Kysymys

Netin nopeus hidastunut

 • 2 joulukuu 2015
 • 11 kommenttia
 • 1243 katselukerrat

 Tässä parin päivän aikana meidän netin nopeus on laskenut todella paljon. Pitäisi olla sen 24mb mutta speedtestin mukaan tulee vain 5-6mb. 

Edit: Testasin speedtestin pari kertaa peräkkäin eka antoi 10mb sitten 4mb sitten taas 10mb sit taas 5mb.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Onko nopeus ollut normaalisti mitä luokkaa, kun olet mitannut? Onko nyt kiinteästä yhteydestä kyse? Auttaako modeemin resetointi ongelmaa? Onko muita laitteita kiinni verkossa, jotka voisivat käyttää kaistaa? Miten laitteet liitettynä modeemille? :)

  Lisää myöskin vielä asiakasnumerosi profiiliisi, niin voimme tarvittaessa katsoa tuota tarkemmin! 🙂
 • Kiinteäyhteys. Yleensä on ollut sitä 15mb luokkaa kun testannut. Kone on langalla kiinni ja toinen kone langattomana. Eikä ole enne haitannut toinen kone.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Pystytkö kokeilemaan toimivuutta, jos toinen kone on pois päältä? 🙂 Lisäätkö vielä asiakasnumerosi tietoihisi, niin voin vilkaista linjaa tarkemmin täältä päästä 🙂
  samanlailla hidas ilman toista konetta. Mistä tuon asiakasnumeron löydän.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Asiakasnumero löytyy esimerkiksi laskusta ja lasku taas OmaElisa -palvelusta.

  Asiakasnumerolle on oma kenttä henkilökohtaisissa tiedoissasi Palstan profiilissa. Sieltä sen näkevät vain Palstatiimin jäsenet.
  @Ammattimies nyt on asiakasnumero profiilissa.
  Mietin myös että auttaisko uus firmware kun näytti olevan vanha versio.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Firmware kannattaa ja pitääkin päivittää viimeisimpään versioon. Ilman päivitystä ja sen jälkeisiä testejä, modeemin vaihtaminen uuteen tuskin onnistuu. Firmwaren päivittäminen saattaa korjata ongelman tai lieventää sitä merkittävästi.
  @Dj_God saako sitä ladattua jostain vai pitääkö elisan hoitaa omasta päästä.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +4
  Elisan toimittamiin modeemeihin tulee päivitys etänä Elisan toimesta. Palstatiimi hoitaa modeemin päivittämisen ja ilmoittaa kun päivitys on suoritettu. Päivityksen jälkeen modeemi kannattaa resetoida.

  Itse hankittuihin modeemeihin päivitys pitää ladata ja asentaa itse.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Vilkaisin linjaa ja täältä päästä katsottuna nopeudet on kyllä OK, mutta virheilyä näyttäisi linjalla olevan tosi paljon. Onko sulla kuinka pitkä puhelinjohto käytössä ja oisko mahdollisuutta kokeilla toimivuutta toisella modeemilla, toisella puhelinjohdolla sekä toisessa puhelinpistorasiassa? 🙂
 • Osallistu keskusteluun