Vastattu

VMG3925-B10B sammuilee

  • 3 lokakuu 2016
  • 68 kommenttia
  • 4249 katselukerrat

Liittymänä VDSL 50/10. Otsikossa mainittu pari kuukautta sitten hankittu modeemi alkanut uudelleenkäynnistelemään itseään lähes päivittäin. Ongelma ilmaantunut pari-kolme viikkoa sitten. Yht'äkkiä laitteen valot sammuvat, pelkkä virtavalo palaa, ja lähes minuutin odottelun jälkeen alkavat muutkin valot syttyä. Laitteessa ohjelmistoversio Elisa6_V511AARB4D0. Onko laitteeseen mahdollisesti tehty ohjelmistopäivitys? Mikä neuvoksi?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 1 joulukuu 2016, 08:06

Elisa 6:ssa ei pitäisi olla enää tuota vikaa jota tämä ketju alun alkain käsittelee, se korjattiin jo viime viikolla. Jos modeemin kanssa on muita ongelmia, kannattaa tehdä vikailmoitus, niin voimme tutkia asiaa normaaliin tapaan. Voi olla myös viallisesta laitteesta kyse.
Katso alkuperäinen viesti

68 kommenttia

Täysin samaa ongelmaa samalla boksilla. Boksi toiminut useamman kuukauden moitteetta mutta nyt muutama päivä sitten alkanut nähtävästi myös buuttailemaan itseään päivittäin kun yhteydet katoaa kokonaa. Nähtävästi siksi kun joka kerta kun buuttaus on tapahtunut, on ollut sellanen tilanne ettei ole jaksanut enää nousta sängystä katsomaan että mitä siellä boksissa tapahtuu.

Edit.
Sama Firmware käytössä kuin alottajan postissa. Hetki sitten laitettu tehdasresetti, vaikka tuskinpa tuosta apua on. Seuraillaan..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos teillä molemmilla on se tilanne, että modeemi jatkaa boottailua resetoinnista huolimatta, varmistakaa asiakasnumeron näkyvyys omissa henkilökohtaisissa tiedoissa täällä Palstalla.

Näin Palstatiimi pystyy ottamaan kopin tästä ja lähteä suorittamaan laitteille takuuvaihtoa tms.
Jep, surkeaksi on mennyt viimeisen kuukauden aikana. Kestää kyllä joten kuten pystyssä mutta parin tunnin jälkeen ei pääse enää selaimella (http://192.168.10.1/) hallinnoimaan modeemia. Ei vaan vastaa enää. Nettiyhteys saattaa tuonkin jälkeen vielä toimia, mutta sisäverkossa pätkii joitakin yhteyksiä (IP kamera) jatkuvasti. Boksin kun käy käynnistämässä uudelleen toimii taas muutaman tunnin. Aikaisemmin kesällä toimi vielä samojen laitteiden kanssa ok. Kaikki mahdolliset resetit kokeiltu, mutta ongelma toistuu alle vuorokaudessa.

Firmware versio: VMG3925-B10B_Elisa6_V511AARB4D0
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Täällä myös bootannut 1pv ja 12 tuntia sitten, ei ole sattunut aikaan jolloin olisin nettiä käyttänyt, joten sinällään ei hätää. Sen sanon että jos alkaa kesken kaiken boottailemaan niin se ei kelpaa alkuunkaan. Vaihdoin telewellistä tähän boksiin juuri sen takia että mysteeribootteja tapahtui kesken kaiken eikä niille mitään järkevää ratkaisua löytynyt.
Käyttäjätaso 4
Kas, en olekaan yksin. Laite on vain VMG3926. Laitoin tästä samasta asiasta eri viestin Palsta tiimille. Samoihin aikoihin laitteisiin ajettiin uusinta firmistä. Sain kehoituksen seurata miten tuo uusi firmis toimii.
Varsinkin laitteen 2,4 GHz verkko jumittuu usein. Kodin valvontakamerat hyödyntävät ko verkkoa, joten kyseessä on nyt kriittinen vika.
Tuota uudelleenkäynnistymistä esiintyy minullakin, viimeksi ihmettelin kun kesken verkkopelin yhteys katkesi.
Tiedustelin yhteydenoton yhteydessä myös laitevaihdosta. Noita viestejä kun lukee, taitaa se olla tarpeeton. Vikaa näyttää olevan sen verran paljon. Liittymä on myös tuo 50/10, jonka nopeudet ovat laskeneet tuon firmispäivityksen jälkeen.
Jotenkin tuntuu, ettei tuote vastaa sitä mitä myytiin ja mitä tilattiin. Ei näin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Onko nuo modeemit toimineet aiemmalla firmwarella normaalisti? Jos on, voi Palstatiimi palauttaa laitteelle aiemman firmwaren. Tämäkin onnistuu laittamalla Palstatiimille yksityisviestiä asiasta Palstatiimin profiilin kautta.
Mulla on laite ollut vasta tämän vuoden heinäkuusta lähtien, enkä muista varmuudella, oliko siinä Elisa 5 tai 6 .
Noniin, nyt on asiakasnumero lisätty.
Ei auttanut resetti ei.
En osaa sanoa onko toiminut edellisellä firmiksellä. Tai siis onko tuo firmware millon päivitetty? Tuo sekoilu alko mulla vasta tässä 1.5 viikkoa sitten. Tai sillon ainakin huomasin ekan kerran.

En oo ihan varma sammuuko mulla koko boksi kun tuo netti pätkäsee, kun en kerkeä kipittämään tonne kytkykaapille nii nopeesti että kerkeisin huomaamaan onko se ihan alhaalla asti ollut 😃 Täytyy nyt seurata tuolta hallintasivulta tuota System Up Time -kenttää että meneekö nollille kun seuraavan kerran pätkäsee.

Mutta viimeksi kun kävin netin pätkäsemisen jälkeen kurkkaamassa, niin ainakin Internet valo palo ainakin punasella ja 2.4GHZ wlan valo oli sammuksissa.
Noniin.
Tapahtuikin nopeemmin ku luulin.
Up Time nollaantui eli kyllä se mullakin ihan ittensä kokonaan buuttaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
@Lateee_ laitoin tuohon nyt edellisen firmware-version tulemaan.
@Lateee_ laitoin tuohon nyt edellisen firmware-version tulemaan.

Tattis.
Seuraillaan tilannetta.
Taas modeemi buuttasi itsensä. Tämä on kestämätöntä. Minkä *itun takia noin paskoja laitteita ja ohjelmistoja pidetään kaupan? Hankin Zyxel 3925:n 3326:n tilalle, koska siinä taas ei tiedostonjako onnistunut ja luulin, että nyt olisi asiat kunnossa. 90 euroa kankkulan kaivoon. Perkele!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos ei halua taistella Elisan toimittamien laitteiden kanssa, voit aina ostaa oman modeemin. ADSL ja VDSL -yhteyksissä voi käyttää mitä tahansa yhteystyyppiä tukevaa modeemia.

Itselläni Telewell TW-EAV510v2 ja toimii kuin unelma.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jarmopit, oletko resetoinut laitetta? Muutaman kerran kun sen tekisi niin buuttailun pitäisi loppua. Päivitys on tainnut jäädä looppiin. Voidaan halutessasi myös palautella aiempi firmis jos haluat?
Resetoin modeemin. Seuraan tilannetta seuraavan vuorokauden. Jos buuttailu jatkuu, palautetaan aiempi firmis.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jaaha, tänään sitten yhdessä vaiheessa data lakkasi liikkumasta kaikilla muilla wifilaitteilla paitsi digiboksilla ja siinäkin meni kuvanlaatu niin puuroksi että huhhuh. Uudelleen käynnistys modeemille ratkaisi ongelman, mutta äsken tipahti sitten kaikki laitteet wifistä digiboksia myöten. Laite ei kuitenkaan uudelleenkäynnistynyt ja wifilaitteet sai yhteyden noin minuutin sisällä takaisin.

Jossain mättää. Kertaalleen tuon olen resetoinutkin, olisiko ollut viime viikolla. Noh katsotaan jos huomenna taas kokeilisi.
Modeemini on taas buutannut itsensä kaksi kertaa viimeisen kirjoitukseni jälkeen. Laittakaa laitteeseen vanhempi firmis, josko se auttaisi, kiitos.
@Lateee_ laitoin tuohon nyt edellisen firmware-version tulemaan.

Noh, eipä se enää buuttaile, mutta niinkuin nistop tuossa totesi, nyt sitten wifi kaatuilee omia aikojaan. Tänään myös kaksi kertaa wifi lakannut toimimasta ja buuttaaminen tosiaan taitaa auttaa, mutta ei tämä nyt kyllä hyvältä vaikuta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Modeemini on taas buutannut itsensä kaksi kertaa viimeisen kirjoitukseni jälkeen. Laittakaa laitteeseen vanhempi firmis, josko se auttaisi, kiitos.

Nyt on vanhempaa firmistä laitettu modeemillesi tulemaan. Modeemin pitäisi itse käynnistellä itsensä tuon päivityksen jälkeen. Jos mitään ei kuitenkaan tapahdu niin resetoi laite sen takana olevasta reset -reiästä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ja eilen taas kesken tallenteen katselun modeemi boottasi itsensä. Pistin nyt vielä kerran resetin. Seuraavat askeleet onkin sitten vanhempi firmis ja jos vielä oireilee niin vikailmoituksia niin monta kuin tarvitsee. Nimittäin edellinen telewelli käynnisteli itseään myös jatkuvasti uudelleen ja vianrajausmaksujen pelossa ostin tämän boksin jotta selviäisi onko laite viallinen. Toivon kuitenkin suuresti että ongelmat ratkeaa viimeistään vanhalla firmiksellä, noita vikareita ei nimittäin ole mitenkään erityisen nautinnollista tehdä.
Mulla vanhempaan firmikseen vaihtaminen lopetti buuttailun. Nyt ollut 25 tuntia päällä, eli ainakin tämä ongelma on nyt ratkaistu.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jooh täytyy naputella pyyntöä kunhan saan kaivettua nuo modeemin tiedot. Itse sen taas jouduin uudelleen käynnistämään, loppui taas datan liikkuminen. Digiboksin diagnostiikka kertoi wifilinkin nopeuden olevan 6 megaa kun data lakkasi liikkumasta. En tiedä liittyykö ongelmaan mutta nyt kun yhteys taas toimii niin nopeus näyttää 300M digiboksilla ja modeemin hallinnassa.

Hieman tässä alkoi päätä kiristämään, toista päivää ilman tupakkaa 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ai viestiä ei voi enää muokata. Pyyntöä laitettu. Sen unohdin tuohon edelliseen laittaa, että laitteilta loppui data yksitellen. Ensin iPadilla ei toiminut, muutaman kymmenen sekunnin päästä pysähtyi digiboksin kuva, lopulta puhelimellakaan ei enää sivut latautuneet. Kaikki edellä mainitut on siis 5Ghz Wifissä. Eli kummallinen hyytyminen.

Tällä hetkellä ei tule Chromecastin katsomisesta mitään kun 2,4Ghz linkkinopeudet seilaa 5.5Mbps (kuva puuroutuu ja pysähtelee lataamaan) ja 65Mbps (jolloin kuva näkyy, normaalisti) välillä.

Ei perhana näin 😠 Toivottavasti huomenna saa sen vanhan version.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Aamulla sain vanhan firmiksen, ensinnäkin laiteluettelo näyttää kaikki laitteet jotka on päällä, uudempi versio näytti vain muutaman. Wifien linkkinopeudet on 5Ghz verkossa 1.3Gigaa ja 2,4Ghz verkossa 144Mbps. Chromercast toimii hienosti ja boksillakin näytti olevan kuvanlaadut kohdillaan pikaisella tarkistuksella.

Nyt vaan toivotaan, että kaikki etenee yhtä smoothisti ja voin vielä vuoden päästä ihailla samaa uptimeä ilman ongelmia :8
Samaa ongelma täälläkin. Voisin ottaa tuon aiemman firmiksen, kiitos.

Current Firmware Version:VMG3926-B10A_Elisa6_V511AARB4D0

Osallistu keskusteluun