Netti pätkii ja on uskomattoman hidas

  • 6 heinäkuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 448 katselukerrat

Netti katkee koko talosta noin 4-7 kertaa päivässä. Langattomassa 4G reitittimessä on kaikki valot päällä normaalisti kun netti katkee. Reitittimen uudelleenkäynnistäminen ainoastaan palauttaa netin nopeammin takaisin käyttöön, kunnes se taas katkeaa myöhemmin.

Katkeilun lisäksi dowload hyppii 6-30mbps välillä ja upload on aina alle 2mpbs (yleisesti 0.20)
Nämä luvut eivät ole lähelläkään Elisan lupauksia ja sen lisäksi netin pätkiminen estää usien pankkihommat ja skype/pelihommat.

Ei olla kokeiltu reitittimen vaihtoa toiseen, koska Elisa ei suostu lähettämään lainareititintä siksi aikaa kun tämä olisi korjauksessa, vaan pitäisi itse ajaa Tampereelle yhden s**tanan reitittimen takia ja maksaa luultavasti korjauksestakin vielä itse. Uuden modeeminkaan ostaminen ei ole vaihtoehto. koska nykyinenkin modeemi maksoi 300+ euroa.

On koittettu myös reitittimen sijainnin vaihtoa talossa ja kytketty eri pistokerasioihin. Olisi kiva tietää mitä h**vettiä tuolle lootalle vielä voisi koittaa tehdä ennen kuin vaihtaa DNA:han. On taidettu käyttää kaikki budjetti mainosten tekemiseen eikä varsinaiseen palveluun.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
On tosi harmillista kuulla tuosta yhteyden katkeilemisesta, eihän se ole mukavaa kun omat nettiasioinnit menee pipariksi katkoksen vuoksi.

Kerroit että katkoksen tapahtuessa olet uudelleenkäynnistänyt reitittimesi, oletko tehnyt sille silloin resetoinnin (esim. hammastikulla)? Käytätkö kaikkia laitteitasi reitittimen kanssa langattomassa yhteydessä vai onko joku kiinni verkkokaapelilla? Onko yhteys pätkinyt myös verkkokaapelissa kiinni olevalla laitteella? Tällä lyhyellä testillä saataisiin selvitettyä lisää aiheuttaako yhteys itsessään nämä katkokset vai onko laite alkanut pätkimään langatonta verkkoaan.
Sama vika Tampereen Lukonmäessä tänään ja eilen. Kaapelimodeemiyhteys pätkii ja on tosi hidas. Modeemi antennissa, tabletti ja PC Wlanissa. Buuttailtu virtapainikkeesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm, yleistä hälyytystä ei näy alueelta. Oletko ihan resetin tehnyt eli painanut siitä pienestä nappulasta modeemissa jollakin terävällä esineellä noin 15sek niin, että kaikki valot välähtää? Onko tuollaista ennen ilmeńnyt?
Juu sen tein ja ainakin nyt taas toimii. Usein sen virtabuutinkin jälkeen on netti näyttänyt hetkeksi palautuvan kadotakseen pian. Yleensä kyllä toimii ok, tosin yhdessä kaapelitv:n kanssa samassa jakajassa ei kaistaa aina riittänyt HD-nipuille, jotka pikselöivät. Kaksikerroksisessa rivarissa on ollut sekin ongelma, että alakerrasta modeemin signaali on tullut heikentyneenä ja sekin aiheuttanut hitautta. Laitoin yhteyden expanderin väliin ja se lienee tuota auttanut. Mikä siinä resetin ja virtabuutin välillä muuten on erona?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ei resetoinnilla ja bootilla mitään suurta eroa ole. Toinen vaan vähän perusteellisemmin varmistaa laitteen nollautumisen perustilaan. Tuossa kuitenkin kerroit, että HD niput pikselöityy niin ei tuossa kyllä kaikki silloin ole ok. Näkyykö ne ongelmitta ilman jakajaa? Voipi olla heikko jakaja silloin ja kannattaa vaihdatuttaa niin se auttaa samalla nettipuoleenkin jos jakajassa yhä kiinni. Jakaja sinänsä vaimentaa yhteyttä hiukan,mutta ei pikselöintiä saa tulla missään tapauksessa.
Juu vaihdettiin jakajaa, ei muutosta. Otettiin modeemi välistä pois, ei pikselöi enää. Siirretty purkki alakerran antennipiuhaan, josta aiemmin siirrettiin ylös juuri tuon heikon signaalin vuoksi. Nyt on välissä expanderi kierreportaissa parantamassa yhteyttä tänne yläkertaan.
Suurin osa talon laitteista on kaapelilla kiinni reitittimessa, langattomasti yhdistettyna on vaan puhelimet ja muut pienlaitteet. Ja joka ikisesta laitteesta talossa katkeaa netti kaapelilla kytkettyna tai ilman.

Nyt resetoin reitittimen ja katotaan kuinka monta minuuttia kestaa ennen kun katkee taas.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Suurin osa talon laitteista on kaapelilla kiinni reitittimessa, langattomasti yhdistettyna on vaan puhelimet ja muut pienlaitteet. Ja joka ikisesta laitteesta talossa katkeaa netti kaapelilla kytkettyna tai ilman.

Nyt resetoin reitittimen ja katotaan kuinka monta minuuttia kestaa ennen kun katkee taas.


Jos nopeudet on tosi heikot niin voihan se tuota nettiä tehdä toimimattomaksi ja tällöin kaikki valot palaa kyllä normaalisti. Joko verkko on heikko/ruuhkainen tai laitteessa jotain. Onko muissa laitteissa käytössä 4G:tä tai toimiiko paremmin meidän tai toisen operaattorin yhteydet?
Joo eli reitittimen resetoiminen ei tehny mitaan. 1.5 tuntia pysy paalla ja taas katkes. Reitittimeen on yhdistetty yleensa vain 5 laitetta kerrallaan ja enintaan 8 laitetta.

Soneran netti ei patkinyt, mutta oli naurettavan hidas {parhaassa tapauksessa dowload 4 ja upload 3}
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Voisitko lisätä profiilitietoihisi asiakasnumeron? Pääsisin siten tarkistamaan aluettasi ja sen tukiasemien tilannetta 🙂

Osallistu keskusteluun