Netti on liian hidas.

  • 5 syyskuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 525 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 1 kommentti
Hei. Minulla pitäisi olla 250M netti mutta tämä antaa vain 90M.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Hei ja tervetuloa OmaYhteisöön! Harmi kuulla, että netti ei pelitä kuten pitäisi. Tämä voi johtua todella monesta eri asiasta, tässä muutava tarkastettava asia:

  • Käytäthän yhteyttä verkkokaapelilla, langaton verkko ei aina anna ihan niin hyviä vauhteja.
  • Jos langattomuus on kuitenkin välttämätöntä, kannattaa suosia 5Ghz Wifiä, jos modeemisi sellaista tarjoaa.
  • Verkkokaapelissa olisi myös hyvä olla vähintään Cat 5e tai Cat 6 -luokitus, jotta päästään yli sadan megan nopeuksiin.
  • Jos nettiyhteytesi tulee asuntoon valokuitu (eth) liittymänä, kannattaa kokeilla nopeustestiä suoraan verkkopiuhalla asunnon omasta datakaapista (löytyy usein eteisestä).
Jos näillä vinkeillä ei jo nopeudet parane, niin kannattaa pistää OmaYhteisön omaan profiiliin asiakasnumerosi (ei näy kuin henkilökunnalle, asiakasnumero löytyy esim. laskulta) näkyviin, niin päästään linjaa mittailemaan ja tarkastelemaan asiaa eteenpäin. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tervetuloa OmaYhteisöön @Pawpuf!

Mikäs tämä nettiyhteys on laatuaan ja minkälainen modeemi / reititin on käytössä? Onko tämä modeemi / reititin resetoitu?

Olethan tehnyt tuon nopeustestin langallisessa verkossa? Langaton verkko on altis erilaisille häiriöille ja tämän takia nopeus ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin piuhan perässä.

Jos resetoinnista ja langallisessa verkosta huolimatta yhteysnopeus jää noin alas, kannattaa olla yhteydessä Elisan asiakaspalveluun. Täällä OmaYhteisössä sinua palvelee @OmaYhteisö-tiimi, joten kannattaa lisätä asiakasnumero omaan profiiliisi täällä OmaYhteisössä. Tämä onnistuu klikkaamalla omaa nimimerkkiä sivun oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla "Asetukset".
Tuosta modeemistahan tuo johtui! pitääpä laittaa tuo takaisin elisalle ja käyttää nettiä suoraan seinästä nyt ensalkuun.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuosta modeemistahan tuo johtui! pitääpä laittaa tuo takaisin elisalle ja käyttää nettiä suoraan seinästä nyt ensalkuun.

Kerrothan vielä, mikä modeemi oli kyseessä. Tietääkseni emme ole pitkään aikaan toimittaneet uusia modeemeita, joissa ei ole gigaisia ethernet-portteja.

Tuosta modeemistahan tuo johtui! pitääpä laittaa tuo takaisin elisalle ja käyttää nettiä suoraan seinästä nyt ensalkuun.Kerrothan vielä, mikä modeemi oli kyseessä. Tietääkseni emme ole pitkään aikaan toimittaneet uusia modeemeita, joissa ei ole gigaisia ethernet-portteja.


Ja jos kyseessä on tyyliin joku 10-20v vanha vehje, Elisahan ei todellakaan halua takaisin sellaista laitetta. Ne menee suoraan ser-laatikkoon heillä.

Osallistu keskusteluun