Vastattu

VMG3925-B10B oudossa tilassa?

  • 24 marraskuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 359 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 827 kommenttia
Tuo syyskuun alusta hyvin toiminut modeemi ilmeisesti boottasi itsensä, herjasi jotain IP-osoitteista niin nopeasti, etten ehtinyt edes lukaista. Ei päästä hallintasivulle, ilmoittaa, että laite ei vastaa, näyttö harmaapohjainen , keskellä pieni neliö, tms.

Internet-valo vilkkuu vihreänä tuon tapauksen jälkeen, mutta näyttäisi muuten toimivan ja toimii, jos tämä kirjoitus ilmestyy laajakaistaosioon, vilkkunut jo kymmeniä minuutteja ja myös silloin, kun sammutan tietokoneen, eli ihan itsekseen.

Yritin käydä läpi Windowsin erilaisia yhteyden vianmäärityksiä, mutta Windows ilmoitti, ettei tunnista ongelmaa.

Mitähän tämä tämmöinen mahtaa tarkoittaa. Sekottaisiko virran karkaisu modeemista sen lopullisesti?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Samppa221 24 marraskuu 2016, 13:43

Tämmöne yksinkertainen juttu alkuun: Ootko kokeillut resetoida?
Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4
Tämmöne yksinkertainen juttu alkuun: Ootko kokeillut resetoida?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Enpä ole vielä tehnyt tuota.

Tuo vilkkuminen lakkasi sitten itsestään, nyt palaa valo kiinteästi, Katkaisin virran modeemista, mutta tuonkaan jälkeen ei hallintasivulle pääse, ei vastaa. Olisin vain katsonut, ettei tullut tuota ongelmia aiheuttanutta päivitystä.

No, pitää seuraavaksi yrittää tuota resetointia.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jep, tein tuon resetoinnin ja ilmeisesti onnistui, koskapa 1. kirjautuminen meni tuolla alkuperäisellä parilla ja kysyi heti taas uutta salasanaa, jonka vaihto onnistui.

Mutta hallintasivulle ei pääse, modeemi ei ilmoituksen mukaan vastaa. Tuon F-Secure Freedominkin olen ottanut pois päältä, joten senkään ei pitäisi vaikuttaa. Ja kun asetuksista katsoin verkkoyhteyttä, tuo VPN ei ole käytössä.

Harmaata on ruutu kirjautumisen jälkeen ja kaikkiin täppiin tulee em. vastaus.

No, ehkä parempikin, etten tuonne pääse, kun en näistä purkeista juurikaan mitään ymmärrä. Parisen kuukautta sitten käyttöönoton jälkeen kyllä pääsin näkymiä ihmettelemään.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kokeile toisella selaimella jos pääsisit. Muistaakseni oli joskus telewellin kanssa ongelmaa jossa Chromella ei päässyt hallintasivuille, johtui tosin mainostenesto ohjelmasta, mutta kuvailemasi harmaa neliö ilmeistyi silloin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kokeile toisella selaimella jos pääsisit. Muistaakseni oli joskus telewellin kanssa ongelmaa jossa Chromella ei päässyt hallintasivuille, johtui tosin mainostenesto ohjelmasta, mutta kuvailemasi harmaa neliö ilmeistyi silloin.

No näinhän se oli, IE:llä ei toiminut, mutta Edgellä (ainakin) toimii. Oli näköjään tullut modemiin tuo Elisa6-päivitys, saattoi koko hässäkkä johtua tuosta päivityksen tulosta. Toivottavasti jää ainoaksi ongelmaksi, sillä edellisellä toimi ongelmitta, joten päivitettiin toimivaa 🆒

Kiitos vinkistä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Internet-valon vilkkuminen on ihan normaalia, vaikka käyttäjä ei itse tietoisesti mitään liittymällä tekisi. Esimerkiksi ketjussa https://palsta.elisa.fi/laajakaistaliittymat-10/modeemitietokone-hyokkayksen-kohteena-503596/index1.html#post530694 mainituista porttiskannauksista johtuen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Oli näköjään tullut modemiin tuo Elisa6-päivitys, saattoi koko hässäkkä johtua tuosta päivityksen tulosta. Toivottavasti jää ainoaksi ongelmaksi, sillä edellisellä toimi ongelmitta, joten päivitettiin toimivaa

Melkeinpä kannattaisi pyytää Elisaa päivittämään firmware alaspäin Elisa5 -versioon. Tuon Elisa6 -version kanssa on ollut ongelmia laitteen vakauden kanssa. Laite on saattanut käynnistellä itseään uudelleen, välillä vähän turhankin tiehään tahtiin. Tästä on parikin keskustelua täällä Palstalla.

Tietenkin, jos tuo Elisa6 toimii moitteetta laitteellasi, ei alaspäin päivittämiselle ole aihetta.

Osallistu keskusteluun