Kysymys

Nettinopeus ja boksi asetukset

 • 6 marraskuu 2015
 • 6 kommenttia
 • 1043 katselukerrat

Moro. Nyt lähti sitten nopeudet pelittämään AC kortilla: 

LATAUSNOPEUS: 91.77 Mbit/sLÄHETYSNOPEUS: 9.79 Mbit/sVASTEAIKA: 19 ms Mutta ihmettelen, että kun boksista valitsee "adminACP"  5Ghz niin se ei pysy 5Ghz vaan siirtyy takaisin 2.4Ghz... Mutta yhteys valikosta löytyy 5G ja sillä mennään... ja myöskään boksista ei löydy AC 802.11 mode vaan max 802.11n tai se mixed mode... miten näin? vaikka paketin kyljessä AC?

6 kommenttia

Ja sellainen ongelma esiintyy nyt, että yhteys tippuu tolla 5G asetuksella koko ajan... hetken toimii ja sit taas tippuu.... mistä johtunee?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Mikäs reititin sinulla on nyt siis? Onko pakko käyttää 5ghz jos se toimii huonommin kuin 2.4ghz? Hankala näin äkkiseltään sanoa. Millä laitteilla käytät tuota? Muistelen että applen vermeissä olisi ollut joku 5ghz asetus tai vastaava että se käyttäisi sitä vain eikä scannaa molempia verkkoja (tää tulee minun muistista vaan ja ei faktaa välttämättä todellakaan) edit. taidat tarkoittaa että käytössä siis oli verkkokortti koneessa pelkästään?
 • Toimii tuolla normi 2.4ghz nopeudet samat 🙂... ihmettelin vain miksi tuolla 5G pätkii niin pirusti, vaikka enemmän kanavaa. Joo ja boksi on se Zyxel VMG3926-B10A. Ja sitäkin ihmettelen kovasti jos paketis merkinnät b/g/n/ac <-- ja ei pysty/löydy kuin b/g/n ja g/n mixed optio.... mut anyway, tän voipi sulkea "topicin" kun kerta toimii, ellei teiltä löydy vastausta tuohon AC valintaan?

  edit. Ja koneessa Telewell TW-WLAN 802.11ac, kokeilin netgearin AC härpäkettä ja se vasta nopeudet tiputtikin 2.4ghz:lla, mene ja tiedä miksi?...
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Meillä luki vain tiedoissa että AC on käytössä jos 5Ghz käytetään. 5Ghz-verkolla saattaa olla hieman huonompi läpäisykyky. Jos modeemi on kaukana ja useiden seinien takana, saattaa 2.4Ghz-verkko toimia paremmin. 2.4 en ole varma onko siinä puolessa ac tukea edes vai pelkkä n. Enkä sinänsä yllättyisi hirveästi jos tuossa jotain pientä bugittamista olisi. Tuohon laitteeseen tulee kohta aika reipas päivitys kaikille asiakkaille muutenkin jossa on parannuksia vähän jokapuolelle. Jos haluat testailla sitä jo ennakkoon niin voin lykätä sen laitteelle jos ilmoitat reitittimen sarjanumeron minulle tässä tai yksityisviestillä 🙂
 • Lähetetty YV:tä

  *edit*

  Ja boksin + tikun välillä ei seiniä välis....
  Käyttäjätaso 2
  Kunniamerkki +1
  mulle kans tuo tuo päivitys, laitoin yv:n

  Osallistu keskusteluun