Vastattu

Taloyhtiölaajakaista

  • 2 elokuu 2015
  • 8 kommenttia
  • 1848 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuttavani muuttaa Helsinkiin vuokra-asuntoon, jossa on Saunalahden taloyhtiölaajakaista. Nopeasti kävin itse tänään asunnossa, ja huomasin entiseltä asukkaalta jääneen modeemin olevan sellaisella vanhalla puhelinpistokkeella laitettavissa kiinni. Eli onko tällöin kyseessä VDSL-yhteys?
Jos tuttavani tilaa Elisan sivuilta itselleen tuon laajakaistayhteyden veloituksettomalla perusnopeudella, niin osataanko Elisalta lähettää osoitteen perusteella oikeanlaiset piuhat, vai pitääkö tästä erikseen ilmoittaa jonnekin? Itse epäilin, että oikeat laitteet ja piuhat tulisivat, mutta yhteys olisi saatava auki mieluiten asap, joten kaikki mahdolliset viivästykset huolettavat uutta ensikotilaista :)

Entäpä siinä tapauksessa, että edellinen vuokralainen on jättänyt oman perusnopeudella toimivan nettiyhteytensä auki kyseiseen asuntoon. Vähän niin kuin valmiina uudelle asukkaalle, kun "se kuitenkin on ihan ilmainen". Vielä tänään ei päästy testaamaan, onko yhteys jätetty päälle, mutta entäpä jos onkin? Jos vastamuuttanut asukas avaa yhteyden itselleen asuntoon, niin kumoaako se vanhan yhteyden? Maistraatissa on uudet osoitteet merkattu sekä uudelle, että entiselle asiakkaalle, joten asunnon virallisesta asukkaasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Entinen vuokralainen ei ilmeisesti ole tavoitettavissa seuraavaan kuukauteen, joten mikäli häneltä vaaditaan asianhoidossa jotain toimia, niin homma viivästyisi oletettavasti vähintään kuukauden. Tässä tilanteessa parasta olisi sitten varmaan käyttää entisen asukkaan yhteyttä, ja olla ilmoittamatta Elisalle vielä mitään..
Entäpä kauan yleensä kestää saada tuo nettiyhteys auki, jos mitään mutkia vanhoista yhteyksistä tms. ei tule vastaan? Jos "tilauksen" tekee OmaElisan kautta, onko se nopein reitti? Asunnossa on entisen asukkaan jättämä pari vuotta vanha Saunalahden modeemi, jota varmaan voisi käyttää alkuun.. Jos siis nettiyhteys avataan samantien, ja modeemi tulee postissa perästä.

Monta kysymystä. Paljon kiitoksia etukäteen.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 3 elokuu 2015, 10:31

Terve! Tuo tosiaan on pistorasian perusteella joko ADSL tai VDSL-yhteys, koska kyseessä yhtiövastikkeellinen niin VDSL :)Asiakkaan kannattaa tosiaan tilata tuo verkkokaupasta, samalla hän näkee myös kytkentäpäivän. Yleensä on kyse n. 2-5 päivästä. Automaattisesti tuo uusi yhteys ei kumoa vanhaa, vaan vanha liittymä pitää ensin kytkeä irti. Jos vanha on jäänyt irtisanomatta, pitää vanhan asiakkaan päästääntöisesti hoitaa asia.EDIT: Laitteita ei tuossa toimiteta, eli ne tulis asiakkaan joko ostaa meiltä tai hankkia muuta kautta, käytännössä tarvitsee vain RJ11-piuhan, pistokkeen ja VDSL2-modeemin, yleensä tulevat samassa pakkauksessa 🙂
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Terve! Tuo tosiaan on pistorasian perusteella joko ADSL tai VDSL-yhteys, koska kyseessä yhtiövastikkeellinen niin VDSL :)

Asiakkaan kannattaa tosiaan tilata tuo verkkokaupasta, samalla hän näkee myös kytkentäpäivän. Yleensä on kyse n. 2-5 päivästä. Automaattisesti tuo uusi yhteys ei kumoa vanhaa, vaan vanha liittymä pitää ensin kytkeä irti. Jos vanha on jäänyt irtisanomatta, pitää vanhan asiakkaan päästääntöisesti hoitaa asia.

EDIT: Laitteita ei tuossa toimiteta, eli ne tulis asiakkaan joko ostaa meiltä tai hankkia muuta kautta, käytännössä tarvitsee vain RJ11-piuhan, pistokkeen ja VDSL2-modeemin, yleensä tulevat samassa pakkauksessa 🙂
Näin taitaa kannattaa tehdä:

Tässä tilanteessa parasta olisi sitten varmaan käyttää entisen asukkaan yhteyttä, ja olla ilmoittamatta Elisalle vielä mitään..

Uutta modeemiakaan ei kannata hankkia, jos vanhalla tulee toimeen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitokset vastauksistanne!
Edellinen asukas palaa sivistyksen pariin vasta syyskuun loppupuolella. Vielä on epäselvää, onko hänen vanha yhteytensä auki asunnossa. Uusi asukas on täysin kädetön itse mitään näitä asioita tarkastamaan ja hoitamaan, joten olen lupautunut parhaani mukaan auttamaan, kunhan ehdin käymään paikan päälle.
Katsoessani Saunalahden sivuilta laajakaistatarjontaa tuohon kyseiseen osoitteeseen, tarjotaan siellä varsin selkeästi 2M-yhteyttä veloituksettomana perusnopeutena (0e/kk) ja heti alapuolella tarjotaan Kotiboksi VMG3926 (päätelaite DSL- ja Ethernet -liittymälle) veloituksetta (0e/kertamaksu) mukaan.
Mikä tämä Kotiboksi sitten on? Onko se joku virheellinen tieto siellä sivulla, vai onko se joku tähän asuntoon sopimaton boksi?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitokset vastanneille!
Nyt viimein onnistuttu tilaamaan nettiyhteys asuntoon, ja tuon pitäisi aueta huomenna. Lupasin mennä paikan päälle auttamaan modeemin asentamisessa ja käyttöönotossa. Sinälläänhän tuossa ei mitään kummoista ole -aina olen onnistunut kaikki omat yhteyteni laittamaan kuntoon, vaikka en niin näistä asioista paljoa ymmärräkään. Kävin kuitenkin vielä sitä miettimään, että pärjäänkö pelkällä asukkaalta löytyvällä iPad2'lla, vai pitääkö ottaa oma läppäri mukaan, jotta saa kaikki tarvittavat jutut tehtyä tuon netin käyttöönottamiseksi? Tarkoitus siis ottaa uusi modeemi/reititin käyttöön, ja luoda asukkaalle puhelimella ja iPadilla käytettävä Wi-Fi-verkko.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Piampi kirjoitti:
Kävin kuitenkin vielä sitä miettimään, että pärjäänkö pelkällä asukkaalta löytyvällä iPad2'lla, vai pitääkö ottaa oma läppäri mukaan, jotta saa kaikki tarvittavat jutut tehtyä tuon netin käyttöönottamiseksi? Tarkoitus siis ottaa uusi modeemi/reititin käyttöön, ja luoda asukkaalle puhelimella ja iPadilla käytettävä Wi-Fi-verkko.
Jos siellä on tuo VMG3926 niin pärjää. Siinä on wlan konffattu jo valmiiksi. Verkon nimi ja salasana löytyvät laitteen pohjasta/takakannesta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Okei, hieno juttu! Tuo boksi ainakin Saunalahden sivuilla luvattiin osoitteeseen kuuluvaksi. Eiköhän se se sitten ole.
Mietin vielä sellaistakin, että olen matkustamassa huomenna sinne laittamaan netin yms. kuntoon, ja Saunalahti veikkasi huomiseksi boksin saapuvan postiin. Mikäli jotain viivästyksiä tuleekin, niin asunnossa on entiseltä asukkaalta Zyxelin modeemi, jota on asunnossa käyttänyt ennen. On hieman epäselvää, käyttikö entinen asukas sitä Saunalahden vai Welhon yhteydellä. Tuon boksin pohjassa lukee: Zyxel P-2812HNU-F1 -Olisiko tästä suoraa tietoa, onnistuuko samalla tavalla pelkällä iPadilla yhdistää heti ensimmäisellä kerralla?
Sen kummempaa vaivaa ei asian selvittämiseen tarvi nähdä, asia selviää minullekin viimeistään kokeilemalla. Tuli vain mieleeni kysyä, kun niin apteekin hyllyltä tuntuu vastauksia löytyvän useista asioista tällä palstalla 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Piampi kirjoitti:
Zyxel P-2812HNU-F1 -Olisiko tästä suoraa tietoa, onnistuuko samalla tavalla pelkällä iPadilla yhdistää heti ensimmäisellä kerralla?
Onnistuu samalla tavalla eli valmiiksi konffattu ja tarvittavat tiedot löytyvät laitteessa olevasta tarrasta. Jos verkon nimeä ja/tai salasanaa on joskus vaihdettu ja niitä ei ole tiedossa niin palautuvat noihin oletuksiin resetoimalla laite.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Suuret kiitokset näistä ohjeista! Hieno juttu, että saadaan netti skulaamaan, oli uusi boksi ehtinyt tulla, tahi ei.

Osallistu keskusteluun