Kysymys

Saunalahti Tuplalaajakaista kysymys

  • 17 heinäkuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 818 katselukerrat

Hei, olen erittäin kiinnostunut Saunalahden 10+2 Tuplalaajakaistasta. Kaikki muu on selvää, mutta mietin vain tuota Mobiililaajakaista + GSM liittymä asiaa. Ymmärsin muita viestejä lukiessani, ettei Tuplalaajakaistan mukana tule kuin 1 SIM kortti. Tarkoittaako tämä sitä, että pitää valita, kummassa laiteessa kyseistä korttia haluaa käyttää, joko nettitikussa tai kännykässä? Ja korttiahan ei varmaankaan tarvitse käyttää matkapuhelimessa ollenkaan, jos ei niin halua? Tällöinhän voin käyttää huoletta nykyistä matkapuhelinliittymääni saamatta mitään lisäkustannuksia Tuplalaajakaistan mukana tulleesta SIM kortista?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuotteeseen on siis yhdistetty kiinteän verkon liittymä eli kaapelimodeemi tai adsl
sekä
MobiililaajakaistaPaketti.
Jälkimmäinen on GSM-liittymä, joka on hinnoiteltu datasiirrolle eli siitä puhelut ovat lähes 15 snt minuutilta. Koska se on datasiirtoa varten suunniteltu, siinä ei tule kuin yksi SIM-kortti, joka on hinnoittelultaan tarkoitettu käytettäväksi nettitikun kanssa esim kannettavassa tietokoneessa.

Käytännössä siis tilatessasi saat yhden tuotteen (Tuplalaajakaista), johon on paketoitu kaksi tuotetta (Kaapelimodeemilaajakaista ja MobiililaajakaistaPaketti). Kaupan päällehän tuossa tulee Kotiboxi wlan -modeemi ja Nettitikku.

Olemassa oleviin liittymiin Tuplalaajakaistalla ei ole mitään vaikutusta.

Selvensikö?
Eli käytännössä MobiililaajakaistaPakettia käytetään vain "liikkuvana laajakaistana", eikä sitä tarvitse käyttää matkapuhelimessa millään tavoin?
Voisinko siis käyttää 10/1 kaapeliyhteyttä pöytäkoneella ja 2M mobiililaajakaistaa nettitikulla kannettavassa tietokoneessani? Jos mobiililaajakaistan rajaton käyttö Suomen verkoissa nettitikulla sisältyy tuohon 28.90 /kk ilman lisäkustannuksia (olettaen, ettei mobiililaajakaistaa käytä kännykässä) kaapeliyhteyden ja kotiboksin lisäksi, mikä on sitten tarjouksen juju? Onko se se, että asiakas velvoitetaan 24kk sopimukseen, vai mikä sitten?

Toisin sanoen, onko MobiililaajakaistaPaketilla mitään tekemistä matkapuhelimen kanssa, jos niin ei halua?

Kiitos
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Aivan oikein. Kaapelimodeemiyhteys pöytäkoneeseen ja Mobiililaajakaistayhteys kannettavaan tietokoneeseen ja matkapuhelimen yhteydet hintoineen säilyvät entisenä.

Juju on se, että mikäli tilaisit mainitut kaksi tuotetta erikseen toistaiseksi voimassa olevana, kokonaishinta olisi mahdollisesti suurempi. Näin ainakin silloin, kun tuo Tuplalaajakaista tuotteistettiin. Tällä hetkellä paikoitellen voi olla toisin. Tuo kiinteän laajakaistan hinta yksinään voi olla jossain päin yli 30 euroa ja tuolle MobiililaajakaistaPaketille voisi laskea arvoksi noin kympin.

Määräaikaisuutta puoltaa lisäksi oheislaitteiden ilmaisuus. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten mukaanhan niitä ei tule, eli niiden arvo kaupasta ostettuna olisi jopa jotain parin sadan euron kieppeillä yhteensä.
Kiitos selostuksesta, Hyvis. Eli Tuplalaajakaistaa käyttäessä ei tarvitse yllättäviä lisäkustannuksia pelätä.
Eikun vain viikon alusta uutta laajakaistaa tilaamaan.  😉