Vastattu

Uusi Huawei HG635 -modeemi mutta useammat laitteet eivät pääse nettiin

  • 31 January 2017
  • 2 kommenttia
  • 2961 katselukerrat

Moi, Elisa lähetti uuden modeemin vanhan tilalle, jonka langaton verkko oli jo pitemmän ajan takkuillut - kiitos siitä! Kuitenkin kun eilen otin sen käyttöön, ilmeni kaikenlaisia ongelmia.

Perusasetukset ja wlan oli helppoa asentaa, ja päätin tehdä uudet SSID:t koska ajattelin että jo käytössä olevat laitteet toimisivat heti hyvin. Kuitekaan mm. Elisa Viihde ei löydä nettiä (kaapelilla kiinni ja olen palauttanut tehdasasetuksiin pari kertaa), se saa sisäisen ip-osoitteen mutta ei yhteyttä nettiin. Läppärit takkuilevat (sekä Windows että Ubuntu Linux, verkkosivut lataa tosi hitaasti), Chromecast löytää langattoman verkon mutta ei pääse nettiin, puhelimet eivät toimi wlanissa ollenkaan.

Yllätyksenä pari tablettia toimii sitten ongelmitta (sekä apit että selaimet). Alkaa olla hieman turhautunut olo. Mikä avuksi? Uuden modeemin tehdasasetukset käyttöön ja uusi vääntökierros?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi PekkaPakkaa 1 February 2017, 13:25

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Ikävää kuulla uuden modeemin kanssa ilmenneestä ongelmasta 😞 Teitkö modeemin hallinnasta muuta kuin SSID:n muutoksia? Suoraa korjauskikkaa en tuohon valitettavasti osaa opastaa, uuden SSID:n tulisi käsittääkseni toimia normaalisti.

Mitä jos pistetään modeemi resetoiden ja kokeillaan yhteyttä uudelleen perusasetuksilla? Ilmeneekö silloin tuota samaa ongelmaa? 😕
Hei, ensin tein pelkästään SSID:hen muutokset (kun minulla on myös langaton linkki ja vastaanottava wlan-reititin toisessa huoneessa tulostista varten). Sitten kun laitteet eivät toimineet kokeilin muitakin asetuksia ja hämmennyksekseni jotkut laitteet toimivat ja jotkut ei.

Kuitenkin eilen illalla resetoin modeemin ja kokeilin uudestaan. Kaikki muut laitteet lähtivät sitten toimimaan ongelmitta paitsi Windows-koneet. Windowsin verkkokortin resetoinnin jälkeen nekin koneet alkoivat toimia, eli nyt näyttää kaikki toimivan, myös Elisa Viihde ja Chromecast. Eli olisin pitänyt aiemmin nollata vaan (vaikkei uuden modeemin kohdalla sellaista pitäisikään tarvita tehdä) 🙂