Reititin hukkaa internet yhteyden ajoittain

  • 15 tammikuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 1038 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia
Kyseessä on Saunalahti kuituliittymä ja modeemi käsittääkseni inteno FG101. Sieltä on kaapelilla jaettu Lan1 liittimestä WLAN reitittimelle jolla on luotu langaton verkko taloon. Kyseinen reititin hukkaa yhteyden silloin tällöin ja siihen auttaa ainoastaan reitittimen uudelleenkäynnistys. Mikähän tuon aiheuttaa? Lan2:sta on jaettu yhteys Elisa viihde boksille.

Modeemi on teknisessä tilassa josta siis lähtee kaapelit eri huoneisiin mutta kaapelilla on ainoastaan erillinen WLAN reititin ja Elisa viihde boksi. Kaikki muut laitteet käyttävät langatonta verkkoa.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Toimiiko Viihteen digiboksi normaalisti silloin kun tuo langaton reititin hukkaa yhteyden? Häviääkö yhteys langattoman reitittimen ja modeemin väliltä vai katoaako koko langaton verkko? Mikä tuo langaton reititin on (merkki ja malli)? Oletko kokeillut päivittää langattoman reitittimen firmwarea? Oletko kokeillut resetoida langatonta reititintä?
En ole huomannut että Viihde jumittaisi vaan tuntuu toimivan. Langaton verkko ei katoa vaan yhteys modeemin ja reitittimen välillä katoaa, reititin itsekin näyttää ettei sillä ole internet yhteyttä. Laitteissa toi näkyy sitten tosiaan niin että ne ovat yhteydessä langattomaan verkkoon mutta mikään ei toimi. Reititin on Asus RT-N53. Firmis on ajan tasalla, en ole resetointiin lähtenyt koska toimii pitkän aikaakin ihan ok ja toipuu tosiaan tuolla uudelleenkäynnistyksellä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Pieni vianrajaus olisi paikallaan:
- Resetoi Asus - auttaako? Huomaa, että mikäli olet tehnyt muutoksia esim. langattoman verkon nimeen / salausavaimeen jne. palautuvat nuo asetukset tehdasasetuksiin ja joudut tekemään määritykset uudelleen.
- Jos Asusin resetointi ei auta, kokeile vaihtaa modeemissa Asusille menevän RJ45 -kaapelin porttia - auttaako? Mikäli portin vaihtaminen toiseen korjaa ongelman, on modeemin portti viallinen.
- Jos portin vaihtaminen ei auta, kokeile vaihtaa modeemin ja reitittimen välinen RJ45 -kaapeli toiseen. On epätodennäköistä, että kaapeli olisi vioittunut, mutta onhan sekin mahdollista.
- Onko ongelma kenties alkanut viimeisimmän firmware -päivityksen jälkeen? Onhan sekin mahdollista, että Asusin firmis olisi jollain tapaa viallinen.
En ole lähtenyt resetointia tekemään koska vika on ajoittainen, tapahtuu ehkä max 1-2 kuussa. Lisäksi käytössä oli toinen reititin aikaisemmin joka teki ihan samaa. Käytännössä reitittimet ovat likimain tehdasasetuksissaan, mitä nyt langaton verkko konfiguroitu.

Modeemin portin ja kaapelin viallisuus luulisi näkyvän siten että yhteydet ei toimi lainkaan?

Firmismuutoksien välillä en ole huomannut mitään muutosta tähän.

Osallistu keskusteluun