Kysymys

Onko kenelläkään vielä noussut kaapelissa upload?

  • 26 marraskuu 2014
  • 2 kommenttia
  • 1097 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
  • Kommentaattori
  • 24 kommenttia
Itsellä siis Saunalahden 100/10 Mbps kaapelimodeemi ja vaihdon Elisa kaapeliviihteestä tähän juuri tuon Saunalahden sivujen mukaan tarjotun 10 Mbit uploadin takia, mutta vaihdos ei kannattanut ollenkaan sillä mikään ei muuttunut upload nopeuksissa. Speedtestillä testattuna mihin tahansa suomalaiselle serverille niin upload on tasoa 3.6 - 3.8 Mbps eikä enempää ja download on kyllä lähes max. eli 93-95 Mbps väliltä.

Miksi myytte nopeusluokkaa jota ei käytännössä saa vai onko nopeusprofiilia 100/10 Mbps edes olemassa Saunalahdenkaan puolella vielä?

ps. todella pettynyt asiakas

ps2. ja kyllä on asiakaspalveluun soitettu ja heidän mukaansa yhteysnopeus on 100/10 Mbps profiililla ja myöskin vikailmoitus tehty ja pari viikkoa odoteltu luvattua tekstiviestiä siitä millon asia on korjattu... myöskin OmaSaunalahti sivut näyttävät yhteydeksi 100/10 Mbps 26€/kk hintaan(tuplalaajakaista)

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
kurkitopi kirjoitti:
Elisa/operaattorit kyllä pystyvät määrittelemään CTMS:lle nopeuden, samalla tavalla kuin säätävät esim. 1/1Mbit/s, 8/3Mbit/s, 30/5Mbit/s tai 200/20Mbit/s. Niillä on "selvästi" rajoitukset päällä, mutta miksi he eivät sitten muuta niitä? Yksi vaihtoehto tietysti on, että Elisa pelkää tietysti kaapeliverkon menevän tukkoon.

Jos verkkojen tukkeutumista pelätään, niin silloin pitää laittaa lisää rautaa rajalle ja investoida verkkon parantamiseen. Tätä Elisa käsittääkseni parhaillaan onneksi tekeekin.

Tuokki
Käyttäjätaso 1
Itsellä myös 100/10 kaapelimodeemi, mutta UP on edelleen max 3M. Tosiaan epäilen ettei taida kovin montaa olla joilla nopeus on edes yli 5M tason. Jos saatte vikailmoituksen kautta lisää nopeutta, niin tämä olisi hyvä tietää jotta voi itsekin alkaa taas soittelemaan puuttuvan nopeuden perään.

Osallistu keskusteluun