Kysymys

Uusi Saunalahden ADSL-liittymä ja Elisan DNS-palvelimet?

  • 25 toukokuu 2009
  • 3 kommenttia
  • 1256 katselukerrat

Tuossa noin kuukausi sitten vaihdoin ADSL-liittymäni Elisasta Saunalahteen ja muutos tapahtuikin varsin kivuttomasti, noin 15min katkolla.

Toisaalta nyt tänään uutta WLAN-reititintä asentaessani huomasin, että siltaava nettiboksini antaa edelleenkin saman DNS-liitteen ja DNS-palvelimet, kuin ennen liittymän muuttumista Saunalahteen, eli elisa-laajakaista.fi, 193.229.0.40, 193.229.0.42.

Onkohan tämä normaalia, että ADSL-liittymä säilyy vaihdosta huolimatta edelleen teknisesti vailla muutoksia? Ainakin muinoin muistan kaverin luona katsoneeni, että yhteysliite ja DNS-palvelimet olivat Saunalahden omia.

3 kommenttia

Muutoksesi Elisalta Saunalahdelle oli lähinnä kosmeettinen, sillä Saunis käyttää Elisan verkkoa  ::)

Muutoksesi Elisalta Saunalahdelle oli lähinnä kosmeettinen, sillä Saunis käyttää Elisan verkkoa  ::)
Hmm. No missäköhän yhteydessä sitten noita Saunalahden omia DNS- ja DHCP-palvelimia on tarkoitus käyttää, vai ovatko nekin poistettu käytöstä tämän Elisa-uudistuksen johdosta?
Käyttäjätaso 2
Ehkäpä osa Saunalahden ADSL-liittymistä yhä käyttää Sauniksen systeemejä ja osa Elisan systeemejä? Ainakin reilu vuosi sitten kerrottiin, että osa Saunalahden ADSL-liittymistä toimii Elisan systeemeillä.

Voihan varapalvelimista olla hyötyä vikatilanteissa tai http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,9112.msg68638.html#msg68638 ' TARGET='_blank.

Osallistu keskusteluun