Kysymys

Modeemin ethernet valo vilkkuu

  • 24 November 2014
  • 3 kommenttia
  • 25839 katselukerrat

Hei

Minulla on Kotiboksi VMG3326. Käyttöohjeen mukaan modeemin ethernet ledi palaa vihreänä, kun siihen on kytketty tietokone. Näin se tekeekin, mutta kun kone on ollut päällä jonkin aikaa ethernet ledi alkaa vilkkua ja vilkkuu kunnes sammutan tietokoneen. Toisinaan ledi vilkkuu myös koneen ollessa sammutettuna. Tällöin se on oranssin värinen.

Onko modeemissa tai tietokoneen verkkokortissa jotain vikaa?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Monissa nykyaikaisissa tietokoneissa on lähikäynnistysmahdollisuus samasta verkkosegmentistä. Vaikka tietokoneen sammuttaa, verkkokortti jää aktiiviseksi, jotta se voi kytkeä koneeseen virrat päälle saadessaan lähikäynnistyskäskyn.

Virran säästämiseksi lähikäynnistystilassa nopeus pudotetaan 1 Gbit/s tai 100 Mbit/s tasolta 10 Mbit/s. Mikäli modeemissa ei ole erikseen 10 ja 100 Mbit/s merkkivaloja, tämä tieto saatetaan esittää eri värein.

Jos Ethernet-porteille ei ole erikseen linkki- ja aktiviteettivaloja, tiedonsiirto ilmaistaan usein vilkuttamalla sitä yhtä ainoaa merkkivaloa. Osa protokollista lähettää tiedon kaikille verkossa oleville laitteille, joten jonkin verran tietoa kulkee myös laitteille, jotka eivät ole päällä.
Jotain kummallista tuossa modeemissa on. Kun irrotan ethernet kaapelin ja kytken sen takaisin, niin ethernet ledin vilkkuminen loppuu. Ledi palaa kiinteästi taas pitkän ajan, kunnes jossain vaiheessa alkaa vilkkumaan. Tätä vilkkumista ei ollut kun modeemi oli uusi, se on tullut vasta myöhemmin. Modeemissa on erillinen Internet ledi, joka vilkkuu kun linjalla on liikennettä.
Minulla toimii modeemi samalla tavalla, joten siinä ei varmaankaan ole mitään vikaa. Oliskohan tullut jokin muutos mahdollisen  ohjelmiston päivityksen yhteydessä.