Kysymys

PPTP VPN läpäisy Kotiboksi P-2812:ssa

  • 28 toukokuu 2015
  • 6 kommenttia
  • 1102 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia
Yritän käyttää Windowsin PPTP serveriä, jotta saisin kotitoimistoon VPN yhteyden internetin yli, mutta en saa yhteyttä toimimaan. Kotiboksi P-2812:aan olen kyllä asettanut portinsiirron 1723 porttiin(NAT käytössä). Portinohjausvalikosta löytyy kys protokolla suoraan ja tarjoaa oikeaa porttia, mutta yhteys ei vaan toimi vaikka kaikki IP:t pitäisi olla oikein. Kerran saanut yhteyden muodostumaan, mutta bitti ei vaan tunnu liikkuvan, eikä kotikone vastaa pingiin. Onko vaan niin että kys modeemi ei tue PPTP läpivietiä, vaikka portinohjausvalikosta kys kohta löytyykin?

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
PPTP on GRE (Protokola 47) protokolan päällä joka voi olla ongelmana. Kannattaa katsoa lokista, asiakas ja palvelinpuolelta. Jos PPTP ei onnistu niin SSTP onnistuu aina, konfigurointi ei ole vaikea sekään tohon Windows Serveriin. SSTP pyörii portissa 443 (https) joten palomuurikaan ei vaikuta siihen. 

Miten sinulla tuo verkko tehty? Onko sinulla reititykset kunnossa? Käyttääkö PPTP verkko samaa IP-osoite avaruutta kuin sisäverkkosi? 
Kiitoksia vastauksesta! Ja pahoittelut harhaanjohtavien termien käytöstä. Olen siis käyttänyt Windows 7 pro:ssa olevaa VNP "serveriä" en Windows serveriä. Käsittääkseni tuossa protokollana on PPTP eikä toi ilmeisesti hanskaa muuta? Konfikurointimahdollisuuksiakaan ei taida juuri olla. Serveripuolen osaamista ei minulla juuri ole(ehkä saisin NAS:n pystyyn pienellä opiskelulla 🙂 ). Tarkoitus oli siis VPN tunnelin läpi luoda kannettavaan virtuaalinen levyasema joka osoittaa kotikoneen levyllä tiettyyn kansioon, jossa on laskutusohjelman käyttämät tiedostot ja joita läppärissä oleva "client"-versio siis käyttää. Sain kuitenkin etäkäyttötyöpöydän toimimaan koneiden välille, joten toistaiseksi käyttelen kys ohjelmaa kotikoneella sen kautta. Jos vielä paikallinen tulostus onnistuu, niin pärjään toistaiseksi tolla. Mutta olishan toi VPN ja verkkolevyn mappäyskin kiva saada toimimaan. En sitten kokeillu kotiboksista pudottaa palomuuria pois kokonaan, et josko siitä olis ollu kiinni. Porttien avaus palomuuriin pitäis ilmeisesti tehdä molempiin suuntiin?(lan to wan ja wan to lan). Kerran siis yhteys muodostui työpaikan verkosta käsin ja läppäri sai Kotiboksilta sisäverkon IP:n, mutta kotikone ei vastannut pingiin eikä muutakaan yhteyttä saanut. Pääsin kyllä myös kirjautumaan läppäriltä käsin Kotiboksin hallintaan, mutta tuokin yhteys toimi vaan vähän aikaa kunnes hyytyi ja piti muodostaa uusi yhteys, jotta pääsi jatkamaan. Kotiboksilla tuossa vaiheessa graafinen verkon kuvaus näytti tosin vain yhtä liittynyttä konetta, jolla oli kotikoneen nimi, mutta läppärin saama IP osoite? Et jotain hämärää tuossakin oli. Yritän vielä tutkia Kotiboksin lokia ja ehkä työpaikan boksin lokia, jos niistä jotain ymmärtäisin 🙂 . Jos jollakin tietoa että kys yhteys ei kotiboxin läpi onnistu (tai päinvastoin), niin auttaisi asiaa(elisallahan tää tieto pitäisi olla).

Aikaisemmin hoidin asian käyttämällä Wippien(P2P) VPN yhteyttä, mutta nyttemmin systeemin palvelin(mediator) tuntuu olevan alhaalla ja jatko epävarmaa. Myös muita tapoja hoitaa asia saa ehdottaa 🙂 .
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Mikä yhteystekniikka sinulla käytössä? -> Olisikan vikaa tossa yhteydessä? Mikä on lähetyskaistan nopeus? Tuo VPN yhteys ei varmaankaan toimi kovinkaan hyvin ADSL liittymissä 1Mbps lähetysnopeuden takia.

Yhteys kuitenkin toimisi kotiboksin hallintaan joten kyllä sinulla tunneli toimii jotenkin. Palomuuri ilmeisesti kunnossa kun yhteys toimii vaikka hyytyykin. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Minä käytän satunnaisesti yhtä kotikonetta kodin ulkopuolelta ja siihen on riittänyt Teamviewer
Niin unohtui kertoa yhteystapa, eli on vdsl ja käytössä 100/10 kaista. Ei varmaankaan siis tuosta kiinni. Ton jotenkin toimineen yhteyden sain työpaikalla naapuriyrityksen vierasverkon kautta. Omasta mokkula/reititin systeemillä toteutetusta työpaikkaverkosta en saanut ollenkaan yhteyttä muodostettua(päättyy windowsin VPN clientin virheilmoon 700 tai 720). Uudestaan en ole saanut yhteyttä muodostumaan edes vierasverkon kautta. Tosin naapuriyrityksen IT kaveri(ei hoida varsinaisesti verkon ylläpitoa tuolla) teki yhteyden jotenkin toimiessa läppärini komentorivin kautta route? komennolla jotain muutoksia yhteyteen , että liekkö vaikuttanut asiaan. Mutta hänellä ei ollut aikaa perehtyä ongelmaan eikä yhteyttä saatu oikeasti toimimaan. Mutta kyllä se tunneli ilmeisesti oli muodostunut kun sisäverkon ip tuli ja hallintaan pääsin, mutta bitti ei sittemmin läppärin ja kotikoneen välillä liikkunut ja yhteys hallintaankin hyytyi. Koitan vielä yrittää selvitellä asiaa lisää kunhan aikaa on.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Juu, nopeus on riittävä... Googlesta löytyy vastaukset noihin virhekoodeihin. 

En tiedä miten tuo VPN palvelimesi reitittää liikennettä... se voi olla tossa tunnelissa vikana kun ei pääse kotikoneelle käsiksi. 

Osallistu keskusteluun