Vastattu

Netin laatu huonontunut huomattavasti

  • 10 kesäkuu 2016
  • 9 kommenttia
  • 461 katselukerrat

Juu elikkäs tässä kun olen nettiä aikalailla päivittäin käyttänyt, on tullut huomattua, että netin laatu on huomattavasti huonontunut viimeisten viikkojen aikana. Ei ole muutettu nettipakettia tjsp. eli se ei ainakaan voi olla ongelmana.

Esimerkkinä voidaan käyttää Steam -palvelun latauksia: ennen tuli tasaisesti aina 1-1,5mb/s, kun nyt heittelee jatkuvasti 100kb/s-1mb/s. Mietin, kun tuossa viikko sitten veli muutti pois, että netti ehkä paranisi taas, mutta ei, entistä huonompi vain.

Ei ole mitään hajua mitä enää tehdä tämän kanssa.

PS: Tähän taloon ei saa parempaa/nopeampaa nettiä mistään, yritetty on ja monet kerrat.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 10 kesäkuu 2016, 18:56

Onko yläkerrassa puhelinpistoketta, johon modeemin voisi kytkeä ja vetää sieltä verkkokaapelin suoraan koneeseen? Vai onko modeemin syystä tai toisesta pakko olla alakerrassa?

Pitkänkin verkkokaapelin saa vedettyä siististi kaapelikourujen avulla (nimim. kokemusta on). Virittely vaatii pientä vaivaa, mutta voi pelastaa datasähkön aiheuttamilta ongelmilta.
Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mikäs netin yhteystyyppi on? ADSL, VDSL, kaapeli, mobiili?

Mikä modeemi käytössä? Onko modeemia resetoitu? Kokeiltu toista modeemia?

Langaton vai langallinen yhteys? Toistuuko ongelma identtisenä molemmissa verkoissa?
Yhteystyyppi on ADSL, modeemi on 'ASUS DSL-N55U Dual-Band Wireless-N Gigabit ADSL2/2+ Modem Router". Taitaa siis olla tuollanen ASUS DSL-N55U.

Langaton yhteys, tosin oma kone kiinni langattoman ethernetin kautta, eli modeemista ethernet kiinni seinässä olevaan härpäkkeeseen jonka toinen osa on omassa huoneessa, josta ethernet koneeseen. Ilman kysyeistä härpäkettä olisi hirveästi packet lossia.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eli datasasähköt käytössä (yhdistetty sähköpistorasian kautta), vai onko seinässä suoraan ethernet-portti? Pitäisi ainakin suoraan verkkopiuhalla saada testattua, esim. datasähköt voivat helposti aiheuttaa kaikenlaista ongelmaa.

Miten noi muut ohjelmat, onko muissa kun Steamissa huomattavissa tällaista? Jos ei muuten tokene niin laittele vaikka yksityisviestinä asiakasnumeroa ja käyttöosoitetta palstatiimille (http://elisa.fi/palstatiimi)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Samoilla linjoilla Ebinin kanssa. Datasähkö kohtuullisen epäluotettavaa, varsinkin jos toinen huone/pistoke eri sulakkeen takana. Ethernetillä suoraan testiin ja sitten jos ok, niin riittävän pitkä ethernet piuha.
Käyttäisin kyllä pelkästään ethernet piuhaa, mutta jostain syystä porukoilla jotain periaatteellista sitä vastaan, tosin huone on yläkerrassa ja modeemi alakerrassa. Ja tökkii kyllä muuallakin aika usein, peleissä näkyy esimerkiksi isona pinginä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Onko yläkerrassa puhelinpistoketta, johon modeemin voisi kytkeä ja vetää sieltä verkkokaapelin suoraan koneeseen? Vai onko modeemin syystä tai toisesta pakko olla alakerrassa?

Pitkänkin verkkokaapelin saa vedettyä siististi kaapelikourujen avulla (nimim. kokemusta on). Virittely vaatii pientä vaivaa, mutta voi pelastaa datasähkön aiheuttamilta ongelmilta.
Eipä taida olla muualla vastaavanlaista pistoketta harmillisesti. En tiedä mitä mieltä vanhemmat ovat kaapelikourujen käytön suhteen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Eikä tuo langatonkaan verkko jaksa kantaa yläkertaan asti? Eihän sekään paras tapa ole, mutta katsoisin lähes luotettavammaksi kuin powerlinen. Powerlinessä niin monta muuttujaa. Mutta olethan tarkistanut, onko adaptereiden valmistaja tuonut päivityksiä niiden ohjelmistolle? Se voi parantaa luotettavuutta.

Mitä tarkoitat kaikkialla tökkimisellä? Jos voit ja saat testata suoraan siihen modeemiin kytkettynä, niin pätkiikö silloinkin? Onko vielä tutkittu, onko vikaa sittenkin puhelinlinjassa? Katso modeemista linjan arvot ja kun Palstatiimiltä kysäisee yksärillä, niin voivat tarkistaa Elisan päästä linjan kunnon ja tilan, kuten Ebin tuossa jo ylempänä kehotti. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Powerlinen toimintaa heikentää tai voi jopa estää se, että ollaan joko a) eri vaiheen takana (omakotilassa on usein 3- vaiheunen järjestelmä) b) Rasiat ovat eri ryhmässä (=eri sulakkeen takana) c) Jokin laite aiheuttaa häiriöitä sählöverkkoon (=jonkin laitteen kehno muuntaja tai rikkinäinen laite) d) Powerlinen adapterissa vanha softa (=tarvitaan firmware päivitys).

Joka tapauksessa suosin ethernet kaapelointia joka paikkaan taloon. Mitä olenkin joka huoneese tuonut useita kappaleita. Ikävä kyllä porukat eivät tunnut kiinteän verkon tarvetta tajuavan ja sen takia se jätetään välillä kokonaan pois kun rempataan / rakennetaan uutta. En minäkään joka putkeen / rasiaan ole liitänyt tietotekniikkaa. Vaan olen käyttänyt ethernet kaapelointia mm. liiketunistimia ja savuilmaisia varten. Näissäkin tarpeissa kiinteä yhteys on luotetavapi, kun langaton ja suvuilmaisen ollessa kyseessä saattaa olla jopa henki kyseessä.

T: Tuokki

Osallistu keskusteluun