Vastattu

Netin laatu vaihtelee rajusti

  • 18 marraskuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 499 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 26 kommenttia
Liittymä on Elisan ADSL. Modeemi Elisan toimittama Zyxel VMG3925-B10B

Mikähän mahtaa olla ongelma kun liittymän laatu vaihtelee huomattavasti?
Nopeusmittauksen tulos voi vaihdella alle 1 Mb/s - 18 Mb/s peräkkäisillä mittauksilla.
Ping voi olla 1400 millisekunnista vähän päälle kymmeneen.
Tallenteiden ja HD- kanavien kuvassa pikselöitymistä.

Mobiililaitteiden, varsinkin Elisalta ostetut OnePlus 3 ja 5 käyttäminen Wlanissa todella tahmaista. Läppärit ja tabletit toimivat hieman paremmin.

Modeemi on resetoitu edellisen softapäivityksen jälkeen, Wlanin kanava lukittu yhteen ja käytetään pelkästään taajuutta 2,4

Vanha Zyxelin vmg3326-d20a tuntui toimivan hieman vakaammin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kimppikoo 18 marraskuu 2017, 21:39

Laita oma asiakasnumerosi (esim. laskusta näet tai oma elisa -palvelusta) Palstan profiilitietoihisi. Palstatiimiläiset voivat sen perusteella katsoa miltä liittymäsi tilanne näyttää keskittimän päästä.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Laita oma asiakasnumerosi (esim. laskusta näet tai oma elisa -palvelusta) Palstan profiilitietoihisi. Palstatiimiläiset voivat sen perusteella katsoa miltä liittymäsi tilanne näyttää keskittimän päästä.
Viihde digiboxilla television kuva pikselöityy normaalikanavillakin ja HD kuva pätkii. Tietty kaikki muukin netin käyttö sujuu vaihtelevasti.
Aiakasnumero lisätty profiiliin toivottavasti saisi jotain vinkkejä miten tilanteen saisi korjattua.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Oliko nuo mittaukset WLANilla vai ethernetillä tehty? Ilmeneekö tuo sama ongelma myös siis verkkojohdolla käytettäessä? Mitään selkeää ongelmaa ei ainakaan linjalle näkynyt, eli yhteyden pitäisi olla kunnossa keskuksen ja modeemin välillä kyllä
Yllä olevat mittaukset on tehty Wlanilla. Kaikki muut laitteet oli irti verkosta. Modeemi oli buutattu muutama tunti aiemmin.
Sama ongelma on myös piuhan päässä. Netin hidastelun huomaa havainnollisesti Viihde digiboxsin kuvanlaadussa ja yleisessä toimivuudessa. Digiboxi on piuhan päässä.

Yleensä Wlania ei hidastelun takia juurikaan tule käytettyä vaan puhelimella selaillessa käytössä on mobiilinetti. Mobiilia tulee senkin takia käytettyä, koska Viihde palvelu yleensä jumiutuu jos kaksikin puhelinta käyttää Wlania normaaliin nettiselailuun.

ADSL:n vaihtaminen mobiilinetiksi ei toisteiseksi ole vaihtoehto, koska alueella toimiva masto on iltaisin niin ruuhkainen, että käytänössä nopueudet ovat ADSL:ää huonommat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Testaa nyt varmuuden vuoksi vielä modeemille resetointi, tarkistin tuon linjan vielä ja tosiaan mitään ongelmaa ei vieläkään näkynyt itsessään linjassa. Voi siis olla että modeemi vain jumittelee, jonka vuoksi nopeudetkin sitten on mitä on ja heittelehtii

Osallistu keskusteluun