Vastattu

Taloyhtiön netti/ DNS-palvelin ei vastaa?

  • 8 July 2014
  • 5 kommenttia
  • 7447 katselukerrat

Meillä on siis taloyhtiössa Saunalahden netti johon olen asentanut ZyXEL NBG-418N reitittimen. Modeemi toimii ilmeisesti ihan oikein, mutta ei kuitenkaan yhdistä nettiin. Kun teen vianetsinnän ilmoittaa, että ilmeisesti DNS-palvelin ei vastaa. Miten saan tämän korjattua? 

Pitääkö sinne nyt itse laittaa jotain uusia asetuksia jonnekin? Koneessa on ruksi kohdassa. että etsii itse IP-osoitteet, mutta se ei taida kuitenkaan toimia?

Pitääkö minun muuttaa näihin kohtiin jotain:

IP address

IP Subnet Mask

Gateway IP address

Entäs Server IP address?

DNS SERVERS kohdassa on valittuna :

Firts DNS server = From ISP  Onko se oikein vai pitäiskö valita kohta User~defined

Second DNS Server kohdassa on sama, onko se oikein?

Entäs connection type? Kuuluuko sen olla Ethernet, PPP over ethernet vai PPTP?

En tajua siis koneista hölkäsen pöläystä ja haluisin saada tämän nyt toimimaan mahdollisimman pian. Jos joku ihana ihminen ehtisi neuvomaan.

Netti ei siis toimi puhelinpistokkeella vaan tulee sieltä jostain data pistokkeesta, onko se nyt sitten ethernet vai mikä lie. Kuitenkin sähkökaapin vieressä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jaksuu 9 July 2014, 14:21

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kun kytket johdon data-rasiasta reittittimen WAN-porttiin, syttyykö reitittimen WAN merkkivalo?

IP-osoitteen haku ja DNS kuuluu olla automaatilla, yhteystyyppi pitää olla Ethernet.

Ja siellä sähkökaapin vieressä olevassa lootassa on varmasti useampi näitä data-liittimiä (RJ45). On varmaankin yksi tai kaksi runkonousua, yhteys tulee jommastakummasta näistä. Sitten voi olla mahdollisesti vielä numeroidut liittimet jotka menevät asunnon eri huoneiden rasioille. Näihin voit kytkeä tarvittaessa reitittimen LAN-portit..

Toimiiko yhteys muuten jos kytket koneen suoraan kytkentäkaapin jompaankumpaan runkonousuun?
Käyttäjätaso 6
Datapistokkeesta suoraan verkkokaapeli tietokoneeseen kiinni ja jos ei toimi suoraan, niin vika on lähes aina operaattorin puolella. Eli vikailmoitusta vain eteenpäin. Tarkistin tuon sinun tilanteesi ja siellä onkin näköjään asentaja tänään käynyt tekemässä korjauksia. Linja ollut ylhäällä 1.5h ja nyt laitteellakin on IP-osoite voimassa 🙂
Asentaja tosiaan kavi tanaan tekemassa temput ja netin pitaisi periaatteessa toimia, mutta ei toimi kuitenkaan. Toimii siis suoraan seinasta, mutta ei sen hemmetin reitittemen kautta ja en enaa keksi mita pitaisi tehda. Reititin on siis ZyXEL NBG-418G ja ihan upo-uusi. Mita en nyt tajua??? 

Menee hermot aivan justiinsa...
Herjaa siis edelleen jotain DNS-palvelimesta. "Windows ei pysty vaihtamaan tietoja laitteen tai resurssin (ensisijainen DNS-palvelin) kanssa. Mikä tässä voi nyt mätätä ja miten sen saa korjattua? 
Käyttäjätaso 6
Porina kirjoitti:

Herjaa siis edelleen jotain DNS-palvelimesta. "Windows ei pysty vaihtamaan tietoja laitteen tai resurssin (ensisijainen DNS-palvelin) kanssa. Mikä tässä voi nyt mätätä ja miten sen saa korjattua? 


Resetoi tuo zyxeli kertaalleen siitä pienestä reset-painikkeesta. Tuo voi olla nyt vaan jotenkin jumissa.

Aikaisemmin kyselit noista asetuksista, niin kaikki voi olla automaatilla.

Voit tarvittaessa laittaa manuaalisesti DNS:t tuohon. Esimerkiksi googlen dns on ensisijaisena 8.8.8.8 ja toinen 8.8.4.4

Jos pitää manuaalisesti nuo syöttää, niin onpas erikoinen laite 🙂