Ottakaa Elisalla mallia tästä miten rakennetaan valokuituyhteyksiä

  • 6 April 2020
  • 2 kommenttia
  • 961 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Telia ja Capman Infra ovat perustaneet Valokuitunen-yhtiön, joka alkaa rakentaa vakokuituyhteyksiä Suomen suurten kaupunkien pientaloalueille.

 

Miksi Elisa ei voisi tehdä samoin että perustaa tommosen yhtiön joka rakentaa valokuituyhteyksiä meille asiakkaille? Jäätte pahasti jälkeen Telialle tossa valokuituyhteyksien rakentamises. Ja ne on investoinut tuohon 300 milj. €.

https://www.tivi.fi/uutiset/telia-tahtoo-valokuidun-joka-kotiin-suomessa-perusti-uuden-yhtion-ja-investoi-300-miljoonaa/6160bdb3-31eb-4812-9422-cd6db06381f7

Mitäs muut palstalaiset sanoo tästä?


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

 Suomen suurten kaupunkien pientaloalueille.

Ja maaseututaajamat taas jää paitsioon, kukahan sinne rakentaisi. Anvia rakensi maaseutuakin josta itsekkin nyt saan nauttia.

Elisan ryöstöretki torppasi tämänkin kehityksen eikä kehitystä näy.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

1.4 ei kannattaisi julkaista mitään lehdistötiedoitetta :) Valokuitunen on siis vanha Telian Avoikuitu.fi konsepti, jossa vain on lyöty Capman:in kanssa hynttyyt yhteen. Pidän valokuituverkon rakentamisen vaihdittamista todella hyvänä asianan. EIkä tämä käytännössä edes kilpaile 5G:n kanssa, koska jos 5G:ssä haluaa niitä "Giga- nopeuksia" pitää valokuitu tuoda kuitenkin hyvin lähelle. Siinä jokainen voi sitten oman tarpeen mukaa miettiä, että jakaako sen viimeiset kymmenet metrin yhteisellä kaista naapurien kesken (4/5G) vain ottaako ohituskaistan kotiin asti! Lisäksi on hyvä idea, että tulee suurempi verkon rakentaja, joka ei ole suoraan jonkin ison operaattorin alla. Näin DNA:lla ja Elisallakin on helpompi tulla tähän Valokuitunen kimppaan yhdeksi tarjoajaksi.