Vastattu

Tehokkain ja monipuolisin reititin Saunalahti Kotikuituun(taloyhtiö)

  • 16 heinäkuu 2020
  • 6 kommenttia
  • 517 katselukerrat

Mitähän yhteisö suosittelee Saunalahti Kotikuitu(taloyhtiö,asunnoissa ethernet) reitittimeksi

   Arvioitavia ominaisuuksia:

  •  väh. 2 Lan-porttia siltaavaan tilaan(oma julkinen ipv4/ipv6)
  • wifi5/6
  • automaattiset firmwarepäivitykset tarvittaessa operaattorilta
  • symmetrinen nopeus(esim 100/100)
  • Kilpailukykyinen hankintahinta
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi tonde88 16 heinäkuu 2020, 17:14

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

Moi @zoppendorf! Vaihtoehtoja on toki markkinoilla valtavasti, mutta tuo automaattisten päivitysten saaminen suoraan operaattorilta rajaa vaihtoehtoja toki aika paljon. Tässä olisi erinomainen vaihtoehto Elisan valikoimasta. Tuosta siltaamisesta en tosin ihan varma ole, että pystyykö vain osan porteista siltaamaan mutta koko laitteen siltaus ainakin järjestyy. :thinking:

Moi @zoppendorf! Vaihtoehtoja on toki markkinoilla valtavasti, mutta tuo automaattisten päivitysten saaminen suoraan operaattorilta rajaa vaihtoehtoja toki aika paljon. Tässä olisi erinomainen vaihtoehto Elisan valikoimasta. Tuosta siltaamisesta en tosin ihan varma ole, että pystyykö vain osan porteista siltaamaan mutta koko laitteen siltaus ainakin järjestyy. :thinking:

Kiitos,Joo tuo Elisan verkkokaupan kilpailukykyinen hinta 160€ jää pohdituttamaan,samaten kyky sillata vain 2 Lan-porttia(oma konfiguraatioprofiili siihen asetuksissa).Lisäksi esim. suomalaisen tietoturvayhtion “turva-sdk” reitittimessä toisi lisäarvoa.Laitetaan mietintään….

 

https://elisa.fi/kauppa/tuote/Zyxel-VMG3927?paymentOption=36&deviceTypeId=3134&deviceVariant=VMG3927

Tuo taitaa olla sellainen kuin etsit. Ainakin ohjeen mukaan pystyy siltaamaan vain osan porteista. 

http://esco.elisa.fi/rest/esco/blob/asiakastuki/Zyxel-VMG3927-Ethernet-portin-siltaus-201906-v1.pdf

Jep,tuolla saa halutut siltaukset päälle,hinta kenties ei vaan ole kaikkein kilpailukykyisin:yum:

Jep,tuolla saa halutut siltaukset päälle,hinta kenties ei vaan ole kaikkein kilpailukykyisin:yum:

 

Varsinkin tuolla 160-190€ hinnalla saa "huomattavan parempaa" WLAN-reititintä, joka jaksaa reitittää vähän eri tavalla. Ja mitä kalliimpi, sen paremmin todennäköisesti päivityksiä löytyy. Esim. itsellä on vuosia vanha Asus RT-AC68U ja tähän tuodaan vieläkin tänä päivänä valmistajan toimesta päivityksiä.

Helpommalla pääsee, kun laittaa normi halvan kytkimen ja kytkee niihin portteihin, johon tarvitsee sillatun tilan ja muut kunnon reitittimen perään. Kun jos teille tulee ethernettiä pitkin laajakaista.

Taloyhtiöiden(kuitu+ethernet) laajakaistaliittymiin toivoisi lisäksi suurempienkin operaattoreiden tarjoavan symmetrisiä(esim. 100/100) laajakaistayhteyksiä(perusnopeus).Yritysliittymissähän tämä on arkipäivää ja taloyhtiökin jo kirjanpidollisesti yritys ja lisäksi automaation ja valvontalaitteiden  lisääntyessä tarve nopeamman “vastavirran” liikenteen ja sutjakkaan ikkunakoon(tcp) kuittauskyvyn saamiseksi tarve on kasvanut.Vahvojen maakuntaoperaattoreiden(kuituyhteydet) tuoterepertuaarissa niihin saattaa jo “törmätä”:sunglasses::smiley:

Osallistu keskusteluun