Kysymys

[ratkaistu] ADSL 24 Fullrate

  • 17 syyskuu 2008
  • 6 kommenttia
  • 3250 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia
Ongelman nimi on seuraava: Kun verkossa on kiinni 1 tietokone, yhteys toimii hienosti (noh,  ~14Mbit), ei mitään ongelmia..

Kun kytken verkkoon toisen koneen, alkaa ADSL-linja heti pätkimään, minuutin pystyssä ja down muutamaksi sekunniksi, ja tämä toistuu jatkuvasti.
Kokeilin testiksi vetää adsl-modeemista verkkokaapelilla erilliseen 100Mbit kytkimeen johdon ja siitä koneille, sama juttu, toimii yhdellä koneella kunnes kytkee toisenkin koneen kiinni niin alkaa pätkimään... Mitään hajua mistä johtuisi? En ole testannut miten NAT-tilassa, mutta en myöskään jatkossa halua NAT:tia käyttää, joten yhteys pitäisi sillattuna saada toimimaan.

ADSL Reitittimenä Roadrunner 24 siltaavassa tilassa..

Lisää asiasta.. Nyt alkoi tedä samaa jo pelkästään niin että 1 kone on verkossa, huomioin tässä, pelkästään kevyessä käytössä pysyy hyvin linja pystyssä, mutta heti kun enemmän kuormittaa linjaa, linkki tipahtaa, oisiko mitään ideoita? .. Modeemissa uusin firmis mitä a-linkin sivuilta löytyy jne.. Pitänee huomenna asapaa kiusata..  ??? ??? ???

.. 950kb/s vielä kestää mutta yli 1MB/s lataus pitempään tipauttelee? Lähteäkkö vikaa nyt sitte kattelemaan omista  / taloyhtiön laitteista vai soitellakko puhelin kuumaksi saunikselle?

6 kommenttia

Minläslaisesta liikenteestä on kysymys? Jos esim. torrent joka avaa paljon yhteyksiä niin voi olla että modeemi "tukehtuu" sen takia. Jos lataat esim. funetin ftp:ltä tiedostoa, kuoleeko verkon toiminta samalla tavalla?

Minläslaisesta liikenteestä on kysymys? Jos esim. torrent joka avaa paljon yhteyksiä niin voi olla että modeemi "tukehtuu" sen takia. Jos lataat esim. funetin ftp:ltä tiedostoa, kuoleeko verkon toiminta samalla tavalla?


Periaatteessa "tukehtumisesta" ei pitäisi olla tässä tapauksessa kysymys, koska modeemi on siltaavana.

Joskus ongelmana on ollut joidenkin boksien kanssa ylikuumeneminen. Toisella boksilla olisi tietysti aina hyvä päästä testaamaan.
Osittain sain ongelman poistettua, rajoittamalla latausnopeuden 1100kt/s .. Mutta olisihan se kiva kun saisi kaistaa käyttää niinpaljon kun sitä on..

Tuota tutkiskelin jne, torrent liikenteessä ilmeisesti ainakin voipi johtua kuulemma siitä että yhtäaikaisia yhteyksiä tulee niin paljon, ettei udp-paketeille jää kaistaa ja kuparit ei kestä tms, mikäli oikein  ymmärsin.. Eräällä tuttavalla on ylimääräinen adsl2+ modeemi, ja lupasi lainata sitä testailua varten, saa sitten nähdä miten sen kanssa käy..

Tosiaan kun tämä pätkiminen "alkaa", linja pysyy noin minuutin-2 ylhäällä ja tipahtaa hetkeksi.. Ei mukavaa  😠
Käyttäjätaso 1
Kokeilitko ladata funetista (ftp://ftp.funet.fi/dev/) tiedostoja? Jos yhden tiedoston lataus täydellä kaistalla ei aiheuta ongelmia vaan pelkästään iso kasa yhteyksiä samaan aikaan niin silloin voi hyvinkin ongelma olla modeemissa.
Dodiih, wippiesboxi tuli postissa niin heitinpä sen kehiin, saapa nähdä miten nyt toimiipi, vai vieläkö on samat ongelmat..

Nopeus ainakin nousi radikaalisti, roadrunnerilla latasi  1,5MB/s about..

wippiesbox: 19:45:45 (2.05 MB/s) - `100MBnull' saved   ;D

Lisäys: ainakin 1GB nullin sai ladattua ilman pätkimistä, ehkäpä tämä tästä nyt  😃
Nyt toimii OK, kaikki pelittää, torrenttinakin koitin linuxdistroa ottaa täydellä yli 2MB/s sisään ei mitään ongelmaa, eli ongelma oli kai vanhassa alink RR24 boxissa.. 🙂 Kiitos teille jotka tähän ketjuun ehdoituksia antoi jne..

Loppuun..

Ei tosiaan tuo AA24 perusboxi ainakaan muutamanvuoden vanha malli siitä taida kelvata 24Mbit kaistalle, alkuiperäisellä 3.6.0C firmiksellä sai linjanopeudeksi noin 11Mbit, pätkitti kun täyttä kaistaa otti sisään.. Firmiksen päivityksen jälkeen linjanopeudeksi 15Mbit mutta sama ongelma jatkui.. Nyt wippiesboxi käytössä ja linjanopeudeksi tuli ~20Mbit, speedtest.net antaa noin 17500-18000 parin testikerranmukaan ja sisään tulee 2,05MB/s eikä pätkitä enää 🙂

Osallistu keskusteluun