Vastattu

Netti katkeaa keskimäärin 5 kertaa päivään

  • 19 huhtikuu 2016
  • 27 kommenttia
  • 1991 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

27 kommenttia

Olen ihmetellyt sitä, että miksi digipurkki pitää käynnistää kahteen kertaan. Kun purkki on pois päältä (valo ei pala) ja laitan sen päälle, valo muuttuu vihreäksi ja vilkkuu aikansa ja sitten menee punaiseksi. Joudun painelemaan kauko-ohjaimen virtanappulaa useamman kerran ennen kuin saan uudestaa vihreän valon päälle, sitten se vihdoin käynnistyy. Mietin kertooko tämä jotain purkin kunnosta.
Mulla on ollut viimeaikoina (useampi kuukausi) samaa ongelmaa. Nettiyhteys katoaa usein, joskus monta kertaa päivässä, joskus harvemmin.
Alle viikko sitten kävin ostamassa uuden adsl-boxin. Ja nyt tuo sama ongelma on tullut takaisin, joten en usko enää sen olevan adsl-boxista kiinni.

Aiempi laite oli Netgear DGND3700 ja tämä uusi on TP-LINK Archer VR900.

Netgearilla muistaakseni UL ja DL ratet näkyi normaalisti vaikka internet yhteys katosi kaikista laitteista (windows XP, Windows 10, Synology NAS). Sisäverkko toimi normaalisti. TP-LINK:issä Internet status muuttuu disconnected:ksi, kun vika on päällä. En ole katsonut DSL statusta, mutta katson seuraavan kerran kun ongelma tulee päälle. Ongelmia oli juuri äsken (9.6 - 10.6. keskiyön aikoihin ja parina viime päivänä ainakin kerran päivässä). Ongelman saa ratkaistua boottaamatta, kun tekee quick setupin ehdotetuilla parametreilla.

Osallistu keskusteluun