Kysymys

VDSL yhteys pätkii

  • 17 maaliskuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 381 katselukerrat

Hei!

Kyseessä siis vdsl2 yhteys taloyhtiönkaistalla ja käyttänyt kyseistä liittymää nyt tämän 3kk, ja yhteys pätkii jatkuvasti. Tämän huomaa siitä kun viiveet nousee korkealle, kun Hostaa oman pelipalvelimen ja kaverit liittyvät tähän, valittavat yhteyden pätkäisyä ja serverin jäätymistä. Viiveet ovat 70ms, jopa samaan kaupunkiin kavereille siis. Samoten ihan kun käyttää googlen omia palveluita (YT) yks kaks yhteys pätkäsee. Koneet uusittu (omatietokone ja serverikone), ja winukka on asennettu vuodenvaihteessa alusta ei kai johdu tästä? Kuinkahan epäselkeästi tämäkin on selitetty 😃.

Viiveet myös korkeat ihan kun yhistää Ruotsin datakeskuksiin, 48ms. Viiveen korkeus ei nyt haittane vaan se että pomppii kun yhteys pätkii...

Korjausyritykset:
Modeemi resetoitu,
ATK kaapelit vaihdettu CAT6a kaapeleiksi,
WLAN en ole edes harkinnut, (jos saisi edes kaapelin kuntoon)
QOS laitettu päälle auttoi / pahensi hiukan.
Poistaa muut clientit käytöstä (Läppäri ja tabletti)
ööö?

Ihmetyttää tuo interlieving että miksi tämä?
Yhteys:
100/10M VDLS2
CAT6a kaapelit tietokoneeseen.
WLAN ei käytössä.

Öö mitähän vielä?

-kiitos!

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
Minkälaista pingiä yhteys antaa vaikka elisa.fi

Kirjoita windowsin hakuun CMD ja avaa se ja sinne "ping elisa.fi"
Omalla 100/10 VDSL:llä tulee tälläistä.

Juuri testasin ja tällästä tulee.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pistä tuo pingaus pidempään testiin joko "ping -n 100 [kohdeosoite]" komennolla (tuolla menee 100 pakettia ja lukua voi säätää haluamakseen) tai "ping -t [kohdeosoite]" komennolla (tällöin tuo pingaa kunnes sen käskee lopettaa CTRL+C komennolla). Pidemmästä logista voi näkyä vähän paremmin että miten tuo ilmenee ja kuinka aktiivisesti. Kannattaa melkein testata tuo vielä kahdella eri sessiolla, eli toinen sillain ettei linjalla ole kuormitusta ja toinen silloin kun lyöt serverin käyntiin ja ongelmia ilmenee normaalisti. Onko modeemi minkä merkkinen ja mallinen? Onko arviolta kuinka vanha laite?

Osallistu keskusteluun