Päätelaitteen vaihto ja wifi paikannusongelma puhelimessa ja läppärissä.

  • 14 maaliskuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 139 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Sain n vuosi sitten VMG3925 modeemin, joka toimi hyvin viime viikkoon saakka. Wifi ominaisuus hajosi, jonka takia tehtiin laitevaihto. Uuden laitteen myötä puhelimeni ja läppärini wifissä paikantuu toiseen kaupunkiin sitkeästi, (välillä saa paikantumaan oikein) mutta aina kun googlemapsin avaa tai toisen paikannuksen liittyvän ohjelman niin tämä on toisessa kaupungissa)


Kokeiltu SSID nimen vaihtoa, ei vaikutusta. kokeiltu 4G yhteydellä. silloin paikantuu oikein. paikannushistoria tyhjätty. Ei vaikutusta. En ole ikinä vieraillut ko paikkakunnalla...

Onkohan tämä mac osoite ollut joskus käytössä ko paikkakunnalla, koska sinne haluaa paikantua. Entisellä modeemillä tälläistä ei koskaan ollut...Onko kukaan törmännyt moiseen ongelmaan.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Hei ER_49 ja tervetuloa Palstalle!

Tuo paikannus on osa Googlen palvelua, joten meistä riippumaton, siksi me ei siihen voida vaikuttaa. Tuo paikannuksen näyttäminen väärälle paikkakunnalle toisinaan on melko yleistä.

Todennäköisesti tämä voi johtua siitä, että kun laite on vaihtunut, on keskus antanut uudelle laitteellesi toisen ip -osoitteen kuin mikä sinulla on aikaisemmin ollut. Kyseinen ip -osoite lienee ollut aiemmin käytössä tuolla paikkakunnalla, jonka paikannuspalvelu sinulle nyt sijainniksi antaa. Näin ollen se paikantuu Googlen omien historiatietojen pohjalta kyseiselle paikkakunnalle. Tästä en ihan satavarma ole, mutta todennäköinen syy se on.

Modeemin resetoimalla laite hakee usein uuden ip:n mutta ei ihan aina. IP Flush -komennolla toki saat myös vaihdettua käyttöön uuden ip:n, ja pääset katsomaan näyttääkö paikannus sitten oikeaan osoitteeseen. Tuohon löytyy googlettamalla hyvin ohjeet, komennot riippuu laitteesi käyttöjärjestelmästä. 🙂
Kiitos vastauksesta!

Selvittelinkin jo tuota lisää, ja laitoin palutteen googlemapsille, joten toivotaan että he tarttuvat asiaan ja korjaavat tuon virheen.

Osallistu keskusteluun