Kysymys

Taloyhtiön reititin ja 50m liittymä

  • 4 helmikuu 2015
  • 3 kommenttia
  • 1175 katselukerrat

Hei

Ongelma seuraava, haluan 50m laajakaistastani myös langattoman että voin puhelimella / muilla laitteilla käyttää, ongelma on kun netti tulee ns. taloyhtiön sähkökaappi modeemista, pitääkö minun ostaa uusi modeemi jossa ns "antenni" 😃, vai voiko taloyhtiön reitittimen / modeemin saada jotenki toimimaan langattomasti

Toinen kysymys jos pitää ostaa uusi reititin/modeemi joka jakaa laajakaistaa sitten mihin väliin se pitäisi tunkea, sähkökaappi modeemin ja huoneyhteyden väliin vai Pc:n ja seinästä tulevaan kohdan väliin.

Reititin sähkökaapissa tukee vain 1 huoneen koska taloyhtiön netti on 1 kohdassa, oma netti 2 kohdassa, ja siitä saa yhteyden jaettua vain 1 kohtaan eli oletan että sähkökaapin reititin liitetään omaan modeeemiin josta saisi sitten 4 eri paikkaan netin, 2 eri huoneeseen.

Toivottavasti oli tarpeeksi sekava viesti mutta jos lukee pari kertaa ni eiköhän ymmärrä jos on kyseenlaisessa taloyhtiössä(kaikki uudet) asunut.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ymmärsin, että taloyhtiölläsi on internet-liittymä ja sinulla on asuntosi seinässä ethernet-johdolle sopiva kolo, josta otat internet-yhteyden tietokoneellesi.

Voit siihen koloon kiinnittää ethernet-kytkimen, johon voit kiinnittää kaapelilla kaikki asunnossasi olevat tietokoneet. Tällöin tietysti joudut vetämään kaapelia huoneesta toiseen, jos kaikki laitteet eivät ole siinä huoneessa, johon kytkimen asennat. Voit samaan koloon kiinnittää myös WLAN-tukiaseman, jolloin se tarjoaa langattoman verkon kaikille asunnossasi oleville laitteille.

Jos sinulla on useissa huoneissa seinäpistorasioita internet-liittymää varten, kuvauksesi perusteella joudut kiikuttamaan ethernet-kytkimen sinne taloyhtiön sähkökaappiin sikäli kun huoneissasi olevat seinäkytkimet kytketään sieltä käsin. Tällöin kytket taloyhtiön reitittimestä sinun asuntoosi tulevan johdon ethernet-kytkimeesi ja kiinnität eri huoneiden ethernet-johdot samaan kytkimeen.
Joo löysin tossa soneran sivulta yksinkertaisen selityksen eli pitää se laittaa toho oman kerrostalo asunnon sähkökaappi ja siitä sitten liitellä kaikkiin huoneisiin, lieköhän modeemeja jossa 4 paikkaa + wlan tukiasema mutta pitää etsiskellä oikeinlainen
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Riippuu sähkökaapin sijainnista ja rakenteesta, kannattako se wlan-tukiasema laittaa sinne kaappiin. Jotkut ovat valittaneet, että metallisessa kaapissa olevasta wlan-tukiasemasta ei juuri tule signaalia huoneisiin. Tällöin vaihtoehdoksi jää, että ostat sekä kytkimen että wlan-tukiaseman ja laitat kytkimen kaappiin ja tukiaseman johonkin huoneeseen.

Osallistu keskusteluun