Kysymys

Modeemihallintaan kirjautuminen + link speed

  • 25 toukokuu 2019
  • 8 kommenttia
  • 482 katselukerrat

Ongelma 1
Kirjautuminen hallintaan ei onnistu täysin oikealla käyttäjällä ja salasanalla, eikä resetoinnin jälkeen "admin" + "password" myöskään toimi. "192.168.0.1 says invalid username or password". Onko Elisa vaihtanut defaultteja?

Ongelma 2
Ethernet Status ikkunassa Link Speed 100 mbps, eikä enää 1 gbps.
Nopeus vaihtelee n. 50-80 mbps ja satunnaisesti lähes 100 mbps.
Kone nousee verkkoon esim. asetusmuutosten jälkeen hitaasti. Useita minuutteja saa odotella "Network cable unplugged" tekstiä katsellessa.

Seuraavat proseduurit jo tehty
  • modeemi resetoitu x 2
  • virtajohtoa irti muutama minuutti
  • vaihdoin johdon (CAT7)
  • tarkistin antennijohdon
  • kokeiltu 'Auto Negotiation' sekä '1.0 gbps Full Duplex'
  • resetoin Windowsin verkkoasetukset
  • kokeilin erilaisia verkkolaiteasetuksia + NIC-konfiguraatioita
  • kokeilin TCP Optimizerilla erilaisia asetuksia
  • säädin MTU:n
  • tein DNS-flushin
  • ajoin SFC ja DISM skannaukset
  • virransäästöasetukset kaikki off
  • asensin uusimman biosin
  • asensin uusimmat ajurit
  • formatoin SSD:n ja asensin kaiken uudelleen
  • skannasin haittaohjelmat
  • heitin kuperkeikan
  • luin loitsun
Yhteyden laatu normaalisti A tai A+, nyt vaihtelee B - D välillä, bufferbloat C - D, normaalisti A tai A+. Oisko vielä jotain mistä etsiä?

Muuta infoa
Ethernet 2 (NordVPN Windows Adapter) status-ikkunassa Link Speed: 1.0 Gbps

Windows 10 64 bit 1908 versio
Arris TG2492 kaapelimodeemi
100/10 kaapeliliittymä

8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kiitos hyvistä lähtötiedoista, onhan tuossa jo aika lista toimenpiteitä kuperkeikkaa myöten mitä on tehty 😮 Ei noihin hallintaan kirjautumisiin mitään muutoksia ole tullut, joten kuulostaa kieltämättä kummalta. Lisäiletkö vaikka tuonne profiiliisi asiakasnumerosi niin voitaisiin täältä käsin vilkaista sitä ja tuota yhteyden laatua vähän tarkemmin?
Asiakasnumero löytyy sieltä.

Ongelmat alkoi heti sen jälkeen, kun salama iski joko tähän taloon, tai hyvin lähelle.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Sen verran omakohtaisella kokemuksella (yhden ehtoon tappelin ennen kuin tajusin missä vika) kysyisin että olitko koittanut ilman VPN:ää tuota sivua? 🙂
En pidä VPN:ää päällä muuten kuin tarvittaessa, esim. geoblokkauksen kiertämiseen. Nyt koko softaa ei ole koneella.

Huomasin muuten, että merkkivalo modeemin ethernet-portin kyljessä sammuu ajoittain muutamien sekuntien ajaksi. Vaihdoin johtoa portista toiseen, mutta sama toistuu. Normistihan se palaa koko ajan ja vilkkuu satunnaisesti. Koneen takana vastaava merkkivalo ei sammu.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Modeemi todennäköisesti hajosi ukkosilla.
Verkosta vastaa Elisa, tee vikailmoitus.
Turhasta tutkinnasta veloitetaan asiakkaalta osa.
Ensisijaisesti kannattaa testata vaikka naapurin&tutun modeemilla.
Katsoin sitten väärää merkkivaloa👌🏼Ethernet-valo todellakin sammuu samalla kun modeemistakin. Eli tuosta ei nyt selviä kummassa päässä vika on. Äsken taas putosi verkosta n. 10 sekunniksi. Uutena huomiona modeemissa portit 1 ja 4 pimeenä. 2 ja 3 toimii. Häiriöilmoituksen aspan mielestä on epätodennäköistä, että salama olis rikkonut modeemia niin pieneltä alueelta, että vain 1 gbps kättely ei onnistu. Täytyy selvitellä toisella koneella asia. Jos siinä nousee linkkinopeudeksi 1 gbps, niin sitten vianetsinä siirtyy käyttikseen ja rautaan.
Osaatteko sanoa mistä on kyse? Netistä en vielä löytänyt selitystä.



Liitin läppärin nettiin, niin siinä nopeus oli statusikkunassa 1 gbps (auto negotiation). Nopeustestissä (DSL Reports) meni läppärillä 100/10 liittymällä 113/12 mbits vauhdilla (Elisa akt.), mutta PC:llä jäi 82/8,94:ään. VPN: 97/9,86 mbits. Vaikka VPN-yhteydessä status näyttää 1 gbps, niin ethernet-pistokkeen vieressä merkkivalo on kuitenkin oranssi.

Häiriöilmoituksen aspa mainitsi myös Windowsin ajurit mahdolliseksi ongelmaksi. Kokeilin sekä Asuksen että intelin tarjoamilla ajureilla. Mitään eroa ei käytännössä ole.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Näyttääkö sulla toi Arris LAN Setup > Ports osiossa että toi LAN portti ois 1000M?

Osallistu keskusteluun