Modeemin liittäminen for dummies


Modeemi on puhelinpistokkeeseen liitettävä. Ei siinä vielä mitään, mutta asunnossamme ei ole tavallista virtalähdettä puhelinpistokkeen vieressä. Mitä tehdä? Kaapeliliitäntä löytyy, että yritänkö jos saisin vaihdettua modeemin sellaiseksi, missä kyseinen liittos vaihtoehto on mahdollinen vai onko tässä jokin yksinkertaisempi ratkaisu?

10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Siis tarvitsetko normaalin sähköjatkojohdon?
Vai hämmentääkö nyt se liittymätyyppi ja väärän tyyppinen modeemi?
Mikäli jälkimmäistä niin kerro modeemin pohjasta se malli ja kerro tarkemmin siitä sopimustyypistä?
elikkäs ZyXel - Wireless VDSL2 Gateway. Ja sillä vaan että sen pitäisi liittää myös virtalähteeseen ja ihanasti asunnossamme ei voi olla puhelinpistokkeen lähellä yhtään sellaista. Voiko siis tuota kyseistä laitetta asentaa mitenkään muuten kuin siihen puhelinpistokkeeseen? Ollut ennen aina niin onnekas, että joku muu hoitanut nämä hommat puolestani, joten nyt osaamatonta blondia koitellaan...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Voit hankkia puhelinrasiaan jatkojohdon, ja siirtää sillä yhteyden paikkaan missä on sähköpistorasia modeemia varten. Vaihtoehtoisesti sähkön siirtoa jatkojohdolla puhelinpistorasian luokse 🙂
ongelmana se että samaisessa huoneessa ei ole pistokkeita ja lähin tulisi vessasta. On eteisessä puhelinpistoke.... Tätä ennen ei ole tarvinnut tuota liitäntää niin ei ole ymmärtänyt kuinka huonosti on suunniteltu tämä kämppä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ennen vanhaan eteisessä oli pelkkä puhelinpistorasia, ei siinä sähköä tarvittu kun perinteinen lankapuhelin sai käyttöjännitteensä samasta rasiasta.
Käyttäjätaso 7
kimppikoo kirjoitti:

Voit hankkia puhelinrasiaan jatkojohdon, ja siirtää sillä yhteyden paikkaan missä on sähköpistorasia modeemia varten. Vaihtoehtoisesti sähkön siirtoa jatkojohdolla puhelinpistorasian luokse :)


Olen ollut ymmärtävinäni, että puhelinjohdon pituus kannattaa minimoida, koska se aiheuttaa eniten hävikkiä matkalla? Eli mieluummin sähkölle se jatkojohto. Ja sekin mieluummin jostain muualta kuin vessasta.

Tämä on tosiaan vanhojen kämppien ongelma, pistorasioiden paikkoja ei ole suunniteltu nykytekniikkaa varten. Tarkoittaa, että joko vedetään niitä jatkojohtoja, tai kutsutaan sähkömies paikalle.
Näinhän se on. Onneksi oli juuri hankittu laite niin laitoin palautukseen lopulta. Järkevin ratkaisu tältä erää. En halua riskeerata kömpelöä tuuriani jatkojohto sokkelolla. Kiitoksia paljon neuvonnasta. Ehkä seuraavalla kerralla fiksumpana onnistuu kerrasta oikeanlaisen laitteen hankinta 🙂
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
No ens kerralla sitten joku tommonen:

https://www.clasohlson.com/fi/Jatkojohto/36-1059?showRatings=true

ni ei tarvi jättää nettiä tilaamatta.
puolihullu kirjoitti:

Näinhän se on. Onneksi oli juuri hankittu laite niin laitoin palautukseen lopulta. Järkevin ratkaisu tältä erää. En halua riskeerata kömpelöä tuuriani jatkojohto sokkelolla. Kiitoksia paljon neuvonnasta. Ehkä seuraavalla kerralla fiksumpana onnistuu kerrasta oikeanlaisen laitteen hankinta :)Ei se nyt ihan pelkästään sitä laitetta vaihtamalla onnistu, kaikki ne tarvitsevat sähköä.

Jos haluat käyttää kaapelimodeemia (tv-antennipistoke) niin pitää myös vaihtaa VDSL liittymä kaapelimodeemiliittymään, jos sellainen ylipäätään kiinteistöön on saatavilla. Kohteesta riippuen kaapeliverkko-operaattori voi olla myös eri kuin xDSL -operaattori tai saatavuutta ei lainkaan kaapelin kautta.

Itse pitäisin VDSL liittymän kyllä jos siinä nopeus riittää ja DSLAM on esim. kellarissa jonne tulee kuitu, toki ei kaapelissakaan mitään vikaa ole jos se on kunnossa, mutta itse miellän sen vähän epävarmemmaksi kuin DSL:n.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Jos jatkojohto toisesta huoneesta ei käy, niin sitten vain sähkömies paikalle vetämään sähkörasia puhelinpistokkeen viereen. Maksaa toki jotain, mutta kaikkein siistein ja helpoin ratkaisu.

T: Tuokki

Osallistu keskusteluun