Kysymys

Sivut google.fi tai google.com eivät avaudu kunnolla

  • 3 kesäkuu 2014
  • 6 kommenttia
  • 1919 katselukerrat

Tämä ongelma on jatkunut jo puolisen vuotta, eikä mitään järkevää selitystä sille ole löytynyt. Nettiliittymänä Saunalahden Huoneistokaista ja reitittimenä välissä TP-LINK TL-R402M. Tämä reititin on suunnilleen halvin mahdollinen minkä löysin ja samalla myös pienin, niin että se mahtuu kytkentäkaappiin. 

Saunalahden ala-arvoinen asiakaspalvelu ei onnistunut aikaisemmin auttamaan ongelmassa, vaikka luulisi tietoliikenneoperaattorina olevan hyvät tiedot näistä ongelmista. Ongelma ilmenee siten, että kun selainta (Opera, Firefox, IE) käyttää jonkin aikaa, niin sitten ei www.google.fi tai www.google.com enää avaudu ja ongelma korjaantuu useimmiten selaimen uudelleenkäynnistyksellä.

Reitittimen asetuksista jos laskee oletusarvoista MTU-arvoa 1500 alemmaksi, niin silloin ongelma tuntuu poistuvan. Mutta mistään ei tunnu saavan vastausta, johtuuko ongelma reitittimestä, Googlesta vai Saunalahdesta. Enkä myöskään tiedä onko MTU:n muuttamisella muita vaikutuksia, koska ongelma on tähän mennessä koskenut ainoastaan Googlen nettisivuja, ei mitään muita.

6 kommenttia

Nyt ehkä tuli vähän edistystä asiassa, mutta siitä ei tosiaankaan ole kiittäminen Saunalahtea tai sen asiakaspalvelua. Ongelma saattaa olla yhteydessä Avast-virustorjuntaohjelmaan joka on asennettu tietokoneille joita käytän. Eräiltä englanninkielisiltä sivuilta löytyi tietoa, että Avast estäisi Googlen hakusivuja avautumasta. Pitääkin nyt poistaa Avast ja katsoa jonkin aikaa, onko sillä vaikutusta asiaan.
Käyttäjätaso 1
Kannattaa ennemmin disabloida selainsuojat ja koittaa et toimiiko paremmin.

Firefoxin lisäosissa/laajennukset disabloit avast online securityn. löytyy avastin omista asetuksista selainsuojaus myös. en sitten kannattaako avastin omaa selainsuojaa poistaa.
Joo, otin nyt alkuun kaikki selaimen suojat pois. Muut saa olla päällä. Todella ärsyttävää jos ongelma onkin johtunut Avastista kun välillä tuntuu toimivan ihan hyvin ja toisella hetkellä tökkii koko ajan, mutta sen näkee varmaan nyt viikon parin aikana miten netti toimii.
Käyttäjätaso 5
Jos ongelma tosiaan on Avastissa niin eipä se paljoa Saunalahden asiakaspalvelulle kuulu jos käyttäjän käyttämä virustorjunta/selain/selaimenAddOn tekee sen että jokin sivu ei avaudu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Mäkki kirjoitti:
Jos ongelma tosiaan on Avastissa niin eipä se paljoa Saunalahden asiakaspalvelulle kuulu jos käyttäjän käyttämä virustorjunta/selain/selaimenAddOn tekee sen että jokin sivu ei avaudu.

No siis kyllähän operaattorin pitää tietää kaikki mikä voisi käyttäjän koneessa aiheuttaa netin kanssa ongelmia. ;)
Elisan/Saunalahden asiakaspalvelulle ei kuulu ohjelmat mitä käyttäjä käyttää tietokoneillansa, mutta eipä sieltä löydy asiantuntemusta edes kertoa sitä, että pitäisi varmistaa etteivät virustorjuntaohjelmat häiritse nettiyhteyttä. Jos palkkalistoilla olisi osaavaa väkeä, olisi tämäkin ongelma selvinnyt nopeammin, mutta kokemukseni perusteella mitään ei tehdä missään kunnolla ja asiakas saa aina yrittää selvittää ongelmansa itse.

Elisaa tai Saunalahtea en edes käyttäisi ellei se olisi ainoa kiinteän yhteyden tarjoava operaattori enkä sitä siis suosittele muutenkaan kenellekään. Varsinkaan maaseudulla tämän operaattorin kännykkäverkko ei toimi kunnolla. Rahastus firmassa osataan kun paperilaskuistakin veloitetaan rahaa ja liittymien hinnat nousevat vähän väliä milloin milläkin verukkeella. Toiminnan röyhkeyttä kuvaa vielä se kuinka, Elisa laski uhkasakon takia paperilaskun hintaa sentillä:

http://www.hs.fi/talous/Elisa+laski+uhkasakon+takia+paperilaskun+hintaa+vain+sentillä/a1401771381642

Ei varsinaisesti siis kuulu tähän ongelmaan, mutta kuvastaa hyvin firman palvelutasoa. Ja sen takiahan tämäkin foorumi on olemassa, kun ei firmassa ole kuin vain muutama osaava henkilö eikä heilläkään näytä olevan tietotaitoa. Tässähän tämä ongelmienratkaisu on ulkoistettu asiakkaiden itsepalveluksi.

Osallistu keskusteluun