Vastattu

Ongelma striimaamisessa Twitchiin

  • 19 helmikuu 2019
  • 21 kommenttia
  • 884 katselukerrat

Hei,

lyhyt kysymys selvittääkseni onko tämä operaattorin laajuinen ongelma.
Eli lyhyesti speksit:
Kone yhdistetty piuhalla modeemiin
Modeemina Zyxel VMG3925-B10B
Taloyhtiölaajakaista 100/10
Softana SLOBS
Rautapuolelta tämä ongelma ei johdu, on tutkittu ja testattu

Haluaisin pystyä striimaamaan bitratella 6000kbps mutta tämä nopeasti (n. 10s) kuluttua alkaa droppaamaan frameja vauhdilla). 4500kbps on yrityksen ja erehdyksen kautta todettu olevan raja jolloin yhteys muuttuu epävakaaksi.
Olen myös käyttäny työkalua Twitch Bandwidth Test jossa arvoina: BW: 9300kpbs, RTT: 15ms ja Quality: 88 (tämä juuri viittaa epävakauteen yhteydessä koska 100 on tavoite.

Onko muilla samaa ongelmaa, tietoa ongelman korjaamiseksi vai onko ongelma vain henkilökohtainen?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MovaaN 22 helmikuu 2019, 16:47

Tuli tuotakin kokeiltua ja testailtua. Lopputulos yhä sama, todella epävakaa yhteys. Täytyy jatkaa siis vielä metsästystä. Kiitos kuitenkin @Patomiäs
Katso alkuperäinen viesti

21 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Oiskos tuo adsl/vdsl modeemien perisynnin - viiveen kasvun lähetyskaistan täyttyessä - syytä? En tuota tekniikkaa niin hyvin tunne, että osaisin sanoa, onko se vain ominaisuus vai modeemien heikkoutta, mutta uskoisin bufferbloatin tms. olevan tuohon syypää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Twitch ite suosittelee noissa streameissa 3500kbps arvoa maksimiksi bitratelle enkä itekään oo keksiny vielä suuremmin syytä sen isommalle, olikohan 2500kbps peräti mikä nykyisessä conffissa itellä käytössä. Yks mikä tulee mieleen niin ootko QoS säädöt tehnyt modeemiin? Voi olla että pakettia pukkaa sen verran että alkaa siksi droppaan framet?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ainiin ja tervetuloa OmaYhteisöön @MovaaN 🙂
@Patomiäs 3500kbps on vanhaa tietoa. Kun uusivat viime vuoden lopulla ingest serverit niin cap nousi 6000kbps, jos ei ole partner.

En ole QoS säätöjä tehnyt, koska ei ammattitaito ihan sokkona tekemään. Hiukan yritin tutustua Zyxelin ohjeiden kautta, mutta ei aivan lopullisesti auennut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Joo siis cap on toki isompi, mut muistelisin just vastikään streamia säädellessäni vielä lukeneeni et suositus on yhä toi pienempi. Muistelisin et liittyy lähinnä vastaanottavan pään todennäköisesti heikohkoon nettiin (mobiililaitteet jne) eli voi toki puskea isompaa dataa halutessaan mut ei välttämättä aina niin suurta hyötyä 🙂 Tosin oma osamaminen ja tekeminen streamauksessa vielä niin ns. lapsenkengissä etten allekirjoita kovinkaan isolla kynällä omia kommentteja noista :D

QoS on sinällään ihan simppeli säätää kuhan löytää oikeen kohdan asetuksista 🙂 Ensin teet kuormittamattomalla yhteydellä nopeustestin, sit pistät tulokset säätöihin ja tallennat. Nopeuteen jonkin verran impaktia tulee, mutta käytettävyys paranee huomattavasti. Itellä 250M kamo toimii 235M ilman säätöjä, säädöt päälle ja jossain 160-170M lukemissa nopeus, mutta http://www.dslreports.com/speedtest antaa A+ luokituksen enkä oo saanu packet lossia enää sisäverkosta mitenkään päin aikaseks vaikka mitä laitteita rummuttaisin verkkoon samalla ku pelailen 🙂 Itellä Arriksen (kamo) perässä Ubiquitin Edgerouter X hoitamassa QoS ja muun sisäverkon jaon, sen perässä Zyxeli WLAN reitittimenä eli se ei paljoo muuta tee ku jakaa langatonta sinne missä tarvii, ei kuitenkaan pöytäkoneelle vaan siitä yhteydet HG635 kautta joka WLANittomana kytkimenä Edgerouterin toisessa LAN portissa. Helpommallakin pääsis mut tykkään säädellä noiden kans 😅
Tuli tuotakin kokeiltua ja testailtua. Lopputulos yhä sama, todella epävakaa yhteys. Täytyy jatkaa siis vielä metsästystä. Kiitos kuitenkin @Patomiäs
Poistit sitten kultainen Patomiäs kukkainen koko tilini täältä kun loukkasin tunteitasi, boksi ei tilin sulkemisen ja beta-ryhmästä poistamisen jälkeen ole toiminut enkä minnekään voi valittaa asiasta.

https://yhteiso.elisa.fi/members/punde-84291

Semmoset valtapärinät siellä.

Sanavalintoja editoitu //Suvi
Voi ruusu että pistää vihaksi kun maksaa tuotteista ja sitten joku idiootti päättää että nyt pistetäänkin lappu luukulle, kun valkoinen sanoo pari kirosanaa sitruuna.

Sanavalintoja editoitu //Suvi
Satoja euroja maksan kukka lehti ja joku teinijonne voi tämmöstä tehdä. Ei käy järkeen.

Sanavalintoja editoitu //Suvi
Patomiäs, pistäs nyt violetti viestiä tulemaan että saadaan tää siun sotku selvitettyä ja 39,90e kuussa maksava palvelu takas toimimaan. Vai onko es-pärinät niin päällä ettei siihen pysty?

Sanavalintoja editoitu //Suvi
Ainiin, jonneille pitää pistää @Patomiäs @. patömiäs @Patomiäs
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
@pundee sinua on jo aiemmin varoitettu epäasiallisesta käytöksestä muita yhteisön jäseniä ja moderaattoreita kohtaan.

Sinun alkuperäinen tunnuksesi estettiin OmaYhteisöstä tämän epäkohteliaan käytöksen sekä ruman kielenkäytön ja runsaiden kirosanojen vuoksi. Tulemme estämään tämänkin nimimerkkisi OmaYhteisöstä, sillä täällä emme suvaitse epäasiallista käytöstä.

Pelisääntöihin voit tutustua täällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuli tuotakin kokeiltua ja testailtua. Lopputulos yhä sama, todella epävakaa yhteys. Täytyy jatkaa siis vielä metsästystä. Kiitos kuitenkin @Patomiäs
Huikkaile jos keksit jotain tuohon, vähän huonosti löytyy noista ajantasaisia ohjeita ja kiinnostaa itseäkin miten saisi enemmän omasta streamista irti :)

OT pundee: Viihteeseesi en koskenut, pistin vain tunnarin täältä kiinni tuossa @Suvi'nkin määrittelemillä perusteilla. Asiaa voit hoitaa asiakaspalvelussa mikäli Viihteen kanssa on ongelmia jotka ei perustoimenpiteillä ratkea
@Patomiäs eipä tähän ainakaan omilla keinoilla ratkaisua löydetä ja toista väylää pitkin tehty kysely asiaan antoi vain vastauksena että ongelma olisi taloyhtiön vastuualueella, eli kököt puhelinlinjat talossa.
Koska kyseessä taloyhtiölaajakaista niin ei tähän ongelmaa ratkaisua saadakaan koska en voi kilpailuttaa henkilökohtaisesti jne. Mutta kiitoksen kuitenkin yrityksestä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Koita @MovaaN DSLreports sivun nopeustesti ja kerro tuloksista tähän, tuon pitäisi saada havaittua jos linjoissa/modeemissa jotain mikä sakkaa 🙂
Alla kuvat @Patomiäs

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm... Ihan OK mallilla näkyy olevan tulokset, Bufferbloat toki voisi olla parempikin niin ei tulisi ailahtelua pingeihin, tähän kannattaa katsoa josko modeemin QoS säädöillä saisi apuja :)

Toi 6000kbps mitä haet voi olla vähän nihkeä tuolla uploadilla, periaatteessa jos tuossa menee 6M tuohon streamin uppimiseen ja kaista antaa 7,8M myöden niin siinä ei jää kuin laskennallisesti toi 1,8M muulle liikenteelle toimia. Ja buffebloatia kun tapahtuu myös niin voi olla että isossa kuormassa alkaa myös paketteja katoilemaan mikä hankaloittaa yhteyden toimivuutta lisää. DSLReportsin testi ei toki anna ihan täysiä vauhteja läpi yleensä noihin mittauksiin, mutta noi muut arvot sitäkin paremmin sitten 🙂 Verrokkina toki voi vielä pyöräyttää Ooklan testin, tuon tuloksien pohjalta itse olen noita QoS arvoja säädellyt.

VMG3925 QoS säädöt löytyy kun meet modeemin hallintasivulle ja sieltä Network setting > QoS. Tuolla laita Ooklan mukaiset arvot noihin uppiin ja downiin, käsittääkseni siihen pudotusvalikkoon ei ole välttämätöntä koskea. Itsellä ei tuo laite tee QoSia kun PC ei ole sen kautta, mutta sama periaate tuossa pitäisi päteä mitä omassa Edgerouterissakin on 🙂
@Patomiäs Ooklan testien arvojen mukaan laitoin QoS:t (70,06 = 70060 ja 9,89 = 9890) ja DSL näyttää seuraavaa:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Okei, eipä näemmä toi Bufferbloat parantunut mutta muuten tuli positiivista vaikutusta, eli modeemi saa linjasta nyt näemmä parempaa nopeutta irti 🙂 Tota en oo ite vielä ristiinvertaillut pääreitittimeni kanssa että minkälaista eroa sen ja ton VMG:n QoS säädöillä on, eli onko jompikumpi parempi hommassaan jne, mutta ainakin parempaan suuntaan sulla näytti yhteys muuttuvan jo tuolla. Ootko tuon QoS säädön jälkeen vielä koittanut muuttaa tuota 4500->6000?
Twitch ite suosittelee noissa streameissa 3500kbps arvoa maksimiksi bitratelle enkä itekään oo keksiny vielä suuremmin syytä sen isommalle, olikohan 2500kbps peräti mikä nykyisessä conffissa itellä käytössä. Yks mikä tulee mieleen niin ootko QoS säädöt tehnyt modeemiin? Voi olla että pakettia pukkaa sen verran että alkaa siksi droppaan framet?

Kuten huomautettiinkin jo niin postauksen arvot ovat vanhentuneet. Silti:

Jos haluat streamata 1080p laadulla tai paremmalla, niin 3500kbps ei oikein natsaa. Samoin, jos haluat streamata GPU:lla, kbps pitää olla suhteessa paljon isompi kuin CPU:n kautta streamatessa (NVENC vs x264) päästäkseksi edes lähelle samaa laatua.
Törmäsin samaan ongelmaan ASUS DSL88 modeemilla. Se määritti Twitch Helsinki serverin laaduksi jossain vaiheessa 0, joka on huonoin mahdollinen. Telewell 510 AC viimeisin malli toimi aluksi virheettömästi, mutta jossain vaiheessa sen yhteyslaatu alkoi heiketä.

Ongelma on juurikin tuo 4500bit raja, johon yhteys kuristuu ja alkaa syntymään packet lossia. Nyt käytössä onZyxel VMG3925-B10B ikivanhalla ajurilla ja jopa 7000kbps 1080p resoluution striimaus onnistuu twitchiin.

Ongelmat tuntuvat vaivaavan pohjoismaisia Twitch servereitä. Käytin pitkään hollannin serveriä, jonka laatu oli 88, kun tarkistin Twitch server työkalulla.

Nykyään saan 15ms latenssin ja 88 laadun Helsingin serverille Zyxelillä. Veikkaan että ongelmaan liittyy Twitch serverien häiriöt tietyillä yhteysasetuksilla. Telewell antaa laatuarvoksi 66 ja heikomman upload arvon.

Hieman on kysymysmerkki miksi Helsingin Twitch serveri on ajoittain 0 ja miksi eri modeemien yhteyslaatu heittelee. Esim. Asuksen modeemini oli lippulaivamalli ja tehokkaimmalla piirillä ja antoi heikoimmat yhteystulokset.

Telewellin uusin VDSL modeemi antoi jonkin aikaa parhaita tuloksia, mutta alkoi heiketä. Nyt siis Zyxel vuorostaan toimii moitteetta ikivanhalla ajurilla. Olen tosin tilannut Elisalta ajuripäivityksen, niin saa nähdä miten jatkossa striimailut toimii.

Osallistu keskusteluun