Vastattu

VMG3925-B10B ja kytkin

  • 31 lokakuu 2019
  • 11 kommenttia
  • 565 katselukerrat

Aikaisemmin minullla oli liitettynä HUb jolla taloverkko oli yhdistetty huoneisiin. Hankin SMC8508T kytkimen ja piti korvata vanha hidas HUB.

 

Kytkimen valot palavat oikein kun siihen liittää aktiivilaitteen mutta heittää herjaa että Ip ei ole kunnollinen. Kytkimessä ei ole asetuksia eli asetukset täytyy tehdä VSDL2 bodeemissa. Osaako kukaan auttaa?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi tkoivus 11 marraskuu 2019, 21:42

Ongelma ratkennut. Saamani kytkin oli viallinen. Ostin uuden ja nyt toimii.

Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Tervetuloa OmaYhteisöön @tkoivus!

 

Onko tuo kytkimen portti Zyxelissä sillattu vai onko ihan oletusasetuksilla? Jos portti on sillattu, saattaa se aiheuttaa tuon ongelman. Tuossa kytkimessä ei itsessään ole DHCP -palvelinta, joten modeemin tulisi hoitaa se puoli. Onhan kytkin asetettu johonkin modeemin LAN-porteista (1-4)? Modeemissa on myös RJ45 -mallinen WAN -portti, joka ei tässä tapauksessa toimi.

 

Itselläni on ollut parikin erilaista kytkintä kahden eri modeemin perässä, enkä ole koskaan tällaiseen ilmoitukseen päätelaitteella törmännyt. 

 

Kannattaa melkeinpä kokeilla resetoida tuo Zyxelin modeemi painamalla laitteen takaa löytyvää “reset” -painiketta yhtäjaksoisesti vähintään 10-30sek kunnes modeemin valot sammuu / välähtää yhtäaikaa resetin merkiksi. Lisäksi olisi hyvä tietää, mikä laite tuota virheilmoitusta antaa? Toimiiko tuo laite normaalisti, jos kytket sen suoraan modeemiin verkkokaapelilla?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3

Terve @tkoivus ja tervetuloa OmaYhteisöön!

@Dj_God tuossa vastasikin jo tyhjentävästi - suosittelen kokeilemaan tuota resetointia alkuun sekä suoraan verkkokaapelilla kytkentää :) 

Modeemi restoitu, ei vaikutusta. Modeemi on Elisan asetuksilla.

Läppärit ja muut toimivat sekä WiFi että lankaverkolla mutta kun kytkimen kaapelin liittää modeemiin niin porttivalo sammuu ja sen saa päälle vain kun käynnistää modeemin uudelleen.

 

Kohteella Ethernet ei ole kelvollista  IP-määritystä virheilmoitus tulee Windowsin Verkon diagnostiikassa. Ei ihme kun modeemin porttivalo on pimeä. Kytkimen valot näyttävät OK.

 

En löytänyt modeemista muuta kuin tämän sivun (liite). Mitä pitäisi muuttaa?

 

Kytkimen liittäminen modeemiin ei sammuta modeemin porttivaloja, oli johdot irti vaikka olivat kiinni modeemissa..

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Toi modeemin WAN sivu meinaisi sitä, että otat netin DSL johdon sijaan RJ-45:llä modeemin WAN portin kautta sisään, eli sitä ei tarvi katsella tässä kohtaa.

 

Kytkimen liittäminen modeemiin ei sammuta modeemin porttivaloja, oli johdot irti vaikka olivat kiinni modeemissa..

Okei, eli johto oli kytkimen päästä irti? Onko toi nyt ihan LAN portissa VMG:n puolella kiinni ja sitä vastaava LAN valo palaa nyt kuten pitää? Saako kytkimen läpi vieläkään mitään yhteyksiä auki?

Taloverkkoon kytkettynä rj45 liittimellä (sininen portti) ja kytkin kiinni 1-4 porteissa. Kytkin ei pysty antamaan sovelista ip-osoitetta. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Taloverkkoon kytkettynä rj45 liittimellä (sininen portti) ja kytkin kiinni 1-4 porteissa. Kytkin ei pysty antamaan sovelista ip-osoitetta. 

Hmm… Kytkimen ohittamalla sen takaa laite saa normaalisti IP:n johdon varassa? Näkeekö Zyxel hallinnassaan mitään laitteita ethernet puolella?

Zyxelin modeemi näkee kaikki laitteet jotka on liítetty sen Ethernetportteihin ja kaikki laitteet toimivat mutta kun laittaa kytkimen kiinni johonkin neljästä ethernetportista  ja aktiivilaitteet kiinni  kytkimeen niin eivät saa kelvollista IP-osoitetta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

@tkoivus Pääsetkö testaamaan tuota kytkintä jossain muualla, vaikka kaverilla? Vähän kuulostaisi siltä, että tuo kytkin ei nyt toimi oikein.

 

Jos kytkin kuitenkin toimii muualla, on vika tuossa Zyxelin modeemissa. Voipi olla, että firmiksessä on jokin bugi, jonka takia tuo ei toimi kuten pitäisi. Onko tuossa Zyxelissä mikä firmis sisällä? 

Modeemissa on Elisan verkon kautta päivittämä  ohjelma

 

Current Firmware Version:VMG3925-B10B_Elisa11_V513AARB9D0

 

Yritän testata kytkintä jossain muualla.

Ongelma ratkennut. Saamani kytkin oli viallinen. Ostin uuden ja nyt toimii.

Osallistu keskusteluun