Ongelma modeemi VDSL 2812HNU-F1

  • 14 lokakuu 2016
  • 2 kommenttia
  • 129 katselukerrat

WLAN ei enää toimi, eli muut laitteet eivät enää löydä wifiä. Olen resetoinnut ja "wifi"-nappullaa räplännyt. Valo kylläkin palaa (eli se oikeanpuoleisin "WLAN/WPS"). Netti muuten toimii.

Ongelma tuntuisi olevan siinä sinisessä wlan-nappulassa. Mitä mieltä, modeemi menee vaihtoon?

Käyn hakemassa uuden ja maksan taas modeemin hinnan, joka lienee taas sata euroa?

2 kommenttia

Ja nämä muut laitteet ovat iMac, iPadmini 2x, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy J5(2015) ja yksi pöytänettiradio. Viimeksi WLAN toimi varmasti syyskuussa. Olemme olleet matkoilla ja nyt ongelma vasta paljastui.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos WLAN ei herää henkiin tuota WLAN on/off -nappia painelemalla, saati resetoinnin kautta, vaikuttaisi modeemia olevan näiltä osin viallinen.

Voit hankkia uuden modeemin joko Elisalta tai mistä tahansa muusta modeemeja kauppaavasta liikkeestä. Elisan modeemeissa hyvänä puolena on se, että Elisa hoitaa modeemien päivittämisen. Tästä tulee myös pitkä miinus, sillä nuo firmware -päivitykset eivät aina ole täysin onnistuneita. Jos päädyt hankkimaan modeemin muualta, joudut itse hoitamaan laitteen päivittämisen. Ei ole kovin iso juttu se. Lisäksi saat muokata modeemin asetuksia huomattavasti vapaammin kuin mitä Elisan toimittamilla laitteilla.

Ainoa kriteeri modeemissa on tuo VDSL -tuki. Itse hankin aikoinaan Telewellin modeemin kun kyllästyin taistelemaan Elisan toimittaman laitteen kanssa, joka ei toiminut lainkaan yhteen taloudessa olevien laitteiden kanssa. Telewellin kanssa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia tähän mennessä.

Osallistu keskusteluun