Parannusta taloyhtiön "piuhaboxiin"?

  • 11 heinäkuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 220 katselukerrat

eli tämmöinen kusinen katiska vintillä. Auttaisko jos sen uusii vai pitääkö koko talon johdot vaihtaa ennen kuin hyödytään mitään? Arvelen ettei kaikki(3perhettä nykyään) talossa välttämättä halua kauheesti rahaa laittaa näihin. VDSL2 nyt josta n. 40M irtoaa.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kyllähän tuon purkamalla ja vaihtamalla tilalle krone-riman voi yhteyden laatu jonkin verran parantua. Kannattaa ensin kysyä paljonko on johtomatkaa, se kuitenkin merkitsee todella paljon vdsl yhteydessä. Krone-rima ei paljon maksa ja johtojen oikominen ja siistiminen vain omaa työtä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
"Komppaan" Kimppikoota... liitosten uusinnalla voi vaikuttaa yllättävän paljonkin ADSL/VDLS- yhteyden laatuun, jos kytkentäboksi on kuvan kaltainen 50-70 luvun "harakanpesä" :)

Liitosten laatu on oikeastaan ainoa asia mihin voi puhlinlankojen kyseessä ollessa vaikuttaa yhteyden laatuu, jos itse johtoja ei talon sisällä ole mahdollista uusia. Näitä tehdään yleensä vain linjasaneerauksen yhteydetyssä, kun uusitaan vesi, viemäri, sähkö ja tieteliikenne.

T: Tuokki

Ps. Tuossa on 50 luvin talosta samanlainen toteutus, jonka kuvan olen täällä aikaisemminkin jo julkaissut. Mitenkähän luulette, että tämä läpi lentää 100/10 VDLS :D

Thänks infoista! Pitääpä alkaa syksyllä tekee asialle jotain.

Osallistu keskusteluun