Vastattu

Verkkoyhteys uuteen Samsung (8 seroes) telkkariin

  • 25 June 2018
  • 2 kommenttia
  • 1016 katselukerrat

Uusi tv ei saa internet yhteyttä. Laite ilmoittaa: verkko yhdistetty, yhdistetty paikalliseen verkkoon, mutta internet yhteyttä ei ole. Muut laitteet toimivat, myös tv:n kautta esim netflix toimi aluksi, nyt ilmoittaa yhteysvirhe.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi tuokki 26 June 2018, 09:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13
Itseasiassa kuvasta näkee heti, missä todennäköisesti on ongelma.

Tuo kohta Nimipalvelu on tyhjä, jos nimipalvelun (Internetin puhelinluetton, joka muuttaa tekstinimet > IP osoitteiksi tyyliin 111.111.111.111) kohdalla ei ole tietoja, niin TV on kyllä netissä, mutta ei toimi. Olethan varmistanut, että nettiin kuitenkin pääse joltain toiselta laitteelta ? Ettei netti ole "oikeasti" katki. Reitttimen ja verkon väliltä ?



Se mitä tuossa voisi kokeilla, niin katsoa kohdasta IP- asetukset, että onko siellä automaattinen IP- osoite kohdan lisäksi myös automaattinen DNS/nimipalvelu. Jos on manuaalinen niin kannattaa muuttaa automaattiseksi. Muuten joutuu laittamaan DNS- tiedon käsi. Toki sekin on mahdollista ja tieto löytyy Elisa tuki sivuilta, mutta turhaa säätämistä / vaivaa.

Yleensä tuossa nimipalvelu kohdassa on kotiwlan/reittittimen GW- osoite. Eli sinun tapauksessa 192.168.100.1 tai operaattorilta tuleva DNS:n IP- osoite kuten tuossa mun kuvassa.

...mutta IP- auto ja DNS- auto ratkaissee ongelman.





T: Tuokki

Ps. TV- kannattaa kytkeä AINA Wlan/Reittittimeen myös Ethernet- kaapelilla. Ei wlan (langattoman verkon) kautta vaikka se on mahdollista, koska wlan:n "räpsyt" voiva aiheuttaa kuvan pätkimistä. Ethernetin kanssa ongelmaa ei ole.
Suurkiitos Tuokki,
Kokeillaan illalla saadaanko toimimaan!

Muilla laitteilla yhteys toimi samaan aikaan moitteetta.

/Niipa