Vastattu

Ps4 share play ja elisa laajakaista

 • 30 tammikuu 2015
 • 90 kommenttia
 • 6401 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

90 kommenttia

Suurin osa mun pelikavereista on ruotsalaisia, en tiedä niiden liittymiä. Aina siis herjaa liian huonoa yhteyttä. En tiedä mikä siinä on, ku muuten toimii netti ihan hyvin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Taitaapi Elisan yhteydestä olla suljettu liikaa portteja, niin ei pelitä nuo pelien hostaamiset.

Ei siinä paljoa auta omien laitteiden asetuksia säädellä, jos operaattori jo blokkaa ne portit.
Red kirjoitti:
@rocksboy Kenelle yrität jakaa peliäsi, onko hänellä myös Elisan liittymä?

Heillä ei ole Elisan liittymä vaan taitaapi olla DNA/Welho liittymät. Mielestäni tuolla ei sinäänsä pitäisi olla mitään merkitystä eikä minun asiakkaana pitäisi välittää, mitä muut käyttävät. He voivat jakaa pelikuvaa toisilleen, kavereilleen, minulle sekä voivat katsoa toistensa ja ystäviensä pelikuvaa. Ainoastaan minä en Elisan kuitulittymällä voi jakaa omaa pelikuvaani heille. Elisan 4G:llä jako kyllä toimii, joten vika vaikuttaisi olevan nimenomaan kyseisessä kuituverkossa ja sen asetuksissa. Pleikkarin verkon nopeustesti näytti nopeudeksi 105/10 ja NAT-type on 1. Ei pitäisi siis olla ongelmia. 4G:llä (joka siis toimi) nopeudet olivat 2/2 ja NAT-type 3.
Eli mä en voi tehä asialle mitään. Mutta voiko ne elisalta tehä jotain? Minähän en näistä oikein tiedä????
Käyttäjätaso 5
 • ? Jos nopeudet ovat tuota luokkaa, mitä aiemmin kerroit, niin niitä voitaisiin ensimmäisenä katsoa tarkemmin! Lisäätkö asiakkasnumerosi tietoihisi, niin päästään katsomaan tuota sinun liittymäsi?
 • Yhteyden hitaus on oma juttunsa, mutta jos homma toimii 2/2 mb/s nopeudella, ongelma tuskin on siinä. Etenkin kun kuidulla nopeudet ovat 100/10 mb/s. Voitteko esim. testata asiaa itse kytkemällä PS4:n kiinni kuituverkkoon? Olisi myös ystävällistä, jos palstalla vastattaisiin postauksiin... hölmö fiilis odotella reaktiota/vastausta, jota ei selkeästi ole tulossa. Ongelma kuitenkin on edelleen olemassa ja on selkeästi ollut jo pitkään.
  Käyttäjätaso 2
  Olemme yrittäneet toistaa ongelmaa testaamalla omilla laitteillamme, mutta samanlaista ongelmaa ei ilmene. Lisäisitkö asiakasnumerosi profiiliisi, jotta päästän katsomaan asiaa tarkemmin tuon sinun kuituyhteytesi osalta 🙂?
  Nyt löytyy asiakasnumero tiedoista. Kiitos avusta etukäteen! Toivottavasti löytyy syy ja saadaan homma pelittämään.
  Nyt on asiakasnumero tiedoissa????
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Tuossa sun linjassa ei oo mitään ihmeellisyyksiä, mutta noi sun mittaamat nopeudet on kyllä surkeita. Mittasitko ne wlanissa vai johdon päässä? Jos voisit testata kytkeä sun laitteen suoraan verkkojohdolla kotijakamon datanousuun ja mitata paljonko näin saat niin nähdään vähän johtuuko tuo hitaus modeemista vai pitääkö laittaa vikailmoitusta.

  Selvitellään vähän tätä Shareplay-asiaa kun päästään nyt tarvittaessa käsiksi noihin teidän tietoihinkin. 🙂
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Päällisin puolin ei näkynyt mitään ihmeellistä myöskään
 • ?n linjalla. :)

  Sain tästä pari vinkkiä mitä teidän kannattaisi testata ja jos ei auta niin sitten laitetaan tämä syvempään tutkintaan.

  Ne, joilla on modeemissa PS4 kiinni: nat3-protokolla voi aiheuttaa ongelmia Shareplay-toimintoon eli se pitäisi kokeilla vaihtaa pois motulta.

  Myös Pleikkarin asetuksia pitäisi vähän sorkkia: jos löytyy multicast forwarding asetuksista, pitäisi se kokeilla ottaa pois ja testata auttoiko.

  Mitään porttiliikennettä meillä ei ole estettynä mikä tähän vaikuttais. Kun saatte noita testattua niin raportoikaas ihmeessä tänne niin tiedetään löytyikö apua vai pitääkö viedä tämä eteenpäin!
 • Johdolla on kiinni. Voin testata illalla suoraan seinästä.
  Nyt kun testailin suoraan seinästä, niin muuten joka kerta 97-100/10 paitsi kerran oli 98/4,7 ja kerran 97/7
  @Red Ei toimi nämä edelleenkään!

  Ensinäkään PS4:ssa ei ole multicast forwarding asetuksia... Jos on, en ole ainakaan löytänyt, vaikka olen käynyt kaikki valikot läpi.

  Edelleenkään ei siis toimi Share Play. Huvikseni testasin ja ei myöskään toimi Remote Play/Second Screen toiminto eli en saa tehtyä iPadista/iPhonesta second screeniä. Homma toimii jos vaihdan kaikki laitteet käyttämään 4G verkkoa laittamalla puhelimeni jakamaan verkkoa muille laitteille. Kaikki viittaa koko ajan siihen, että kuituverkon asetuksissa on jotain, joka estää nämä toiminnot. Se, että Share Play ei toimi, on vielä pieni juttu, mutta Remote Playn toimimattomuus on isompi ongelma, etenkin niille jotka omistavat Playstation Vitan tai Playstation TV:n. Nämä jakoon perustuvat palvelut ovat PS4:n erikoisominaisuuksia ja ns. myyntivaltteja, joten olisi hienoa jos nämä saataisi toimimaan... 

  Second Screen -toiminnon puuttuminen estää myös sen, että peleissä ei voi käyttää esim. iPadia toisena näyttönä, mitä monet pelit nykyään tukevat.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Kyselen tästä meillä lisää jos jotain uutta saataisiin selville.
  Käyttäjätaso 1
  Tunnistaako ipad pleikan eli saatko sen päälle puhelimella?

  Elikkä jos laitan sen portin sillatuks missä pleikka  on nat 1 ja puhelin on samassa modeemissa yhteydessä mutta nat on 2 tällöin ainakaan ps app ei osaa kommunikoida pleikan kanssa.

  Tämä on pleikan ominaisuus ettei kyse ole tästä?
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Kasaamme testilaitteistoa eri tilanteisiin. Palaillaan heti kun jotain kerrottavaa tulee.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Laitan nyt tähän mitä ollaan saatu selville. Osa tulee kertauksena elikkä perusfaktaa ekana: Jos Ps4 tekee jotain päivitystä ei share play toimi silloin ollenkaan. Jos internetyhteys on NAT3 ja portteja ei avattu niin homma ei toimi!

  Meillä oli testimodeemeina Zyxelin Vmg3926 ja uudempi Vmg3925 ja saatiin NAT1:llä ja NAT2:lla toimimaan share play jokainen kerta, jos oli käytössä Elisan kiinteä VDSL2 yhteys tai sitten ethernet kuituyhteys. Adsl liittymän upload ei ole Sonyn vaatimusten mukaan riittävä toimintaan.

  Jos reititintä/modeemia ei saada nat 1 tai nat 2 tilaan, pitää käydä laitteesta avaamassa seuraavia portteja udp ja tcp liikenteelle kumpaankin suuntaan, tämän pitäisi Ps4 ohjeen mukaan auttaa nat3 ongelmaan (lisätietoja alla olevan linkin takaa):

  • 80
  • 443
  • 465
  • 983
  • 3478-3480
  • 3658
  • 5223
  • 6000-7000
  • 9293
  • 10070-10080
  http://www.playstationing.com/ps4/how-to-change-your-nat-type-on-ps4-and-ps3/839
  Tähän liittyen. Itselläni on 100/10 kuidulla kiinni oleva asunto. En saa millään toimimaan tuota PS4 jako-ominaisuutta. Pystyn kyllä itse osallistumaan jonkun toisen jakamaan peliin, mutta itse en pysty olemaan jakaja. Olen kokeillut sekä niin, että PS4 on kiinni suoraan netissä (julkinen IP-osoite, NAT1) ja sitten palomuurin takana (privaosoite, NAT2). Kumpikaan keino ei toimi. Eli minun mielestä kyse on jossain muualla, kuin omassa kotonani. Elikkä mitä avuksi?

  T: Paul
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki
  Share Play ja Remote Play julkisen internetin yli toimivat ainakin tällä yhdistelmällä vallan mainiosti: 100/10M-kaapeli-Viihde, jossa Cisco EPC3928-kaapelimodeemi siltaavassa tilassa ja sen perässä Applen AirPort Extreme -reititin, johon on itse tehty PSN:n vaatimat porttiohjaussäännöt. PS4 reitittimessä kiinni piuhalla. 
  Onkohan ongelma kiinteistöliittymässä? Kun meinaan taloyhtiöni on kytketty kiinteistöliittymään ja minun liittymässä ei siis tarvitse käyttää reititintä, vaan yhteys tulee suoraan huoneiston kytkinkaappiin ja sieltä seinäpistokkeisiin.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Ei ole kiinteistöliittymän ongelmasta kyllä kyse oletuksena. Vastaavalla yhteydellä on toimivuutta testattu eikä ongelmaa ollut. Onko varmaa ettei kytkinkaapissa ole kuitenkin jokin reititin jakamassa yhteydet pistokkeisiin?
 • Urhokas kirjoitti:
  @paulk Ei ole kiinteistöliittymän ongelmasta kyllä kyse oletuksena. Vastaavalla yhteydellä on toimivuutta testattu eikä ongelmaa ollut. Onko varmaa ettei kytkinkaapissa ole kuitenkin jokin reititin jakamassa yhteydet pistokkeisiin?

  Jos huoneiston kytkinkaapissa on reititin niin tilalle pitäisi vaihtaa kytkin tai ottaa kokonaan pois.
  Huoneiston kytkinkaapiissa on tulopiste, joka sitten liitetty kytkimeen, jonka takana FW ja huoneiston muut pistokkeet.. Eli kytkimen ja huoneiston sisääntulon ethernet-pistokkeen välissä ei ole reititintä tai muita laitteita.

  Yritin siis suoraan kytkimeen liitettynä (julkinen IP-osoite) ja FW:n takana olevaan, jolloin on Priva IP-osoite. Kumpikaan tapa ei siis toimi. Silloin kun se oli kytkettynä suoraan kytkimeen,  niin FW ei ole estämässä PS4 liikennettä.
  Minulla myös sama ongelma edelleen. Ei mitään muutosta tilanteeseen...
  On kokeiltu ilman kytkintä ja kytkimen kanssa ja vaikka millä kombinaatiolla. Ja edelleen... homma toimii 4G:llä ja toimi Soneran liittymällä edellisessä kämpässä. Ainoa asia, mikä on muuttunut on liittymä Sonerasta Elisaan ja nyt homma ei toimi.

  Osallistu keskusteluun