Vastattu

VDSL:n nopeus (downlink) tippunut reippaasti luvatusta (100 Mbps)

  • 25 maaliskuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 361 katselukerrat

Moro!

Vajaa vuosi sitten talossamme siirryttiin ADSL -> VDSL. Nopeudeksi mittailin silloin n. 80-90 Mbps (downlink) ja n. 10 Mbps (uplink). Olen jo pidempään epäillyt, että nopeus on laskenut. Välillä jotkut TV-kanavat (streamin kautta tulevat) saattavat pätkiä tai pixelöityä.

Modeemi tiedot:
Modem model: P-2812HNU-F1
Firmware: P-2812HNUL-F1_Elisa5_VFD2D0
Serial Number: S120Y13021945

Tässä interface status tiedot:Tässä viimeisin nopeusmittaustulos:DSL line status:
noise margin upstream: 12 db
output power downstream: -6 db
attenuation upstream: 0 db
noise margin downstream: 10 db
output power upstream: 14 db
attenuation downstream: 9 db

Kysynkin asiantuntijoilta, että mistä näin suuri pudotus johtuisi ja mitä asialle voisi tehdä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi DarkWorld 25 maaliskuu 2016, 14:21

OK, tein nopeustestin langattomassa verkossa.

Kokeilin Ethernet-kaapelilla nopeustestiä ja tulokset ihan eri luokkaa:Täytyy olla tuohon ihan tyytyväinen. Eli liittymä vaikuttaa olevan ihan OK.

Voin vielä resetoida illemmalla modeeminkin ja tsekata, jos sillä saisi nopeuden vielä lähemmäksi 100 megaa...Kiitoksia nopeasta neuvosta!
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Oletko tehnyt speedtestin langallisessa vai langattomassa verkossa? Testit tulisi tehdä langallisessa verkossa, sillä langattoman verkon yli tehdyt mittaukset eivät anna oikeaa kuvaa.

Mitenkäs modeemin resetointi? Oletko tarkistanut kaapeleiden kunnon ja mahdollisesti jopa kokeillut toisia kaapeleita?

Ja asiakasnumero varmasti omiin tietoihin tallennettu, jotta Palstatiimi pystyy mittailemaan linjaasi ja ryhtymään korjaustoimenpiteisiin, mikäli linjassa on häikkää.
OK, tein nopeustestin langattomassa verkossa.
Kokeilin Ethernet-kaapelilla nopeustestiä ja tulokset ihan eri luokkaa:Täytyy olla tuohon ihan tyytyväinen. Eli liittymä vaikuttaa olevan ihan OK.
Voin vielä resetoida illemmalla modeeminkin ja tsekata, jos sillä saisi nopeuden vielä lähemmäksi 100 megaa...

Kiitoksia nopeasta neuvosta!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kannattaa myös katsella, mitä WLAN -kanavaa käytät ja mitä kanavaa naapurisi käyttävät. Onnistuu kirjoittamalla komentokehotteeseen netsh wlan show all - listan lopussa näkyvät langattomat verkot ja niiden käyttämät kanavat. Jos oma kanavasi on sama kuin jollain muulla verkolla, kannattaa se vaihtaa vapaaseen kanavaan.

Lisäksi kannattaa huomioida modeemin sijainti langatonta verkkoa käyttävien laitteiden suhteen. Jos modeemi on eri huoneessa tai jopa eri kerroksessa kuin laitteet, jotka käyttävät langatonta verkkoa, kärsii verkon voimakkuus huomattavasti, mikä taas alentaa nopeuksia. Modeemi kannattaakin sijoittaa mahdollisimman keskeiselle ja näkyvälle paikalle huoneistossa, jotta langaton verkko olisi mahdollisimman voimakas kaikkialla. Myöskin siitä syystä, että tuossa modeemissa langaton verkko ei taida olla ihan se paras mahdollinen. Lisää tehoa langattomaan verkkoon saa hankkimalla erillisen, tehokkaamman, langattoman reitittimen modeemin perään ja kytkemällä modeemista langattoman verkon pois käytöstä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Tähän voi yleisesti todeta, että operaattorien (myymät) laitteet ovat aina kompromissi hinnan ja suorituskyvyn suhteen. Siis korkeintaan keskitason laite vähän subventoituun hintaan (tai kytkynä for free).

Fakta on, että yli 100M nopeuksia (Wlan kautta) saa laitteilla joissa:

- hintalappu yli 200-300€
- Sekä 2,4 ja 5 Ghz taajuudet
- Ulkoiset annenni

Nämä kun täyttyy, niin aika varmasti mene läpi 100-300M. Toki päätelaittteessakin pitää olla laaduskas Wlan piiri + antennit.

T: Tuokki