VMG3925-B10B "ilmainen lahja" Elisalta

  • 8 heinäkuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 640 katselukerrat

VMG3925-B10B on ilmeisesti kuin ilmainen lounas konsanaan. Kotiboksi toimisi, jos asuisin kaksiossa, mutta teho ei riitä omakotitalossa kuin n. 30 %:n verran tarpeeseen nähden. Ennen oli TW-EA501 ADSL modem ja kaksi Buffaloa tukiasemina, joilla Wifi + internet oli käytössä koko talossa. Tilaamani DATApalvelutaitaja ei saanut ZyXELiäni liitettyä näihin tukiasemiin. Elisan palvelupisteestä saamani tiedon mukaan tukiasemat ymmärtävät uutta modemia, mutta en nyt kuitenkaan ole päässyt nauttimaan ilmaisesta lahjasta. Omaguru osasi neuvoa sen verran, että neuvoi ottamaan n. 100 €:n kustannuksiin varautuen heidän asentajan paikalle ja pelkästä puheluneuvosta sai maksaa jo merkittävän summan. Onko siis vain "kaivettava kuvetta" ja kutsuttava Omaguru, joka saattaa viettää täällä pitkän päivän sen sijaan, että homma hoituisi yhdessä tunnissa ja em. kustannuksilla? Onko mitään kohtuutta palvelun saamisella? Alkaa tulla ANVIAA ikävä.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mitäs nuo Buffalot ovat laatuaan? Malli?

Ovatko olleet Telewellin aikaan ihan wifi extender käytössä, eli jatkavat olemassa olevaa langatonta verkkoa?
Itsekin omakotitalossa (huoneita kolmessa kerroksessa) asuvana olen joutunut vähän miettimään miten parantaa Wi-Fi verkon kantamaa paremmaksi. Päädyin testaamalla lopulta siihen, että talon pääreititimen (Zyxel VMG3925-B10B) pariksi hankin TP-LINK RE450. Nämä on yhdistetty RJ-45 kaapelilla toisiinsa. Zyxel on keskikerroksessa ja TP-LINK ylimmässä kerroksessa. Molemmissa sama SSID ja wlan salasana jotta verkkoa voi käyttää kuuluuvuden ollessa riittävän hyvä kaikissa kolmessa kerroksessa ja ulottuen myös pihalle. Zyxelissä on 4 kpl 1 GB portteja joilla voi helposti ketjuttaa neljä Wi-Fi toistinta verkon kuuluvuuden paratamisesksi. Periaattessa olisi mahdollista käyttää tuota TP-LINKiä renge-extenderinä mutta halusin parhaan mahdollisen kapasiteetin ilman pullonkaulaa laitteiden välillä. Range-extender tila kun puolittaa nopeden laitteiden välillä. Tosin kaikille sillä ei ole välttämättä mitään merkistystä. Tärkempää on saada Wi-Fi verkko kuulumaan haluttuun paikkaan. Ja vielä: kannattaa hankkia samanlaisia laitteita, helpompi sitten monistaa asetukset kun joka valmistajalla on vähän erilainen näkemys näistä... TP-LINK voin suositella sillä siitä on todella riisuttu turhat asetukset pois. Ken haluaa voi laittaa TP-LINK OpenWrt firmiksen (https://openwrt.org/toh/hwdata/tp-link/tp-link_re450) jos säätöjä kaipaa tai haluaa laitetta viritellä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mikäli Buffalot toimivat reitittävässä tilassa, ongelma voi olla, että VMG3925-B10B on nyt sama sisäverkon osoiteavaruus käytössä kuin mikä on Buffaloilla. Mikäli kyse on tästä, vaihda VMG3925-B10B sisäverkon osoite joksikin muuksi, esim. 192.168.10.1192.168.39.1. Löytyy VMG3925-B10B LAN settings kohdasta tjms.

Jos Buffalot eivät reititä, vaan toimivat pelkkinä tukiasemina, modeemin vaihdon olisi pitänyt toimia heittämällä.

Osallistu keskusteluun