Kysymys

Salasanan vaihto pp.nic.fi osoitteeseen?

  • 10 maaliskuu 2014
  • 9 kommenttia
  • 3588 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 0 kommenttia
Salasanan vaihto sähköpostissa. pp.nic.fi sähköposti. Olen soittanut gurupalveluun ja olemme vaihtaneet sähköpostia saunalahden tuen kanssa. Kysymys on edelleen auki.

Salasana pitää vaihtaa ajoittain. En ole aikoihin saanut salasanaa vaihdettua ja se on turvallisuusriski, epäilen jotta salasanani on murrettu 

Salasanan vaihto ei pitäisi olla minun ongelmani ratkaista.

Kuinka salasanan saa vaihdettua?

Saunalahden tuen vastaus:

"Hei, kiitos yhteydenotostasi. Ilmaissähköposteissa on tosiaan tämä ongelmana, koska henkilöllisyyden varmistus on käytännössä mahdotonta, salasanojen vaihto ei onnistu. Mikäli laatikkoon tehtäisiin edelleenohjauksia, laatikon sulkeutuessa myös edelleenohjaukset katoavat, joten tämä ei ole myöskään ratkaisu valitettavasti. Ystävällisin terveisin x.x Saunalahti Asiakaspalvelu

9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Noiden ilmaisten sähköpostien osalta tosiaan ei salasanaa saa asiakaspalvelun kautta vaihdettua lainkaan. Ainoastaan OmaSaunalahden kautta onnistuu itse käyttäjältä, "Internet yhteydet ja sähköposti" -otsikon alta.
Eli tänne: https://webmail.pp.nic.fi/wm/ ja linkkiin Salasanan muuttaminen, OmaSaunalahti -tunnuksilla sisään.

Jos nuokin tunnukset ovat kateissa, on peli aikalailla menetetty valitettavasti... 😞
Moro,

Olen onnistuneesti sisällä paikassa https://oma.saunalahti.fi/settings/. Sivulla lukee:
Tervetuloa OmaSaunalahteen!
Asiakkuustietosi:
Asiakasnumero    nnnn nnnn

Sivussa on linkki "Salasanan vaihto", joka johtaa sivulle "Vaihda Elisa-tunnuksen salasana". En halua vaihtaa Elisa tunnuksen salasanaa, koska se on OK.

Kohdasta sopimukset ja tuote löytyy sopimusnumero:
nnnnnnn
NIC Nettiyhteys


Minut on onnistuneesti tunnistettu palveluun mutta Mistä vaihdan FTP siirrossa tarvittavan salasanan unix tunnukselle, jonka user tunnus (unix tunnus?) on muotoa nnn nnn (6 merkkiä) ?
Ihan sama ongelma. Jo vuosia sitten 90-luvun lopulla hankitun pp.nic.fi sähköpostin salasanan vaihto ei tunnu onnistuvan millään. Muistaakseni salasanan vaihto OLI joskus aikaisemmin itse sähköpostin "sisällä" joissain asetuksissa kuten monissa muissakin vuosituhannen vaihteen vastaavissa sähköposteissa, sirkus tais olla yksi...

Tein kuten aikaisemmatkin ohjeet olivat eli ohjeiden mukaan pitäisi onnistua oma saunalahden kautta vaan kun ei onnistu. Ainut salasanan vaihto, jota tarjotaan on tuo aikaisemminkin mainittu elisa-tunnuksen salasanan vaihto... jota en todellakaan juuri nyt halua vaihtaa kun juuri vajaa puoli tuntia sitten kyseisen tunnuksen loin... ihan tämän asian takia.

Kuulun ilmeisesti siihen dinosaurusten klaaniin, joka on aloittanut sähköpostittelunsa 90-luvun alussa(, itse asiassa jo 1992) ja nettisurffailun vähän myöhemmin 2400 bps modeemilla dial-upin kanssa. Taisi olla joku nicin soittosarja silloin.

Enivei toi salasana olisi ihan kiva joskus saada vaihdettua, kun tuntuu, että jatkuvasti jostain päin joku löytää haavoittuvuuksia... kun ei viitsis alkaa ilmoittelemaan lukemattomille tahoille "sori, mut tää mun osote ei oo enää käytössä"

Vajavaisuuksistaan huolimatta toi pp.nic.fi:n käyttöliittymä on kuitenkin jopa käyttäjäystävällinen... paitsi
Ainiin, yks pikku juttu vielä... ei näy edes sähköpostilaatikkolistauksessa tuo nicin laatikko.
Onko tosiaan niin, että @pp.nic.fi -sähköpostiin ei salasanaa voi vaihtaa? MInulla on osoite aktiivisessa käytössä edelleen. Omaelisan kautta pääsen tuohon sähköpostiin kyllä sisään, mutta sieltä kautta ei salasanaa voi vaihtaa. Ei myöskään omaelisan kautta onnistu, koska ei siellä sähköposti -kohdassa näy tuota osoitetta eikä sitä voi myöskään luoda uusi sähköposti tili -kohdassa @pp.nic.fi -loppuisena.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niihin sähköposteihin, joita ei ole liitetty millekään asiakkuudelle / henkilötunnukselle, ei pääse vaihtamaan salasanaa OmaElisan kautta.

Kannattaa lukaista oheisen aiheen ensimmäinen kirjoitus ja toimia siellä annettujen ohjeiden mukaan:
https://yhteiso.elisa.fi/saehkoeposti-68/olen-luonut-saehkoepostin-joskus-ilman-henkiloetietoja-enkae-paeaese-vaihtamaan-salasanaa-omaelisan-kautta-509372
Onko tosiaan niin, että @pp.nic.fi -sähköpostiin ei salasanaa voi vaihtaa? MInulla on osoite aktiivisessa käytössä edelleen. Omaelisan kautta pääsen tuohon sähköpostiin kyllä sisään, mutta sieltä kautta ei salasanaa voi vaihtaa. Ei myöskään omaelisan kautta onnistu, koska ei siellä sähköposti -kohdassa näy tuota osoitetta eikä sitä voi myöskään luoda uusi sähköposti tili -kohdassa @pp.nic.fi -loppuisena.

"Omaelisan kautta pääsen tuohon sähköpostiin kyllä sisään," oli ajatusvirhe, tarkoitin tietysti "Elisa Webmailin kautta"
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Salasanan vaihtaminen (ja sähköpostin OmaElisan hallintaan lisäys) onnistuu, jos jotekin voidaan vahvasti tunnistaa sähköpostin omistaja. Joskus ilmaissähköpostien kanssa tämä onnistuu ja joskus ei, mutta yrittämättä ei kannata luovuttaa! Suosittelen soittoa asiakaspalveluun 010 190 240 (pvm/mpm) niin voidaan tarkistaa mikä on tilanne!
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Täältä voi tosiaan myös ottaa vinkkiä miten onnistuu sähköpostiin salasanan vaihto!

Osallistu keskusteluun