko kokeillut ihan resetointia laitteelle? 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Voisitko hieman tarkentaa, mitä ajat takaa "suurilla nopeuksilla" tai "nopeudet ovat jatkuvasti korkealla"?

Kyykkääkö modeemi siis silloin kun esim. lataat tiedostoja, suoratoistat HD, Full HD, 4K videota, verkkopeleissä?

Itselläni oli Elisan 50M VDSL -yhteyden päässä juurikin tuo sama Telewellin modeemi, vai oliko v4 -mallia, en nyt tarkalleen muista. En kuitenkaan havainnut koskaan moista käytöstä laitteelta.

Oletko kokeillut käynnistellä modeemia uudelleen, siten että pidät virtajohtoa irti hiukan pidemmän aikaa? Oletko kokeillut resetoida modeemia?
Tervehdys ja kiitoksia vastauksistanne,

Ongelma siis ei ilmene jatkuvasti vaan silloin jos ruuhkaa on runsaasti, ei välttämättä Full HD YouTube/Netflix vielä saa purkkia kaatumaan mutta jos esimerkiksi Steamissa lataan jotain peliä itselleni joka tulee 50 Mbps eli 6.25 MB/s niin saattaa joskus purkki kaatua.. en tiedä ollenkaan miksi.

Olen resetoinut modeemin kertaalleen muistaakseni - voisihan tuon tehdä tosi uudelleenkin.. saattaa ehkä jopa korjata ongelman.

Olen miettinyt jo Open WRT mutta purkki ei tietääkseni tue sitä.

Onko mitään ajatuksia? Kaikki ajatuksia huomioidaan.

Wi-Fistä täytyy sanoa että älypuhelin saa hienosti nopeutta mutta PS4 taas ei jostain syystä saa hyvää yhteyttä langattoman verkon kautta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuohan on jo hiukan iäkkäämpi malli. Helpoin ja paras ratkaisu lienee modeemin vaihto tuoreempaan ja samalla myös tehokkaampaan malliin. Sikäli mikäli resetointi ei tuo toivottua tulosta ongelmaan.

Jos Telewellin laitteita miettii, tuo uusi TW-EAV510AC voisi olla yksi vaihtoehto. Etuna nykyiseen malliin: 5GHz taajuus WLANissa ja gigabitin portit langalliseen verkkoon.

Toki myös muilta valmistajilta löytyy hyviä laitteita.

Ps. Itse olen pitänyt aina pelikonsolin langallisessa verkossa viiveiden minimoimiseksi.
Kiitoksia vastauksestasi,

Aion tänään resetoida modeemin ja katsoa mitä tapahtuu.

Kyseessä on kyllä joo hieman iäkkäämpi malli.. joten voi olla ettei papalla puhti enää riitä. ;)

Onko tietoa esimerkiksi Zyxel VMG3925 VDSL2 modeemista? Onko hyvä?
Tukee standardeja 802.11b/g/n/ac (max 1300Mbit/s) & 5GHz sekä 1000M Ethernet 4x.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Onko tietoa esimerkiksi Zyxel VMG3925 VDSL2 modeemista? Onko hyvä?
Tukee standardeja 802.11b/g/n/ac (max 1300Mbit/s) & 5GHz sekä 1000M Ethernet 4x.


Riippuu vähän, mitä haluat modeemilla tehdä ja kuinka paljon haluat itse muokata laitetta itsellesi sopivaksi. Elisan kautta hankituissa modeemeissa on Elisan kustomoitu firmis sisällä ja sinne ei saa valmistajan omaa firmistä sisään lainkaan. Noissa Elisan firmiksissä on ollut tässä vuosien varrella jos jonkinlaista ongelmaa. Lisäksi liuta ominaisuuksia on pudotettu noista pois.

Henkilökohtaisesti en itselleni Elisan laitetta ottaisi lainkaan vaan hakisin vaikka Verkkokauppa.comista ja lähimmästä Prismasta vastaavan modeemin, jossa on valmistajan oma firmware sisällä. Päivityksiä tulee todennäköisesti paremmin ja kaikki ominaisuudet ovat käytössä, toisin kuin Elisan laitteissa.

Osallistu keskusteluun