Kysymys

Nopeudennoston aikataulu

  • 16 heinäkuu 2008
  • 28 kommenttia
  • 2516 katselukerrat

Miksi sivuillanne ei ole mitään tietoa siitä, että kuinka pitkään nopeudenmuutoksessa kestää?

Tulisi edes joku kuittaus. Asiakaspalvelustannekaan ei ole kuulunut yhtään mitään vaikka lähetin kyselyn jo kolme viikkoa sitten. Oletin, että muutos tapahtuu päivässä/parissa, koska kestosta ei ollut mitään mainintaa. Nyt en edes tarvitsisi enää nopeampaa liittymää. latenssi kun olisi tämänkin tiennyt, niin olisi voinut ottaa väliaikaisen liittymän toiselta operaattorilta.

Saunalahti on mielestäni ollut aina innovatiivinen operaattori. Toiset operaattorit ovat palveluissa "jäykkiä mummoja" Saunalahteen verrattuna, mutta tämä tapaus on nakertanut tuota kuvaa aika pahasti. Olen tietääkseni Elisan verkon alueella. Luulisi se olevan Elisankin intresseissä palvella tytäryhtiöönsä.

Edit: Eipä taidakkaan olla Elisan verkko. DSLAM on Lännen Puhelimen tiloissa jonka omistaa ilmeisesti DNA.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

28 kommenttia

Oletko odottanut nopeuden nostoa kolme viikkoa! http://www.mysmiley.net ' TARGET='_blank
Minä sain saunavisionin "toimimaan" eilen ja oletin,
että saan viimeistään viikonloppuna katsella
nauhoitteita ja leffoja!
http://www.mysmiley.net ' TARGET='_blank ottaa päähän
nopeuden nosto on käsittääkseni nopea toimenpide mikäli vaihto koskee esim. 1mb -> 8mb, koska silloin yhteystyyppi pysyy perus-adsl:nä ja muutos voidaan tehdä asiakaspalvelussa. Jos taas nopeus nousee yli tuon kahdeksan megan, vaihtuu yhteys adsl2+ -tyypiksi, jolloin asentajan käynti keskuksella vaaditaan. Ja se sitten kestää luultavasti yhtä pitkään kuin uuden liittymän avaus - joka taas vaihtelee paikkakunnan ja ruuhkan mukaan. Tästä syystä ei tarkkaa yleispätevää aikataulua varmaan missään ilmoitetakkaan.

korjatkaa viisaammat jos meni pieleen.

ps. itselläni kesti aikanaan yli kolme viikkoa nosto kasimegaisesta 24mb -nopeuteen. Soneralla.
Minä en tiedä mihin minun nopeus pitää nostaa ;)

Saunavisionia varten joutuvat kuitenkin nostamaan. Toivottavasti ei mene kolmea viikkoa!! http://www.mysmiley.net ' TARGET='_blank
Tuo että ei tule mitään viestiä koska nopeus nousee tai koska sen edes pitäisi nousta on ihan hanurista. Itsellä sellainen tilanne että nopeuden pitäisi nousta 8/1 stä 24/1 seen eihän toki ole varmaa että linja edes suostuu nousemaan adsl2 yhteytenä pystyyn. Epätietoisuus vaan on se vmäisin. Toki ite oon odottanu nopeuden nostoa vasta 2,5 vkoa.
Minulle ei kukaan ilmoitellut mitään. ja kun kaksi viikkoa olin odotellut niin soitin ja kysyin.
Jonotin 40 min. ja sitten siellä vähän testailtiin ja todettiin ettei nopeutta edes voi nostaa!!!!!!
Joten koko juttu pitää purkaa. 😠 😢
Tilasin nopeuden noston elokuun alkupäivinä ja nyt syys-lokakuun vaiteessa kyselin asiakaspalvelusta sähköpostilla että kauanko vielä kestää niin sain vastauksen että on nostettu 1.9. mutta Ficoran nettimittari näyttää samaa kuin aiemminkin eli nopeus ei ole noussut yhtään. Laitoin uutta kyselyäja tuli vastaus että pitää soittaa vikailmoitusnumeroon, soitin sinne ja heti selvisi että työ oli tehty huolimattomasti ja joku asetus oli jäänyt väärin ja tilanne korjattiin muutamassa minuutissa ja nopeus nousi.

nopeuden nosto on käsittääkseni nopea toimenpide mikäli vaihto koskee esim. 1mb -> 8mb, koska silloin yhteystyyppi pysyy perus-adsl:nä ja muutos voidaan tehdä asiakaspalvelussa. Jos taas nopeus nousee yli tuon kahdeksan megan, vaihtuu yhteys adsl2+ -tyypiksi, jolloin asentajan käynti keskuksella vaaditaan. Ja se sitten kestää luultavasti yhtä pitkään kuin uuden liittymän avaus - joka taas vaihtelee paikkakunnan ja ruuhkan mukaan. Tästä syystä ei tarkkaa yleispätevää aikataulua varmaan missään ilmoitetakkaan


Juurikin näin.

Tein n. 2 viikkoa sitten nopeudennoston, eikä ole vieläkään tehty. Soitin aspaan ja pääsin puhumaan asiakaspalvelijan kanssa. Ilmeisesti ei osannut tehdä kyseistä muutosta (?), koska laittoi minut jonottamaan ja jonotin n. 30min, kunnes puheluni katkaistiin ??? ??? 😠 >:(

Ihme toimintaa

Tein n. 2 viikkoa sitten nopeudennoston, eikä ole vieläkään tehty. Soitin aspaan ja pääsin puhumaan asiakaspalvelijan kanssa. Ilmeisesti ei osannut tehdä kyseistä muutosta (?), koska laittoi minut jonottamaan ja jonotin n. 30min, kunnes puheluni katkaistiin ??? ??? 😠 >:(


Itsekin tein n. 2-3 viikkoa sitten nopeudennoston oma.saunalahti.fissä ja ei ole kuulunut mitään. Hienosti on tekniikka kehittynyt, kun aiemmin tuo tapahtui reaaliaikaisesti(Saunaverkko). Tiedä sit vaikuttaako ja miten asiaan se että oma ADSL:äni on 6v käytössä ollut aiemmin PPPoA- ja sittemmin PPPoE-autentikaation vaativa yhteys.
Ei kai nyt nopeuden nostossa voi mennä kolmea viikkoa?? 😮 Ei se nosto niin monimutkainen temppu voi olla...
Käyttäjätaso 2
Kyllä se vaan _tällä_ hetkellä vielä on hieman liian monimutkainen asia - parannusta on kuitenkin luvassa.. ;)

t.
Pekka / SL
Onko olemassa arviota nopeudennoston kestosta jos liittymän nopeus päivitetään esim. megasesta ADSL2 Full Rateen Turun alueella? Niin ja kyse on siltaavasta liittymätyypistä.
Itse kyselin tässä viikko sitten asiakaspalvelusta, että onko mahdollista kokeilla kuinka nopea yhteys käytännössä olisi saatavilla. Aspa vastasi että soita vikailmotusnumeroon ja pyydä testiä. Yhteys on nyt siltaava 1/1meganen. Kesti noin 30sekuntia kun yhteys oli muutettu fullrateksi ja tulokseksi jäi karvaa vaille 20megainen yhteys.

Siis ei ole kuin ranneliike kun yhteysnopeus muutetaan, ainakin siis siltaavassa ja/jos operaattorin dslamit uutta tekniikkaa tukee. No kohta viikko tässä on odoteltu joko se nopeus nousisi.
Tässä toinen viikko odotusta nopeuden nostamisesta, no jospa se jo ensiensi viikolla  😉
Itse tilasin päivityksen 1/1 -> 8/1 alkuviikosta. Äskettäin huomasin, että oma.saunalahti-palvelusta löytyy Yleiset-kohdan alta Tuotteen päivittäminen. Tuolta sivulta löytyi kohta, jossa sanotaan että tuotetta ei voi päivittää koska se ei ole vielä voimassa, voimaanastumisaika 9.2.2009 klo 00:00:00. Eli ensiyönä pitäisi astua voimaan, sormet ristissä odotellen :)

Eli kaiken järjen mukaan tuota sivulta voi tarkistaa, milloin oma nopeuden päivitys on astumassa voimaan. Näppärää sinänsä, mutta miksi tätä tietoa ei voisi pistää jonnekin omaan paikkaansa (mikäli tämä nyt ylipäätään edes pitää paikkaansa...). Muilla kokemuksia asiasta?

Mikko
Kuinkahan kauan tuossa 1M -> 8M nostossa menee? Oma.saunahti.fi sivulle kyllä päivittyi samantien uusi hinta ja nyt siellä lukee: "Liittymän nopeus ja hinta 1M/1M (39 /1kk)". Meneekö tuossa oikeasti useita päiviä, vai pitääkö soitella aspaan.

EDIT: niin ja tosiaan tein tuon muutoksen muutama päivä sitten.
Tilasin nopeuden noston puhelimitse 25.3. Puhelimessa valehdeltiin että nopeuden nosto kestää "1-2pv, ei näissä kauaa mene". Ja kyseessä siis nosto 1M->8M, eli ei pitäisi olla paria hiiren klikkausta kummempi homma. Parissa päivässä kyllä hinta päivitty tuonne oma.saunalahden sopimuslistaan. Viikon odottelun jälkeen soitin asiakaspalveluun uudestaan. Ja en todellakaan tee sitä mielelläni, koska on suoranaista vittuilua alimitoittaa palvelu niin että jonottaa saa joka kerta n. puoli tuntia. No tällä kertaa sanottiin että asia etenee kokoajan, selkeästi oltiin haluttomia antamaan mitään vastausta yksinkertaiseen kysymykseen. Ajattelin siinä sitten että ehkäpä vaan odottelen tämän viikon alkuun, kun laskutuskausi sopivasti katkeamassa 5.4., josko se sitten nousisi uuden jakson alkuun. Vaikea varmaan arvata tapahtuiko tänään mitään.

En aio odottaa enää kauan..
Tilasin 21.5. noston 1/1:stä 2/1:seen. Tekstiviestivarmennus tuli 22.5. ja nopeus nostetaan 25.5.  :)

Reipasta toimintaa, kiitos. Nurmijärvellä on aina toiminut kaikki hienosti.

edit: Ilmainen nopeudennosto maksaakin 10 euroa!  :o

Vaihtakaa nyt se teksti omasaunalahdessa: "Vaihda ADSL-liittymäsi nopeutta. Voit nostaa tai laskea liittymäsi nopeutta halutessasi (nosto ilmainen / nopeuden lasku 33 )"  😠
Ensi viikolla lähtee meillä jo muistaakseni viides viikko käyntiin odottelussa.., tilasin siis nopeudennoston 2M -> 24M.
Viikko tilauksen jälkeen kyselin aspasta milloinka vois odotella sitä nostoa ja vastaus oli: Ilmoitamme teille kun muutokset on tehty.

Selvä.. ilmoittakaa.. Viime viikolla pistin uutta kyselyä, että ymmärrän toki että he ilmoittavat koska muutos on tehty muttakun olisi nyt kuitenkin kiva tietää koska sitä nostoa sitten voi edes alkaa odottamaan ku ei mitään ole kuulunut.. Kysyin mikä heillä on suurinpiirtein aikataulu tällasissa nostoissa, ku en ajatellu odottavani montaa kuukautta. Eipä ole vastausta kuulunut.. Kai he nyt viiden viikon jälkeen vois edes vähän osviittaa antaa et kuin monta viikkoa tässä vielä odotellaan?!

Oma saunalahteen adsl kohtaan tosin on jo päivittynyt tuo full rate ja hinta, se päivittyi muutaman päivän sisällä tilaamisesta eli perille se ainakin on mennyt. Mutta mitään muuta ei oo tapahtunut. Sikakalliiseen aspaan mihin ei pääse koskaan läpi en todellakaan ole soittamassa.  Kauankohan tässä sit jaksais vielä odotella ku edes sähköpostiin ei voi vastata. Mahtaa siel teknisen tuen mailiboksissaki olla jonoa sitte.  😠
Itsellä Kaapelimodeemi 10M/1M nopeus käytössä. Kävin nyt päivittämässä tänään omien sivujen kautta yhteyden 100M/5M nopeuteen. Voisiko joku vastata, että kauan siinä suurinpiirtein menee?
Kiitoksia etukäteen.  ::)
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kyllä se vaan _tällä_ hetkellä vielä on hieman liian monimutkainen asia - parannusta on kuitenkin luvassa.. ;)

t.
Pekka / SL
Vuosi sitten (Perjantai 21.11.2008 - 19:01:07) parannuksia luvassa eikä vieläkään ole tapahtunut mitään, ilmeisesti siksi tuo >  ;) <  laitettu loppuun ettei ole tarkoituskaan toteuttaa mitään parannuksia, annetaan vaan tyhmien asiakkaisen odotella ja maksaa turhista soitoista aspaan ja maksaa vielä palvelusta jota eivät voi käyttää.... Elisan normaalia liiketoimintaahan tuo on et ei siinä mitään erikoista ole.

Itsellä Kaapelimodeemi 10M/1M nopeus käytössä. Kävin nyt päivittämässä tänään omien sivujen kautta yhteyden 100M/5M nopeuteen. Voisiko joku vastata, että kauan siinä suurinpiirtein menee?
Kiitoksia etukäteen.  ::)


Saunalahti Kaapelimodeemin nopeuden nosto menee minuuteissa, ja oma nopeudennostosi oli mennyt hyvin läpi.

- Kai / Saunalahti


Itsellä Kaapelimodeemi 10M/1M nopeus käytössä. Kävin nyt päivittämässä tänään omien sivujen kautta yhteyden 100M/5M nopeuteen. Voisiko joku vastata, että kauan siinä suurinpiirtein menee?
Kiitoksia etukäteen.  ::)


Saunalahti Kaapelimodeemin nopeuden nosto menee minuuteissa, ja oma nopeudennostosi oli mennyt hyvin läpi.

- Kai / SaunalahtiJuu huomasin, että oli nopeus noussut, mutta pettymys oli. Maksimissaan mittauksien mukaan 35M/2M. Voiko vaikuttaa, että minulla on tuo Netgearin CM232? Kun kuulin, että uusille asiakkaille toimitetaan se Bewan CM100-modeemi.

"Yksiporttinen Wideband-kaapelimodeemi 10M/1M ja 30M/1M -nopeusluokan liittymiin (tukee myös hitaampia nopeuksia). "

Mutta
http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/Modems/CM232.aspx
"The cost-effective CM232 bonds three downstream channels together to deliver data rates of 100 Mbps or up to three times that of conventional DOCSIS 2.0 technology"
Joo, mutta nopeudet senkun tippuvat, 24-26M/1-2M. Talossa on uusittu antennikaapelit, niin ei voi johtua niistäkään..
Eikö nopeutta nostaville toimitetakkaan tuota nopeampaa modeemia? Aika turhaa jos ei. Itse tarkistaisin Omasta Saunalahdesta onko tilausseurannassa nopeamman modeemin toimitus ilmoitettu.