Vastattu

Suorat yhteydet kaverin verkkoon ei onnistu

  • 9 marraskuu 2020
  • 3 kommenttia
  • 460 katselukerrat

Auttakee,

 

Laajakaistani toimii muuten oikein kivasti, Mutta ongelmana on että minun verkostani ei saa minkäänlaista suoraa yhteyttä parin kilometrin päässä asuvan kaverini verkkossa oleviin laitteisiin. Molemmilla on identtiset elisan kaapelireitittimet käytössä (TG2492s). 

Esimerkkinä kaverin verkossa oleva kone, Jolla hostitaan pelipalvelimia ja jota pitäisi päästä hallitsemaan SSH-yhteydellä ei vastaa edes pingiin.

Mielenkiintoisesti kyllä kun liikenne ohjataan VPN yhteyden kautta ping, ssh ja palvelimille liittyminen toimii normaalisti.

Yhteys puhelimeni Saunalahti 4G -liittymästä ei myöskään onnistu, mutta iPadissani olevalta Saunalahden 4G -liittymästä onnistuu, Eli ongelma lienee kaverin päässä?

Mistähän tällainen voisi kiikastaa?

En ole täysin käsi näiden hommien kanssa, niin monimutkaisetkin vinkit ja ohjeet on enemmän kuin tervetulleita.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 9 marraskuu 2020, 18:32

Moro @Alekki ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Toi mihin oot nyt törmänny niin kyseessä ei ole vikatilanne vaan ihan ominaisuus kaapelimodeemiverkossa. Käytännössä siis saman keskuslaitteen sisällä ei voi keskustella yhteydet keskenään ja käyttämällä yhteyden esimerkiksi VPN:llä pidemmän lenkin kautta niin yhteys onnistuu. Tuosta on laitettu palautetta eteenpäin että josko tuo voitaisiin mahdollistaa, mutta aikataulua tai lupausta toteutumista ei ole antaa 😕 Tällä hetkellä siis paras optio on käyttää VPN:ää tuossa yhteyden välissä että kaverille saa tuon yhteden reititettyä

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @Alekki ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Toi mihin oot nyt törmänny niin kyseessä ei ole vikatilanne vaan ihan ominaisuus kaapelimodeemiverkossa. Käytännössä siis saman keskuslaitteen sisällä ei voi keskustella yhteydet keskenään ja käyttämällä yhteyden esimerkiksi VPN:llä pidemmän lenkin kautta niin yhteys onnistuu. Tuosta on laitettu palautetta eteenpäin että josko tuo voitaisiin mahdollistaa, mutta aikataulua tai lupausta toteutumista ei ole antaa :/ Tällä hetkellä siis paras optio on käyttää VPN:ää tuossa yhteyden välissä että kaverille saa tuon yhteden reititettyä

Moro @Alekki ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Toi mihin oot nyt törmänny niin kyseessä ei ole vikatilanne vaan ihan ominaisuus kaapelimodeemiverkossa. Käytännössä siis saman keskuslaitteen sisällä ei voi keskustella yhteydet keskenään ja käyttämällä yhteyden esimerkiksi VPN:llä pidemmän lenkin kautta niin yhteys onnistuu. Tuosta on laitettu palautetta eteenpäin että josko tuo voitaisiin mahdollistaa, mutta aikataulua tai lupausta toteutumista ei ole antaa :/ Tällä hetkellä siis paras optio on käyttää VPN:ää tuossa yhteyden välissä että kaverille saa tuon yhteden reititettyä

Aikamoista 😄 Eli lyhyesti sanottuna, Pitäisi asua kauempana että yhteydet pelaisi? 

Nyt kun pitkäastä aikaa kokeilin 4G liittymistäni pingailla niin näköjään nykyään sitä kautta menee läpi. Eli yksi ongelma ainakin vähemmän 😄

Kiitos vastauksesta! Seuraavaksi vertailemaan VPN:iä.. 😅

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Pitäisi asua kauempana että yhteydet pelaisi?

Tuokin on vähän epävarma juttu, kun Elisa ei kerro kuinka isoja heidän verkkosegmenttinsä ovat. Joiltakin osin Elisan verkossa koko Suomi on yhtä ainoaa aluetta.

Varminta on siis, että kaveripiirin kanssa hajautatte liittymät kaikki eri operaattoreille, tai käytätte VPN-yhteyksiä.

Jos teillä on joku kolmas tuttava, jolla on muun kuin Elisan liittymä, voitte sopia, että hän alkaa pyörittämään VPN-palvelinta ja te sitten otatte VPN-yhteydet tälle ei-Elisalaiselle kaverille. Näin te kaikki kolme voitte olla iloisesti yhteydessä toisiinne.

Osallistu keskusteluun