Nopeustesti näytti sataa maksamani 30:n sijaan

  • 31 lokakuu 2016
  • 3 kommenttia
  • 296 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 867 kommenttia
Vaihdoin n. kuukausi sitten vanhan laajakaistani nopeampaan, 10 Mbps:stä 30 Mbps:ään.

Toiminut moitteetta, DL-nopeus aina siinä 27 -29 ja UL vajaa 3. Testasin taas eilen illalla ja olin pudota tuolilta, koska Elisan nopeustesti näytti ensimmäisellä kerralla DL-nopeutta 78.8 :? Useimmiten tulos oli tuo vajaa 30, mutta oli myös kerran 14.95 ja muutamia kertoja 46 - 50.

Elin jo toivossa, että Elisa testaisi suurempien nopeuksien mahdollisuutta, mutta kissan viikset, tänä aamuna näytti taas vakaasti tuota vajaata 30 Mbps-nopeutta.

Illalla testatessani testiruudulle ilmestyi ensiksi jokin viesti isolla huutomerkillä, mutta häipyi niin nopeasti, ettei ehtinyt lukemaan. Tänä aamuna ei tuota näkynyt ja tulokset olivat normaalit ja sammuttivat toiveeni paremmasta 😞

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Siis mikä oli ongelma? Sekö, että Elisa ei säännönmukaisesti anna sinulle tuplasti enemmän nopeutta kuin mistä maksat?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ei mitään ongelmaa. Ihmettelin vain noita lukuja, silla vuosien ajan on testi näyttänyt AINA vähän alle tuon maksamani kiinteän linjanopeuden, mitä tuo milloinkin on ollut. Mutta nyt näytteli, mitä sattuu. J

Mutta olisihan se mahtavaa, jos 30-nopeudella ja -hinnalla saisikin lähes 80, tai edes 45 -nopeuksia.

Jokin häiriö hommassa ilmeisesti oli tuon korkeintaan sekunniksi ruudulle alkuun ilmaantuneen huutomerkkiviestin mukaan ??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Speedtest saattaa näyttää alkuun kovia lukemia, kunnes liittymän leikkuri iskee ja nopeus tasaantuu. Oliko kysymys tästä?

Osallistu keskusteluun