Vastattu

Toimiiko telian modeemissa (Huawei B315S-22) elisa viihteen laajakaista?

  • 10 helmikuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 1685 katselukerrat

Miten saisi kytkettyä jos saa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 10 helmikuu 2019, 20:44

Kiitos vastauksesta!Edellinen asukas on ilmeisesti käyttänyt 4G-laajakaistaa.Elisa Viihde toimii parhaiten kiinteällä laajakaistalla. Jos haluat hyödyntää tuota 4G-reititinta Huawei B315S, niin sinun tulee asentaa sinne 4G simmi, jollaisia saa esim. DNA:lta.Mikäli netti tulee puhelinpistokkeesta ja on VDSL2, niin suosittelen tilaamaan VDSL2-modeemin, esim. ystäväni voi suositella muutaman viikon käytön jälkeen Huawei HG635 (https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/huawei-hg635/) - löytyy Elisalta 144 euron hintaan tai käytettynä. Mikä tahansa muukin VDSL2-modeemi käy.Voit tarkistaa mikä yhteystyyppi puhelinpistokkeeseen tulee saatavuushaulla: https://elisa.fi/kauppa/#!/nettiliittymat/kiinteat-laajakaistatTabletin simmiä voi kokeilla tuossa Huawei B315S -laitteessa, mikäli simmin koko on sama kuin modeemissa, kyseinen laite käyttää Normaali-SIMmiä. Tabletissa saattaa olla Micro-SIM.Mikäli saatavuushaku näyttää ADSL-liittymää esim. 10 Mb/s, suosittelen käyttämään 4G-liittymää tuossa annetussa laitteessa, mutta testaa kaikkien operaattoreiden toimivuus ensin.Toimivuutta voi testata helposti Prepaid-liittymillä eri vuorokaudenaikoihin.Jos saat netin toimimaan puhelinverkon kautta, suosittelen sanomaan irti tarpeettoman 4G-kaistan tabletista, ettet maksa turhasta simmistä jopa useampi satanen vuodessa.Nyt soi Audiotricz - United As One (Official Wish Outdoor Festival Anthem 2015) (Original Mix).
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei ja tervetuloa OmaYhteisöön!

Huawei B315S on 4G-modeemi ja siihen voi kytkeä Elisan laajakaistan, mutta sen on oltava 4G LTE. Mobiililaajakaista vaatii toimiakseen SIM-kortin mieluiten 4G-tuella. Onko sinulla?

Mikäli sinulla on Elisan SIM-kortti, vaihda se Telian kortin tilalle. Mikäli yhteys ei tämän jälkeen muodostu, kirjautumalla 192.168.8.1 asetuksia voi muuttaa ja etenkin kohta APN pitää olla "internet" ilman lainausmerkkejä mobiiliverkon asetuksissa tuossa laitteessa.

Kyseistä modeemia ei voi käyttää Elisan kiinteällä laajakaistalla. Esimerkiksi tällainen kaapelitelevisioverkon kautta tuleva yhteys vaatii kaapelimodeemin ja puhelinverkosta tuleva yhteys vaatii sen sijaan ADSL/VDSL2-modeemin. Mikäli kysymyksessä on DSL-yhteys, ADSL+ on parempi malli. Yleensä puhelinpistokkeeseen kannattaa hommata VDSL2-modeemi, joka siis sisältää myös ADSL+-tuen, vaikka alueella ei ole vielä VDSL2-päivitystä tehty.

Mikäli nettiin yhdistytään seinän Ethernet-portista, siihen riittää mikä tahansa reititin, jossa ei tarvitse olla muita ominaisuuksia. Tällainen liittymä tulee valokuituna huoneistoon.

Mikä nettiyhteys sinulla on käytössä Elisalta? Siitä tiedät käykö tämä modeemi siihen.

Yhteystyypin voit tarkistaa viimeisimmältä laskulta:

Korttelikuitu = VDSL2
Kotikuitu = KAMO (Kaapelimodeemi)
Laajakaista = ADSL
Ethernet = Valokuitu
Mobiililaajakaista = 4G tai 3G

Nyt soi Amentis - Street Life (Extended Mix).

Toivottavasti tämä selvensi ja hyvää myöhäisillan jatkoa!
Hei ja kiitos vastauksesta!

Meillä pitäisi olla kiinteä laajakaista puhelinverkosta. Muutimme kaapelitaloudesta juuri tänne antennitalouteen ja olemme vähän pihalla näiden yhteyksien kanssa. Saimme edelliseltä asukkaalta kys. modeemin.

Eli miten kannattaisi nyt toimia, että saataisiin nopeiten netti kuntoon? Tuossa on joku pistokepiuha puhelinverkkoon. Meillä on yks ylimääräinen nettiliittymä tabletissa. Onkohan näistä mitään hyötyä 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos vastauksesta!

Edellinen asukas on ilmeisesti käyttänyt 4G-laajakaistaa.

Elisa Viihde toimii parhaiten kiinteällä laajakaistalla. Jos haluat hyödyntää tuota 4G-reititinta Huawei B315S, niin sinun tulee asentaa sinne 4G simmi, jollaisia saa esim. DNA:lta.

Mikäli netti tulee puhelinpistokkeesta ja on VDSL2, niin suosittelen tilaamaan VDSL2-modeemin, esim. ystäväni voi suositella muutaman viikon käytön jälkeen Huawei HG635 (https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/huawei-hg635/) - löytyy Elisalta 144 euron hintaan tai käytettynä. Mikä tahansa muukin VDSL2-modeemi käy.

Voit tarkistaa mikä yhteystyyppi puhelinpistokkeeseen tulee saatavuushaulla: https://elisa.fi/kauppa/#!/nettiliittymat/kiinteat-laajakaistat

Tabletin simmiä voi kokeilla tuossa Huawei B315S -laitteessa, mikäli simmin koko on sama kuin modeemissa, kyseinen laite käyttää Normaali-SIMmiä. Tabletissa saattaa olla Micro-SIM.

Mikäli saatavuushaku näyttää ADSL-liittymää esim. 10 Mb/s, suosittelen käyttämään 4G-liittymää tuossa annetussa laitteessa, mutta testaa kaikkien operaattoreiden toimivuus ensin.

Toimivuutta voi testata helposti Prepaid-liittymillä eri vuorokaudenaikoihin.

Jos saat netin toimimaan puhelinverkon kautta, suosittelen sanomaan irti tarpeettoman 4G-kaistan tabletista, ettet maksa turhasta simmistä jopa useampi satanen vuodessa.

Nyt soi Audiotricz - United As One (Official Wish Outdoor Festival Anthem 2015) (Original Mix).

Otin elisalta mobiililaajakaistan. Myyjä sanoi että otat telian sim kortin pois ja elisan tilalle. No eipä toimi tuossa huawei reitittimessä elisan kortti. Eli en saa internet yhteyttä. No onneksi telia pelittää. Taidan.lähettää viihde paketin takaisin

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Otin elisalta mobiililaajakaistan. Myyjä sanoi että otat telian sim kortin pois ja elisan tilalle. No eipä toimi tuossa huawei reitittimessä elisan kortti. Eli en saa internet yhteyttä. No onneksi telia pelittää. Taidan.lähettää viihde paketin takaisin

Ootko tarkistanut reitittimen hallinnasta että reititin ei kysele PIN koodia kun kortti vaihtui? Tai testannut SIM korttia että varmasti toimii esim puhelimessa? :) 

Osallistu keskusteluun