VMG 3326 ongelmat?

  • 6 helmikuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 267 katselukerrat

Kahden vuoden Elisa sopimukseni päättyi helmikuun toinen päivä ja olen mietiskellyt kuinka tästä eteenpäin.
Ongelmia on lähinnä printterin Canon MG 7150 saamisessa Elisan Verkkoon.Joka kerta kun yritän asennusta wps toiminnon kautta modeemi kadottaa itsensä verkosta eli ei näy modeemiluettolossa.Erinäisten bootauksien /resetointien jälkeen modeemi taas löytyy.Modeemi katoaa television ja oman tietokoneeni langattomasta verkosta.Toinen ongelma on ajoittainen verkon hitaus Elisa viihteesä.Modeemi on eri huoneessa ja se pitäisi varmaan vetää eternet piuhalla kiinni digiboxiin.Mutta näin langattomana homma näyttää siistimmältä.
Olisko siis mahdollisuutta vaihtaa modeemia tai ostaa "parempi".Miten langattoman verkon nopeutta voisi lisätä.Latausnopeudet vaihtelevat 10-60 mb välillä.Lähetysnopeus on siinä 10 mb:n vaiheilla.
Mihin se sata megaa tulee?Puhelinpistokkeeseen saakkako?Vai taloyhtiön reitittimen huoneistokohtaiseen lähtöön?
Minulla on toisena langattomna verkkona 4g mokkula mitä kautta olen saanut printattua verkon kautta.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jos sinulla on vanhempi Elisa Viihde -sopimus, mikä on todennäköistä modeemin mallista päätellen, voi uusi modeemi mennä takuuseen. Uusi modeemi voi korjata nämä ongelmat, mutta tuoda tullessaan lukuisia uusia. Miksi? Lähinnä siksi, että uusien VMG3926/3925 -modeemien firmikset ovat olleet kaikkea muuta kuin täydellisiä.

Voit toki aina ostaa oman modeemin. ADSL ja VDSL -liittymiin asiakas voi ostaa itse minkä tahansa liittymätyyppiä tukevan modeemin. Miinuksena Elisan modeemeihin on se, että asiakas joutuu itse huolehtimaan firmware -päivityksistä. Iso plussa on kuitenkin se, ettei tarvitse taistella huonosti toteutettujen firmisten kanssa.

Langattoman verkon nopeus ja laatu vaihtelevat käytössä olevan modeemin mukaan. Hyvällä modeemilla nopeudet voivat olla todella hyviä. Tässäkin kannattaa huomioida se, että ympärillä olevat muut langattomat verkot voivat aiheuttaa jopa merkittävää häiriötä langattoman verkon toimintaan. Etenkin, jos ne käyttävät samaa WLAN -kanavaa. Tosin tuo Elisa Viihteen digiboksi toimii aina parhaiten langallisessa verkossa. Syynä tähän on se, että Netgem -digiboksien sisäinen WLAN -moduuli on koin heikkotehoinen.
Kiitos pikaisesta vastauksesta.

Luulen että alan tutkia muita reitittimiä/modeemeja.Täytyy katsoa yhteensopivuus Elisan kanssa.
yt
mathil
Mihin se sata megaa tulee? Puhelinpistokkeeseen saakkako?Vai taloyhtiön reitittimen huoneistokohtaiseen lähtöön?

Kyllä se ihan sinne puhelinpistorasialle saakka tulee. Talon sisäverkon (nousukaapelointi talojakamosta huoneistoihin) kunto vaikuttaa siihen, että tuleeko täydet sata vai alle sen. Modeemin status-sivulta, osoitteesta 192.168.10.1 näet, millä nopeudella VDSL-linkki on ylhäällä.

Jos käyttämäsi laitteet on liitetty langattomasti modeemiin, päästään täyteen nopeuteen, varsinkaan kerrostaloissa, missä naapureiden laitteet häiritsevät toisiaan.

Vielä tällä hetkellä, jos ostat sellaisen modeemin, jossa on mahdollisuus käyttää 5 GHz taajuutta (80211.ac) ja laitteesikin sitä tukevat, voit päästä ihan kohtalaisiin nopeuksiin.