Multicast-liikenne ei toimi kaapelimodeemiliittymässä

  • 23 tammikuu 2018
  • 12 kommenttia
  • 1100 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Minulla on Anvian ajoilta käytössä Watson-palvelu. Anvian aikana palvelu toimi kuin se kuuluisa junan vessa. Isännän vaihduttua Elisaan yllättäen asiat lähtivät menemään huonompaan suuntaan. Watsonin live-kuva on alkanut pätkiä etenkin iltaisin. Watsonin asiakaspalvelun mukaan vika on Saunalahden internetliittymässä, jossa multicast ei toimi kunnolla. Yllättäen Elisan puolelta pallo heitetään takaisin Watsonille. Ratkaisu ongelmaan ei sitten ole vaihto ElisaViihteeseen, vaan palvelu pitää laittaa kuntoon. Jos se on mahdotonta, niin operaattorin vaihto tulee sitten kyseeseen.

12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ja Elisa Viihteessä ei edes ole live kuvan lähetystä ip:n yli, vaan se vaatii antenni-tv:n tai kaapeli-tv:n kytkemisen. Multicast tuen puute Elisan verkossa lienee tässäkin taustalla.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Wut? Vähän epäilen että Watson mitään multicastia käyttää koska ei multicastia käytetä kuin operaattorin sisäverkossa jos käytetään. Eikä multicast tykkää langottomista verkoista. Watsonia myydään operaattori riippumattomasti.

Kaapelissa ei ole koskaan toiminut edes Elisan Viihteessä aikoinaan käytetty multicast koska se tukkii jaetun kaistan
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
wellu_76, voisin tuota nettiliittymää mittailla täältä suunnasta. 🙂 Laita vain asiakasnumerosi profiilisi tietoihin, ja huikkaa täällä sen jälkeen.
Käyttäjätaso 5
Tuota liittymää nyt on vikailmoituksen kautta ilmeisesti mittailtu tänään ja Boris-Becker jatkuu siirtämällä jälleen ongelma Watsonille.

Multicast tässä on käytössä, koska minun Watson on ns. "operaattorijälleenmyyjän" versio, jolloin homma toimii multicastina. Anvian aikaan multicast toimi hyvin, mutta nyt kun olen joutunut vasten tahtoani Elisan asiakkaaksi homma ei toimi enää niin hyvin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
Watsonin sivuilla puhutaan kyllä operaattorivapaasta tuotteesta joka toimii jopa mobiililaajakaistan yli. Eikö tuota sinun watsonia voi siihen päivittää tuosta operaatorijälleenmyyjän versiosta.
Wut? Vähän epäilen että Watson mitään multicastia käyttää koska ei multicastia käytetä kuin operaattorin sisäverkossa jos käytetään. Eikä multicast tykkää langottomista verkoista. Watsonia myydään operaattori riippumattomasti.

Kaapelissa ei ole koskaan toiminut edes Elisan Viihteessä aikoinaan käytetty multicast koska se tukkii jaetun kaistan


Kyllä tuosta saa sellaisen kuvan, että Ellu käyttää multicastia "peruskanavissa".

https://palsta.elisa.fi/digiboksit-ja-kaeyttoe-14/netgem-n7700-ja-elisa-hd-kanavapaketti-392051/index1.html#post518065

Tuli mieleen että kun N7700 tukee myös multicastia niin miksei Elisa lisää sen asetuksiin kytkintä jolla boksin saisi halukkaat vaihdettua multicast-tilaan.

Tuota on aiemmin selvitetty ja ei ainakaan toistaiseksi sellaista ole tulossa. Peruskanavat joissakin osissa esim. pohjanmaata tulee multicastilla, mutta muut kanavat tulevat yhä adaptiivisesti sielläkin. Teknisesti ei välttämättä mahdoton asia olisi tuota tehdä, mutta näin omasta mielestä se kyllä monimutkaistaisi asioita lisää turhaan, vaikkakin ymmärrän sen tietyt hyödytkin. Pienelle ryhmälle siis olisi ok. Mobiilissahan ei toimi multicast ja sekin pitää mainita ettei kaikilla liittymillä ole kiintelläkään puolella ominaisuutena aktiivisena multicastia.


https://palsta.elisa.fi/digiboksit-ja-kaeyttoe-14/peruskanavat-499488/index1.html#post503730

Multicast IPTV jakelu on tarjolla vain Elisan IP-verkossa. Jos internet-yhteyden palveluoperaattori on Kaisanet, eivät sen vuoksi peruskanavat enää näy, eikä niitä mitenkään saa näkymään. Eli DVB-antenni tarvitaan väkisin. Maksu- ja lisäkanavat tulevat N7700 boksille unicast-jakeluna, eli ovat operaattoririippumattomia. Peruskanavien tuominen unicast-jakeluun ei ainakaan tällä hetkellä ole mitenkään ajankohtainen asia.

https://palsta.elisa.fi/yleistae-viihteestae-15/4g-ja-iptv-501149/index1.html#post513782

Lisätään tähän vielä, että ei auta, vaikka asuisi entisen PPO:n tai Telekarelian alueella, koska IPTV multicast-jakelua ei tehdä mobiiliverkkoihin lainkaan. 510+ kanavapaikat ovat N7700 digiboksilla unicastia, sen vuoksi ne toimivat myös mobiililiittymillä.

https://palsta.elisa.fi/digiboksit-ja-kaeyttoe-14/elisa-viihde-naekyviin-ilman-antennia-509333/index1.html#post567907

Kyllä se on kuten @mikalin toteaa, eli eivät näillä näkymin ole "palaamassa" takaisin. En tiedä onko oikea termi, että ovat "vahingossa" näkyneet, taustalla teknisesti kuitenkin, että multicastit sopivasti verkossa "mainostuvat" runkoverkossa access-laitteelta toiselle, vaikka ei ole tarkoituksellista kuin em. "poikkeusalueilla".

Eli antennikaapeli boksiin kiinni, kun meinataan peruskanavia 1-16 katsella. Jos siihen ei ole mahdollisuutta niin "melkein suorana" voi kanavaa katsoa kun meneillään olevan ohjelman laittaa tallentumaan ja alkaa tallennetta katsomaan.
Käyttäjätaso 5
@Porkkana: Ehdotuksesi Watsonin päivittämisestä on suorastaan surkea ja ihan älytön. Olen tilannut operaattorin verkossa toimivan Watson palvelun, joka on parempi kuin www.watson.fi sivulla oleva tuote. Perinteiseen vaasalaiseen tyyliin operaattorin verkossa toimivan Watsonin ohjeistus www.anvia.fi sivuilla on puutteellinen, mutta kysymyksessä on eri tuotteet. Operaattorin verkossa mm. onnistuu 4-kanavan tallennus.
Kai sitä pitää ostaa uusi kunnollinen tallentava digiboksi vanhan väsyneen tilalle ja irtisanoa Watson, kun sitä ei ilmeisesti saada toimimaan. Tämän kyllä arvasi kun Elisa valtasi Anvian, että palvelu tulee heikentymään.
Hei


Onko asia selvinnyt, vai irtisanoitko palvelun?
Käyttäjätaso 5
Irtisanoin Watsonin ja otin perinteisen digiboksin käyttöön.
Irtisanoin Watsonin ja otin perinteisen digiboksin käyttöön.


😃 heh

Watson toimii jos tunnukset on watsonin omia eli muotoa sähköpostiosoite..

Jos elisa-Anvia kautta joskus otettu watson palvelu ja jossa on numerotunnukset.. silloin ei toimi jos olet itse hankkinut verkkopäätteesi.. esim verkkokauppa.comista
Mutta tähänkin on fixi, ainakin yhden merkkisellä päätteellä
Käyttäjätaso 5
Mulla oli numerotunnus Anvialta ja boksi oli Anvialta joku Arris-merkkinen. Watson toimi Anvian aikana hyvin, harvoin oli pätkintää. Kun isäntä vaihtui Elisaan, niin ongelmat alkoi ja asiakkaan palloittelu. Mitään fixiä ei ollut tarjolla ja en viitsinyt maksaa pätkivästä kuvasta. Harmi, kun Watsonissa oli kuitenkin live-lähetysten katsominen mahdollista mobiililaitteilla.

Osallistu keskusteluun